ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών


Σε στενότερο κύκλο και με λιγότερα βραβεία πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων της χρονιάς από την Ακαδημία Αθηνών.
Κατά την ομιλία του με θέμα "Επιστήμη και κοινωνία", ο πρόεδρος της Ακαδημίας, καθηγητής Πάνος Λιγομενίδης, αναφέρθηκε στη σχέση επιστήμης και θεολογίας, στα "νέα οράματα της μοντέρνας επιστήμης για τη Φύση και τη λειτουργία του κόσμου, που μας προσφέρουν μια σημαντική ευκαιρία αλλαγής νοοτροπίας και ανάπτυξης της πνευματικότητας ακόμα και θρησκευτικότητας, σχετικά με την αντίληψη για τη φύση της πραγματικότητας και το ρόλο του ανθρώπου".
Για το σύνολο του ποιητικού του έργου βραβεύθηκε ο Γιάννης Κοντός για το σύνολο του ποιητικού του έργου, ενώ μεταξύ των βραβευθέντων είναι ο Πέτρος Τατσόπουλος, για το παιδικό του βιβλίο "Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι", ο Γιώργος Μπρουνιάς για την ποιητική του συλλογή "Τέντα στον αέρα", ο Χρήστος Χρυσόπουλος για το μυθιστόρημά του "Η Λονδρέζικη μέρα της Λώρας Τζάκσον", καθώς και η γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη για το σύνολο του καλλιτεχνικού της έργου.
Επίσης, βραβεύθηκαν ο πρώτος αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ακαδημαϊκού έτους 2007-2008, Φαίδων-Μάριος Λασκαράτος και ο πρεσβύτερος Ιωάννης Οικονομίδης για το περιβαλλοντικό του έργο στην περιοχή των Οινοφύτων.Ακόμη, βραβείο μετά θάνατον δόθηκε στον υπαρχιφύλακα Μιχάλη Σπανουδάκη, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 5 Μαρτίου 2009 στη Νίκαια, την ώρα που καταδίωκε -ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας- ένοπλο, που μόλις είχε ληστέψει υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου.
Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως,δόθηκε στο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Σέργιο (Σιγάλα), για το αξιολογότατο συγγραφικό και εκδοτικό του έργο.
Στην τελετή της απονομής παραβρέθηκαν και ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοσθένης Ασημακόπουλος κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου