ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Οι οικολόγοι προτείνουν..


Πρόταση των Οικολόγων Πράσινων στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό:
Να γίνει στην Κοζάνη βιομηχανία κατασκευής πράσινου ενεργειακού εξοπλισμού με βασικό μέτοχο τη ΔΕΗ

Στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της ΔΕΗ κ. Ζερβού με τους τοπικούς φορείς του Ν. Κοζάνης τέθηκαν πολλά θέματα σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, τις σχεδιαζόμενες νέες λιγνιτικές μονάδες και ορυχεία, τις προσλήψεις κλπ.
Εκτός τoυ θέματος της ποιότητας και προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων που είναι πρώτης προτεραιότητας, τα υπόλοιπα αφορούν είτε μεμονωμένους πληττόμενους οικισμούς είτε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Για παράδειγμα το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων της Ποντοκώμης ή του δρόμου της Ακρινής είναι σημαντικά για τα εν λόγω χωριά, αλλά σημαντικότερο για όλο το ενεργειακό λεκανοπέδιο είναι η πορεία της ηλεκτροπαραγωγής την επόμενη δεκαετία και οι επιπτώσεις στην αναπτυξιακή στρατηγική του τόπου μας και στην απασχόληση. Παρόλα αυτά τα πρώτα θέματα, σαν πιο «πιασάρικα» και ψηφοθηρικά μονοπώλησαν τη συζήτηση, (βοηθούντων και των βουλευτών, δημάρχων κλπ), ενώ το δεύτερο και σημαντικότερο έμεινε στο περιθώριο.
Έτσι λοιπόν ο κ .Ζερβός και οι τοπικοί παράγοντες ελάχιστα συζήτησαν για το ότι:
Ø η συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) μέχρι το 2020 θα ανεβεί στο 40%, (σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης),
Ø η ενίσχυση αυτή των ΑΠΕ (αλλά και η ανάγκη για δραστική μείωση των εκπομπών του CO2) σημαίνει δραστική μείωση της λιγνιτικής ισχύος, τουτέστιν απόσυρση (κλείσιμο) των μισών περίπου λιγνιτών μονάδων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας,
Ø άμεση συνέπεια του προηγουμένου θα είναι η σημαντική συρρίκνωση της τοπικής απασχόλησης, (εφόσον δεν υπάρξει ένα συνεκτικό σχέδιο εναλλακτικής ανάπτυξης).
Ο ενεργειακός αναπροσανατολισμός της χώρας λοιπόν, παρά το μεγάλο ειδικό βάρος του, πέρασε στα «ψιλά» των συσκέψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου