ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Από το YouTube τα χρόνια πολλά του Ιταλού Προέδρου της Δημοκρατίας


Η ιταλική Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να εγκαινιάσει τη λειτουργία ενός επίσημου «καναλιού» της στο YouTube: για πρώτη φορά, απόψε, το καθιερωμένο μήνυμα για το νέο έτος του Ιταλού Προέδρου, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, θα μεταδοθεί απευθείας και μέσω Διαδικτύου. Η διεύθυνση στην οποία μπορούν να συντονιστούν οι χρήστες της διαδικτυακής αυτής υπηρεσίας είναι....

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας


Αναφορές στην οικονομική κρίση και την ελπίδα ότι το 2010 θα είναι καλύτερο, περιέχουν τα Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Αισιοδοξία ότι ο ελληνικός λαός θα αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας.
Στροφή στην προσφορά ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Δήλωσε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες...

Κληρώθηκε ο τυχερός λαχνός του πρωτοχρανιάτικου Κρατικού Λαχείου



Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Κρατικού Λαχείου: Πρώτος λαχνός, που κερδίζει 7 εκατ. ευρώ, είναι εκείνος με τον αριθμό 99272 της 28ης σειράς. Οι υπόλοιποι τέσσερις λαχνοί που συμπληρώνουν την πεντάδα, και ανεβάζουν το ποσό στα 15 εκατ. ευρώ, είναι οι 99271, 99273, 99274 και 99275.

Το Αναρρωτήριο Παίδων Πεντέλης επισκέφτηκε ο Αντώνης Σαμαράς


Δώρα στο Αναρρωτήριο Παίδων Πεντέλης -στο οποίο είχε διατελέσει πρόεδρος ο προπάππους του- μοίρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας Μάριο Σαλμά, τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλο, ο Αντώνης Σαμαράς συνάντησε τον διοικητή του ιδρύματος Δημοσθένη Τζιαμνάκη και άκουσε τα κάλαντα από τα παιδιά.Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, δήλωσε πως οι πιο δύσκολες ώρες είναι αυτές που τα παιδιά δεν έχουν τους γονείς τους. «Αυτό το έλλειμμα αγάπης και στοργής το δίνουν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ιδρύματος, που είναι άνθρωποι με 'Α' κεφαλαίο. Η κοινωνία πρέπει να δίνει μαθήματα αγάπης όχι μόνο τις άγιες μέρες αλλά καθημερινά»
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως θα πρέπει «να θέσουμε στη Βουλή μια δέσμη μέτρων που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες για την υιοθεσία».Ο προπάππους του Αντώνη Σαμαρά , Στέφανος Δέλτα, είχε διατελέσει πρόεδρος του ιδρύματος και ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να δει φωτογραφίες του την περίοδο 1922-24.

Διπλάσιο κίνδυνο να κολλήσουν νέα γρίπη αντιμετωπίζουν τα παιδιά


Έρευνα Βρετανών και Αμερικανών για τη νέα γρίπη Η1Ν1 οδηγεί σε δύο σημαντικά συμπεράσματα: Πρώτον, ο ιός φαίνεται να είναι λιγότερο μεταδοτικός από άλλους πανδημικούς ιούς. Δεύτερον, τα παιδιά είναι δυο φορές πιθανότερο να μολυνθούν, όχι όμως και να τη μεταδώσουν την ίωση σε άλλους....

Στο 12,7% το έλλειμμα...


Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα κλείσει στο 12,7% επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.Χαρακτήρισε το 2010 χρονιά γεμάτη προκλήσεις κατά την οποία η ελληνική οικογένεια θα βγει πιο ενισχυμένη. Την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντησή του με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, προανήγγειλε περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητος ένας γενικότερος εξορθολογισμός. Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση τόνισε ότι οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του διοικητικού μηχανισμού είναι "πολύ σημαντικές για την έξοδο της οικονομίας από τα προβλήματα". Αλλά και το Γενικό Λογιστήριο με την εγκύκλιο εκτέλεσης του νέου προϋπολογισμού, ζήτησε συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών όλων των υπουργείων που αφορούν στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και θέρμανση, αλλά και στις υπερωρίες και στα εκτός έδρας ταξίδια.Παράλληλα, ο ισπανός επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια άφησε αιχμές για την ελληνική οικονομία, κλιμακώνοντας τις πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση προτού καλά καλά καταθέσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στην ΕΕ.

O καλύτερος Dj της χρονιάς


O Ολλανδός Αrmin Van Buuren, ψηφίστηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά, ως ο καλύτερος Dj της χρονιάς!O βασιλιάς των Dj παραμένει ο Armin Van Buuren, αφήνοντας ξανά δεύτερο το διάσημο Tiesto. Στην ψηφοφορία που διοργάνωσε το djmag συμμετείχαν πάνω από 300.000 μουσικόφιλοι από 263 χώρες!Ο διάσημος Dj ήταν στο μήνα του μέλιτος, όταν δέχθηκε το χαρμόσυνο τηλεφώνημα της πρωτιάς και δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είναι στην κορυφή γιά τρίτη χρονιά!

Πέντε νέοι θάνατοι από τη νέα γρίπη




Παρά την ύφεση που παρουσιάζει η νέα γρίπη, η Ελλάδα εξακολουθεί να μετρά νεκρούς.
Πέντε άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους που ήταν και οι πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, φθάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 69 και παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες μιλούν για ύφεση της πανδημίας.Πρόκειται για έναν άνδρα 72 ετών, χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, έναν άνδρα 54 ετών με ιστορικό κακοήθειας, μία γυναίκα 61 ετών με ιστορικό καρδιαγγειακού νοσήματος, έναν άνδρα 80 ετών με ιστορικό καρδιαγγειακού νοσήματος και μια γυναίκα 52 ετών με ιστορικό καρδιαγγειακού νοσήματος.Την ίδια μέρα, εισήχθησαν και διασωληνώθηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μία γυναίκα 27 ετών, έγκυος χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, μία γυναίκα 29 ετών χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, μία γυναίκα 40 ετών με ιστορικό νευρολογικού νοσήματος και ένας άνδρας 30 ετών με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος.

H παχυσαρκία στα παδιά προκαλεί διακοπή της αναπνοής....


Η παχυσαρκία ή τα περιττά κιλά ενισχύουν τον κίνδυνο των εφήβων να εκδηλώσουν αποφρακτική άπνοια ύπνου. Αυτό το δεδομένο παρουσιάστηκε μετά από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Sleep Medicine. Η αποφρακτική άπνοια ύπνου εκδηλώνεται όταν τα τοιχώματα των αεραγωγών καταρρέουν κατά την διάρκεια του ύπνου προκαλώντας διακοπή της αναπνοής για σύντομα αλλά συχνά διαστήματα. Συχνά συνοδεύεται από έντονο ροχαλητό. Η πάθηση διαγνώσκεται σε όλο και περισσότερα παιδιά και εφήβους και η διαταραχή του ύπνου που προκαλεί μπορεί να συντελέσει σε προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης, καθώς και σε πιο σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η υπέρταση. Στην παρούσα μελέτη, ο Dr. Mark Kohler και οι συνεργάτες του στο Ερευνητικό Κέντρο Παίδων του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας στην Αυστραλία, διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος αποφρακτικής άπνοιας ύπνου μεταξύ μιας ομάδας παιδιών 12 ετών και άνω ήταν υπερτριπλάσιος με κάθε αύξηση του σωματικού τους βάρους. Ο κίνδυνος δεν αυξανόταν σημαντικά με την αύξηση του σωματικού βάρους των παιδιών που ήταν 2 έως 11 ετών. Αυτό προκάλεσε μια μικρή έκπληξη στους επιστήμονες, καθώς η παχυσαρκία γενικώς θεωρείται ότι αυξάνει τον κίνδυνο άπνοιας ύπνου μεταξύ όλων των παιδιών.

Τους τα έψαλλαν..


Με τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς αποχαιρέτησε η πολιτική ηγεσία της χώρας το 2009. Παιδιά και μέλη σωματείων «τα είπαν» στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, με την ευχή η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από αυτήν που φεύγει...
Στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, τα κάλαντα έψαλλαν ομάδα μαθητών του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αχαρνών και το μουσικοχορευτικό τμήμα της Παναλήντιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς άκουσε τα κάλαντα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Στον Περισσό τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλλαν στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων.

«Μπορούμε το 2010, είναι θέμα απόφασης και επιλογής. Δηλαδή, αν ο λαός δεν αποφασίσει να τρομοκρατήσει κυριολεκτικά τους επάνω, κυβέρνηση, κόμματα, πλουτοκρατία, τότε είναι βέβαιο ότι αυτοί σαν πραγματικοί τρομοκράτες θα επιπέσουν πάνω στο λαό με τα χειρότερα μέτρα. Ο λαός μπορεί να αντιδράσει, να αντεπιτεθεί, να ανασυνταχθεί το κίνημα και να τους τρομοκρατήσει» δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλλαν στον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού Δημήτρη Βίτσα, τα παιδιά Νηπιαγωγείου του Σωματείου Εργαζομένων από τις Φιλιππίνες (KASAPI).
«Κάθε αρχή έχει μέσα της και νέες ελπίδες. Οι ελπίδες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με καθημερινό αγώνα. Μας λένε πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι καιροί δεν είναι ποτέ δύσκολοι από μόνοι τους. Είναι οι πολιτικές που βάζουν τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αυτές που έφεραν τον κόσμο σε δύσκολη κατάσταση. Εμείς οι αριστεροί, γυναίκες και άνδρες, υποδεχόμαστε το 2010 με την πίστη ότι δίνουμε έναν δίκαιο αγώνα. Υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να αντικαταστήσουμε: Τον πόλεμο με την ειρήνη, τον ανταγωνισμό με την αλληλεγγύη, τη φτώχεια με ζωή με αξιοπρέπεια, την ανεργία με την ασφαλή εργασία, την καταστροφή με την προστασία του περιβάλλοντος.

» Θέλουμε το 2010 να σημάνει μια πραγματική στροφή της νέας γενιάς των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων. Μια πραγματική στροφή ενάντια στην αδικία και υπέρ της δημιουργικότητας. Αν οι ευχές των πολιτικών κομμάτων έχουν κάποια σημασία, ο Συνασπισμός εύχεται σε όλους μια δημιουργική χρονιά και στον καθένα ξεχωριστά αυτό που νιώθει ότι έχει σημασία» δήλωσε ο κ. Βίτσας.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, έβαλε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Επί ποδός η τροχαία για την έξοδο της Πρωτοχρονιάς



Σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της εξόδου της Πρωτοχρονιάς.
Προβλέπεται να υπάρχει περιπολικό ή μοτοσικλέτα της αστυνομίας ανά 20 έως 30 χιλιόμετρα.
Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων άνω του 1,5 τόνου στις εξόδους των εθνικών οδών από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, εξαιτίας του προβλήματος πτώση των βράχων στην περιοχή των Τεμπών, αλλά και των χρονικών καθυστερήσεων που προκαλούνται από την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Στην Ελλάδα οι σοροί των ναυτικών


Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνει η μεταφορά στην Ελλάδα των σορών των τριών ελλήνων ναυτικών που έχασαν τη ζωή της στην πυρκαγιά που σημειώθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα στο πλοίο Aegean Wind, στα ανοιχτά της Βενεζουέλας.
Η μεταφορά των σορών επετράπη από τις ολλανδικές Αντίλες.
Ήδη ελληνικό αεροσκάφος μετέβη στην περιοχή με μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης.

Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης προτείνει ο Μητσοτάκης


Τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης προτείνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, αφού αυτό απαιτεί ο σεβασμός στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας και αυτή είναι η πρόσφατη εντολή του λαού.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι το 2010 θα είναι χρόνος καμπής προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων. Επισημαίνει ότι αναποφασιστικότητα, αμφιταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις δεν συγχωρούνται πλέον και εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα.
Επίσης, αναφέρει πως στην κυβέρνησή που προτείνει πρέπει να κληθούν να μετάσχουν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν.
"Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης" τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνοντας αμέσως, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, τα πρώτα αναγκαία μέτρα, θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο το κλίμα στις διεθνείς αγορές και την ενωμένη Ευρώπη.
Πρόσθεσε πως αποτέλεσμα θα έχει να μπορούμε να δανειστούμε ευκολότερα και φθηνότερα αλλά και ότι θα ξαναγεννήσει στο εσωτερικό την ελπίδα στους πολλούς που εξακολουθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες να δουλεύουν και να παράγουν.
"Έτσι με αυξημένο κύρος και με τις μικρότερες κατά το δυνατόν κοινωνικές αντιδράσεις θα μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στις βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Εάν αυτά συμβούν το 2010 θα είναι ο πρώτος χώρος για τη χώρα μας μιας νέας πορείας που θα είναι μακρά και δύσκολη όμως θα μας οδηγήσει σε μια νέα περίοδο κοινωνικής γαλήνης και ευημερίας και θα καταστήσει την Ελλάδα σεβαστό και ισάξιο εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκόσμια κοινότητα", κατέληξε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου


Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του δημάρχου, οι δύο ταμίες και ένα ακόμη άτομο που τους έδωσε το πιστόλι ομολόγησαν ότι τον σκότωσαν εν ψυχρώ.
Σοκ στην τοπική κοινωνία. Και οι τρεις δράστες είναι κάτοικοι του Παγγαίου, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι εκείνοι που κακοποίησαν άγρια και στη συνέχεια εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο μάτι το Δήμαρχο Τριαντάφυλλο Κουκούδη.
Στις 18.30 χθες το απόγευμα εντοπίστηκε το πτώμα του δημάρχου, Τριαντάφυλλου Κουκούδη στην παραλία Σαρακήνας στην Νέα Πέραμο Καβάλας.
Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παράσχος Σιμούδης φανερά συγκινημένος και συγκλονισμένος από την τραγική κατάληξη, δήλωσε ότι ο Τριαντάφυλλος Κουκούδης βρέθηκε με μία σφαίρα στο μάτι και ριγμένος στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου.
Ο κ. Σιμούδης μιλώντας είπε
πως πολλές φορές είχε παροτρύνει τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη να προσέχει, ενώ συνέχεια του έλεγε πως επιθυμεί να τον βοηθήσει στο οτιδήποτε, χωρίς ωστόσο να μας διευκρινίσει τί ακριβώς εννοούσε και σε τί ακριβώς ενδεχομένως να χρειαζόταν βοήθεια ο Τριαντάφυλλος Κουκούδης.
Τα ίχνη του δημάρχου χάθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Τότε, όπως είπε ο αδερφός του στην αστυνομία, έφυγε με το αυτοκίνητό του επικαλούμενος επαγγελματικά ραντεβού.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται ότι λείπουν μέχρι στιγμής πάνω από 700.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Παγγαίου.

Εκδήλωσεις την πρωτοχρονιά στο Δήμο Σιάτιστας


Ο Δήμος Σιάτιστας και η Λέσχη Γυναικών Σιάτιστας διοργανώνουν Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, αύριο Παρασκευή 1η Ιανουαρίου, στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας στις 11 το πρωί με τη συμμετοχή του Ιππικού Συλλόγου «Ο Άγιος Μόδεστος». Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Άγιος Βασίλης, με τη συνοδεία του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας και τοπικής ορχήστρας, θα διασχίσει την πόλη, ξεκινώντας από την Πλατεία Γεράνειας έως και την Πλατεία Χώρας και θα καταλήξει στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο όπου θα μοιράσει δώρα στα παιδιά. Θα ακολουθήσει ο χορός «Αϊ- Βασίλης» στην Πλατεία Μικροκάστρου, στη 1 το μεσημέρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροκάστρου.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Εράτυρα Κοζάνης


Κορυφώνονται τη δεύτερη μέρα του νέου έτους οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Εράτυρα του Δήμου Ασκίου Κοζάνης, τα γνωστά σε όλους ως «Μπουμπουσιάρια». Αύριο Πρωτοχρονιά μετά τη δοξολογία, θα γίνει το καλωσόρισμα του νέου χρόνου στην πλατεία, όπου και θα πραγματοποιηθεί ο χορός των Ερατυραίων.

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι θα γίνει ο χορός των παρεών στο παζάρι και στις 3 τα Μπουμπουσιάρια και οι παρέες μεταμφιεσμένων θα παρελάσουν από το παζάρι μέχρι την πλατεία του Άι Γιώργη. Με το τέλος της παρέλασης θα γίνει ο χορός των παρεών στην κεντρική πλατεία του Αϊ Γιώργη.

Ο Καιρός στη Βασιλίτσα


Τι καιρό θα έχουμε στην Βασιλίτσα μας. (Κάντε κλικ στον τίτλο)

Τι γίνεται, πότε και πού; Γιορτές και χορός




Αναβιώνει και φέτος στο νομό Γρεβενών, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς το έθιμο των Ραγκουτσαριών. Το έθιμο διατηρείται αναλλοίωτο εδώ και δεκαετίες στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών, όπου νέοι του χωριού με παραδοσιακές στολές ψάλλουν από σπίτι σε σπίτι από τις πρώτες πρωινές ώρες τα παραδοσιακά κάλαντα, ενώ τις απογευματινές ώρες διοργανώνεται γλέντι στην πλατεία με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων. Τα Ραγκουτσάρια αναβιώνουν την ίδια ημέρα από το πρωί στις Αμυγδαλιές όπου περίπου στις 15:00 το έθιμο θα κορυφωθεί με χορό στην πλατεία ενώ στις 2 το μεσημέρι «Ρουγκατσάρια» και στο Μεγάλο Σειρήνι στην πλατεία του χωριού από το Λειψοκούκι. Το βράδυ η ομάδα ΑΟ Σερήνα (πρωταθλήτρια χειμώνα) πραγματοποιεί τον χορό της στο κέντρο Δειλινά στην Μυρσίνα. Αναβιώνει το Σάββατο 2 Ιανουαρίου μετά από αναβολή, με πρωτοβουλία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Γρεβενών το έθιμο της γουρνοχαράς (pork Festival) στην πόλη των Γρεβενών. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στην είσοδο της νομαρχίας θα περιλαμβάνει τσιγαρίδες, κρασί και παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από την Νομαρχιακή Ορχήστρα. Γουρνοχαρές γίνονται την ίδια μέρα το μεσημέρι και στην Μυρσίνα αλλά και στην Πηγαδίτσα από τους τοπικούς συλλόγους των χωριών. Τη γιορτή της Λουκανίτσας, με παραδοσιακά λουκάνικα και άφθονο κρασί διοργανώνει το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εκκλησιών Γρεβενών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο καφενείο του χωριού. Το Σάββατο επίσης 02 Ιανουαρίου η Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος διοργανώνει τον ετήσιο χορό της στις 20:30 στο εξοχικό κέντρο ΠΑΝΟΡΑΜΑ στη Μυρσίνα Γρεβενών.

Εορταστικό ωράριο...Τελευταία δώρα. Προλάβετε...


Ανοιχτά έως τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών, θα είναι σήμερα τα καταστήματα , Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Αύριο, 1η Ιανουαρίου, και το Σαββατοκύριακο, όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, ενώ από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου επανέρχεται το χειμερινό ωράριο.
Τα αρτοποιεία θα είναι ανοιχτά σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως επίσης και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου.
Την Πρωτοχρονιά, οι φούρνοι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, μόνο για ψήσιμο των φαγητών.

Πολιτική ανασκόπηση 2009


Τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα του 2009

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή και οι διεργασίες στο ΣΥΝ, ήταν τα σημαντικότερα .... (Κάντε κλικ στον τίτλο)

Ο Καιρός..


Τι καιρό θα κάνει στα Γρεβενά;

Ο ΟΤΕ μειώνει τις τιμές


Μικρότερες τιμές προς τους αριθμούς των τριών μεγάλων εταιριών κινητής τηλεφωνίας θα χρεώνει από την 1η Ιανουαρίου ο ΟΤΕ.
Οι κλήσεις προς κινητά Cosmote, Vodafone και Wind θα κοστίζουν έως και 14,4% λιγότερο.
Οι κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ενιαία χρέωση 0,1149 ευρώ ανά λεπτό με χρέωση ανά δευτερόλεπτο.

Εφημερίδεςςςςςς......


Ο Τύπος σήμερα...

Ποιός τους φτάνει....


Διαβάζω στα τοπικά site, πως έχουμε πολλές εκδηλώσεις αυτές τις ημέρες. Ρουγκατσάρια εδώ , ρουγκατσάρια εκεί , ρουγκατσάρια παραπέρα. Γουρνοχαρά (όχι γουρουνοχαρά που κακώς γράφεται) εδώ γουρνοχαρά εκεί...Πώς θα μπορέσουμε να τις παρακολουθήσουμε όμως όταν γίνονται σχεδόν την ίδια ώρα; Και καλά εμείς , ας μην τις δούμε όλες. Τι γίνεται όμως με τους αιρετούς που θα πρέπει να πάνε σε όσες το δυνατόν περισσότερες γιορτές και να ικανοποιήσουν με την παρουσία τους , περισσότερους ψηφοφόρους; Θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Και βέβαια εκεί που θα πηγαίνουν, θα πρέπει να τσιμπήσουν και κάτι ,να πιουν και λίγο και μετά πάλι και πάλι και πάλι... Αν δεν γίνουν παχύσαρκοι ή αλκοολικοί είναι τότε τυχεροί. Τα τριγλυκερίδια όμως θα φτάσουν στην κορυφή .Είναι στιγμές που πρέπει να τους λυπάσαι.
Για ότι δείτε πάντως γράψτε μας: aetosgrevena@blogspot.com
Ο Αετός σάς εύχεται για το 2010 ότι επιθυμείτε να το πάθετε.. Χρόνια πολλά και καλά.

Στην πλατεία Συντάγματος θα υποδεχθεί ο Δήμος Αθηναίων το 2010. Εμείς...


Ένα φαντασμαγορικό πάρτι γεμάτο με μελωδίες και λάμψη σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η υποδοχή του 2010 θα γίνει στο Σύνταγμα και όχι στην πλατεία Κοτζιά όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η πλατεία Συντάγματος θα φιλοξενήσει ένα μοναδικό live πάρτι με λαμπερά πυροτεχνήματα, dj και vj setsπρωτοποριακές ψηφιακές προβολές και μια μοναδική ομάδα μουσικών με κρουστά θα ανεβάσει το κέφι για την υποδοχή του 2010. Αλήθεια εμείς εδώ πως θα πορευτούμε;
,

Περικοπές δαπανών στο δημόσιο τομέα προανήγγειλε ο Γ.Ραγκούσης στη συνάντηση με Γ.Προβόπουλο


Για τις περικοπές δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για τον εξορθολογισμό του κρατικού μηχανισμού ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τον διοικητή της ΤτΕ. Ο Γιώργος Προβόπουλος μίλησε για πρωτοβουλίες «σημαντικές για την έξοδο της οικονομίας από τα προβλήματα».Ο Γ.Ραγκούσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) θα προβλέπει περικοπές δαπανών «εκεί που πράγματι πρέπει να γίνουν» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.«Το κράτος με τη στενή του έννοια, με την έννοια του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την έννοια της αυτοδιοίκησης, ήδη αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό, αλλά θα αποτυπωθεί και στο πρόγραμμα σταθερότητας, ότι θα δεχτεί μεγάλες περικοπές εκεί που πράγματι πρέπει να γίνουν, σε σπατάλες που ήδη έχουμε περικόψει, αλλά και έναν γενικότερο εξορθολογισμό που είναι απολύτως απαραίτητος, για να μπορέσει το κράτος να στηρίξει την οικονομία σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο» είπε ο κ. Ραγκούσης.

Μερική έκλειψη προγραμματίζει η Σελήνη για το ρεβεγιόν


Λίγες ώρες πριν από τη λήξη του 2009 σήμερα το βράδυ, η πανσέληνος θα βυθιστεί στη σκιά της Γης σε μια -έστω και αμυδρή- μερική έκλειψη που θα γίνει ορατή και στην Ευρώπη. Το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου το φεγγάρι θα εμφανιστεί στα βορειοανατολικά του ορίζοντα, περίπου την ώρα που ο Ήλιος θα δύει στα νοτιοδυτικά. Γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας, ο δίσκος της Σελήνης θα αρχίσει να εισέρχεται στην παρασκιά της Γης και λίγο πριν τις 21.00 θα έχει περάσει στην σκοτεινότερη κυρίως σκιά. Με γυμνό μάτι θα μπορεί διακρίνει κανείς ένα σκοτείνιασμα στο κάτω μέρος της πανσελήνου. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί περίπου μισή ώρα αργότερα και κάθε ίχνος σκιάς θα έχει εξαφανιστεί από το πρόσωπο της πανσελήνου γύρω στις 11.30.Η έκλειψη θα είναι ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, όχι όμως και από την Αμερική.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ορίσθηκαν νέοι Γραμματείς..


Το γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο τοποθέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη γενική γραμματεία του υπουργείου Εργασίας.
Στη γενική γραμματεία νέας γενιάς του υπουργείου Παιδείας τοποθετήθηκε ο δικηγόρος Γιάννης Λιβανός, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνος γραμματέας του τομέα περιβάλλοντος.
Παράλληλα, στο υπουργείο Υποδομών, γενικός γραμματέας συγχρηματοδοτούμενων έργων τοποθετήθηκε ο πολιτικός μηχανικός Σέργιος Λαμπρόπουλος ενώ στη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής ο καθηγητής Δημήτρης Χαλκιώτης.

Η διευθύντρια του ΠΟΥ δεν έχει εμβολιασθεί ακόμα!


Το κακό παράδειγμα έδωσε η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αφού παραδέχθηκε σήμερα ότι ακόμα η ίδια δεν έχει εμβολιαστεί ενάντια στον ιό Η1Ν1.
"Έχω ζητήσει από την ιατρική υπηρεσία μου να με ενημερώσει που μπορώ να εμβολιαστώ", απάντησε η Μάργκαρετ Τσαν, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν έχει εμβολιαστεί και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι "βεβαίως" θα κάνει το εμβόλιο.
Η Μάργκαρετ Τσαν επισήμανε επίσης ότι "πολλά μέλη του προσωπικού" της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας έχουν εμβολιαστεί σε κέντρα στην Ελβετία.
Πολλές δυτικές χώρες έχουν κάνει εκστρατείες για να πείσουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, αλλά ο αριθμός των ενδιαφερομένων εξακολουθεί να είναι μικρός, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλο απόθεμα εμβολίων. Ήδη η Γερμανία εκδήλωσε το ενδιαφέρον να μεταπωλήσει τα πλεονάσματα εμβολίων για τη νέα γρίπη. Η Ελβετία αποφάσισε εξάλλου να δωρίσει τα μισά αποθέματά της σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Έφυγε ο Νίκος Κακαουνάκης


Σαφείς υπόνοιες για ιατρικά λάθη άφησαν μιλώντας σε δημοσιογράφους, συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του γνωστού δημοσιογράφου. Την τελευταία του πνοή άφησε πριν λίγη ώρα ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Κακουνάκης στο ΙΑΣΩ GENERAL, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.
Νωρίτερα, συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του δημοσιογράφου είπαν ότι ο Νίκος Κακαουνάκης μπήκε στον Ευαγγελισμό για μια εγχείρηση ρουτίνας που ήταν αφαίρεση πολύποδα στο έντερο. Όμως, μετά την επέμβαση παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές.
Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του, οδήγησε τους γιατρούς του Ευαγγελισμού να τον μεταφέρουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η πορεία της υγείας του χειροτέρευε, με αποτέλεσμα η οικογένεια να αποφασίσει την άμεση έξοδό του από τον Ευαγγελισμό, και την μεταφορά του στο ΙΑΣΩ GENERAL.
TI ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
"Δεν έγινε κανένα λάθος, απλώς ο κ.Κακαουνάκης ήταν άτυχος", απαντούν οι γιατροί του Ευαγγελισμό, που χειρούργησαν τον γνωστό δημοσιογράφο, πριν καταλήξει διασωληνωμένος στο ΙΑΣΩ GENERAL.
Όπως εξηγούν: ως ασθενής με ήδη βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ήδη κατά το πρώτο χειρουργείο αφαίρεσης πολύποδα, παρουσίασε μια σπάνια νέα ασθένεια, την οποία όχι μόνο ο αδύναμος οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει, αλλά κυρίως πρόκειται για ένα σπάνιο σύνδρομο που έχει εμφανιστεί μόλις 60 φορές ως περιστατικό σε όλον τον κόσμο!
Οι γιατροί του Ευαγγελισμού οδηγήθηκαν σε τρία διαδοχικά χειρουργεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νέα ασθένεια, που παρουσίαζε συνεχώς μεταλλάξεις και επιπλοκές.
Σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα της ήδη βεβαρημένης του κατάστασης, οι θεράποντές του – μετά από ειδικό ιατρικό συμβούλιο, παρουσία της οικογένειας Κακαουνάκη – οδηγήθηκαν στην ανάγκη και ενός τετάρτου χειρουργείου. Χειρουργείο όμως που αποφάσισε η οικογένεια να το κάνει στο ΙΑΣΩ GENERAL, παρουσία όμως και χειρουργού από τον Ευαγγελισμό.
Ωστόσο, η οικογένεια του είχε στείλει τον ιατρικό φάκελό του στο γνωστό νοσοκομείο John Hopkins.

Το Διαδίκτυο επιστρέφει στη δυτική Κίνα έξι μήνες μετά τις ταραχές


Η δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο επιστρέφει σταδιακά στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, σχεδόν έξι μήνες μετά τις εθνοτικές ταραχές που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να βάλει φραγή στις διαδικτυακές και τηλεφωνικές συνδέσεις της περιοχής.Οι κάτοικοι μπορούν από την τρίτη να συνδεθούν στους δικτυακούς τόπους της τοπικής κυβέρνησης, του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua και της επίσημης Λαϊκής Ημερησίας, μεταξύ άλλων. Σταδιακά θα επανέλθουν και άλλες υπηρεσίες τηλεφωνίας και Διαδικτύου, διαβεβαίωσαν οι αρχές της επαρχίας.Οι αλλαγές έχουν στόχο «να ικανοποιήσουν οικονομικές ανάγκες και να διευκολύνουν τη ζωή για όλους» εξηγεί το Xinhua.Η ολική φραγή στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες επιβλήθηκε μετά τις συγκρούσεις του Ιουνίου ανάμεσα στη μειονότητα των Ουιγούρων και τους Κινέζους Χαν που συγκατοικούν στην επαρχία. Στα επεισόδια σκοτώθηκαν 200 άτομα, οι περισσότεροι Χαν, είχε ανακοινώσει το Πεκίνο.Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε αυτό το μήνα το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Science, ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών που εργάζονται στην περιοχή περιορίζονταν μέχρι σήμερα στο συμβατικό ταχυδρομείο για τις επικοινωνίες τους, αλλιώς ταξίδευαν σε άλλες περιοχές της Κίνας για να συνδεθούν στο Διαδίκτυο.Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλες δυτικές κυβερνήσεις και οργανώσεις επικρίνουν συχνά το Πεκίνο για την εκτεταμένη λογοκρισία του Διαδικτύου.

Κλιμακώνει η Nokia την διαμάχη της με την Apple



Στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) των ΗΠΑ προσέφυγε την Τρίτη η Nokia, κατηγορώντας την Apple ότι παραβιάζει κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της σε «ουσιαστικά κάθε κινητό τηλέφωνο, ipod και υπολογιστή» που πουλάει.Η φινλανδική εταιρεία αναφέρεται σε επτά ευρεσιτεχνίες που χρησιμοποιούνται για στοιχεία interface, κάμερες, κεραίες και τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Η Νοkia υποστηρίζει ότι η εν λόγω τεχνογνωσία συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής, ελαχιστοποίηση του μεγέθους των συσκευών και επιμήκυνση του χρόνου «ζωής» των μπαταριών.H Nokia εκτιμά πως η ITC θα αποφασίσει εντός του επόμενου μήνα εάν θα προχωρήσει την υπόθεση, ενώ η Apple δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις.Η διαμάχη, υποστηρίζουν οι αναλυτές, αντανακλά την αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στο τοπίο των κινητών τηλεφώνων, και δεν πρόκειται να επιλυθεί σύντομα. Αν και η φινλανδική εταιρεία πουλά περισσότερα τηλέφωνα από την Apple, η τελευταία έχει αρχίσει να μπαίνει δυναμικά στην αγορά με το iPhone και καλύπτει αρκετά γρήγορα έδαφος.Τον Οκτώβριο, η Nokia είχε προσφύγει σε δικαστήριο της πολιτείας του Ντέλαγουερ εναντίον της Αpple, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική εταιρεία παραβίαζε 10 ευρεσιτεχνίες της. Η Αpple απάντησε με αγωγή, κατηγορώντας τη Νοkia για παραβίαση 13 ευρεσιτεχνιών της και ολιγοπωλιακή συμπεριφορά.

Η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ


Την ανάδειξη νέας διοίκησης ενέκρινε η γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ. Πρόεδρος του Οργανισμού αναλαμβάνει ο Χάρης Σταματόπουλος, πρώην πρόεδρος του Αεροδρομίου Αθηνών και διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Σπανουδάκης ο οποίος είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού "Αθήνα 2004".

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2009 - ΚΟΣΜΟΣ


Το 2008 είχε κλείσει με την ελπιδοφόρα νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Σε διεθνές επίπεδο όμως η πολιτική Ομπάμα δεν έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές και οι αιματηρές επιθέσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Πακιστάν εξακολούθησαν και το 2009 να παραμένουν μία θλιβερή καθημερινότητα.
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης και εν μέσω αρκετών αντιδράσεων, έκανε την αυτοκριτική του.(Αναλυτικά κάντε κλικ πάνω στον τίτλο)

Τα αρχεία του Φόρεϊν Όφις για την Ελλάδα το 1979


Οι ελληνοτουρκικές διαφορές στην Κύπρο και κυρίως στο Αιγαίο, καθώς και η συνάντηση Καραμανλή με τη Θάτσερ στην Ντάουνινγκ Στριτ ήταν τα κυριότερα θέματα σε σχέση με την Ελλάδα που απασχολούσαν τους Βρετανούς διπλωμάτες το 1979, όπως προκύπτει από τα νεότερα ετήσια αποχαρακτηρισθέντα αρχεία του Φόρεϊν Όφις.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έδινε επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στα σενάρια μετακίνησης του τότε πρωθυπουργού στην προεδρία της Δημοκρατίας, στις προσπάθειες του Ανδρέα Παπανδρέου να μεταμορφώσει το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα εξουσίας και στην αίτηση της Αθήνας για επανένταξη στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.(Πιο αναλυτικά, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο)

Αστεία και περίεργα του 2009 VIDEO


Η χρονιά που ολοκληρώνεται είχε πολλές ποδοσφαιρικές στιγμές που αξίζει να θυμηθούμε..

Ευχές του Λευτέρη Τζιόλα















Φώτο από το βιβλίο – λεύκωμα του: «Εικόνες Ποίησης» ( εκδόσεις «Δίαυλος», 2006).
‘‘ Όχι !

Μη γυρίσεις πίσω !
Δεν υπάρχει χρόνος να γεννηθούμε και να ξαναγεννηθούμε.
Εδώ !
Κι εμπρός...’’
Εlizabeth Rynell 2010 ...


Kαλή Χρονιά !
Με αγάπη.
Ε.Τζιόλας

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς Χρήστου Φώλια


Οι φετινές γιορτές μας θυμίζουν για άλλη μια φορά την αξία της ανθρώπινης υπόστασης, την αξία των συναισθημάτων και της προσφοράς, ιδίως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Είναι μέρες αναγέννησης της πίστης ότι μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο κόσμο. Ένα κόσμο αλληλεγγύης.
Η χρονιά που πέρασε, μας έκανε όλους σοφότερους και μας χαλύβδωσε. Δεν ξεχνάμε όσα πετύχαμε. Δεν αγνοούμε πόσα ακόμη θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει αν προτάσσαμε το "εμείς" αντί του "εγώ".
Στο ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς όλοι αγκαλιάζουμε την ελπίδα.
Το 2010 να είναι η αφετηρία νέων επίμονων προσπαθειών και συστηματικών δράσεων προκειμένου ν’ αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να βαδίσουμε με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση προς το μέλλον, με περισσότερο δυναμισμό βάζοντας νέους στόχους.

Η ΑΝΓΡΕ γιόρτασε...


Γεύμα παρέθεσε χθες ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Γρεβενών και Νομάρχης Δημοσθένης Κουπτσίδης στους εργαζόμενους στην εταιρία , στους συνεργάτες της , στους Δημάρχους του Νομού αλλά και στους Δημοσιογράφους . Στην συγκεκριμένη συνεστίαση παραβρέθηκε αν και καθυστερημένα και ο Βουλευτής του Νομού Θανάσης Χαντάβας . Ο κ.Κουπτσίδης χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους, αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ευχήθηκε Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά για τις ημέρες που πέρασαν αλλά και γι’αυτές που έρχονται και τους προέτρεψε να στραφούν σε εκείνους τους ανθρώπους που αυτές τις ημέρες χρειάζονται πραγματικά τη βοήθειά μας και αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι που το έχουν ανάγκη και θα πρέπει σ΄αυτούς το διάστημα των εορτών να δώσουμε όση περισσότερη στοργή και αγάπη μπορούμε.

Ανοιχτές μέχρι τις 15:00 αύριο οι υπηρεσίες


Ανοικτές έως τις 15:00 θα είναι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι
δημόσιες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Αιτία, το γεγονός ότι πολλές υπηρεσίες έχουν θέσει ως καταληκτική ημερομηνία για πληρωμές, υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών κ.λ.π. την 31η Δεκεμβρίου.
“Προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη διεκπεραίωση αυτών των υποθέσεών τους, πρέπει οι εν λόγω υπηρεσίες να λειτουργήσουν την 31η Δεκεμβρίου 2009 μέχρι το πέρας του ωραρίου”, αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπ.Εσωτερικών.

Ο Νίκος Κακαουνάκης παλεύει να μείνει στη ζωή


Σαφείς υπόνοιες για ιατρικά λάθη αφήνουν μιλώντας στο NewsIt.gr συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του γνωστού δημοσιογράφουο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη εντατική του νοσοκομείου «Ιασώ General». Ενδεικτικό είναι οτι ζητήθηκε από την οικογένεια η μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο.Οπως λένε , ο Νίκος Κακαουνάκης μπήκε στον Ευαγγελισμό για μια εγχείρηση ρουτίνας που ήταν αφαίρεση πολύποδα στο έντερο. Όμως, μετά την επέμβαση ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, με αποτέλεσμα σήμερα να παλεύει για την ζωή του.Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του, οδήγησε τους γιατρούς του Ευαγγελισμού να τον μεταφέρουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.Η πορεία της υγείας του χειροτέρευε, με αποτέλεσμα η οικογένεια να αποφασίσει την άμεση έξοδό του από τον Ευαγγελισμό, και την μεταφορά του στο ΙΑΣΩ GENERAL όπου εκεί ο Κρητικός δημοσιογράφος παλεύει να κρατηθεί στην ζωή.Ο Νίκος Κακαουνάκης παρουσιάζει νεφρική, ηπατική και αναπνευστική ανεπάρκεια.

“Κόψαμε” φαγητό και βενζίνες, αγοράζουμε καλλυντικά


Η οικονομική κρίση έφερε μείωση 14% στο λιανικό εμπόριο, με τη μεγαλύτερη πτώση
να καταγράφεται στα βενζινάδικα όπου η “βουτιά” ξεπέρασε το 43%.
Οι καταναλωτές “κόβουν” από παντού ακόμη και από το καθημερινό τραπέζι.
Τα νοικοκυριά το 2009 περιόρισαν κατά 3,6% τα έξοδα για είδη διατροφής και κατά 3,5% τα έξοδα για ρούχα και παπούτσια, όπως προκύπτει απ' την αντίστοιχη μείωση στο τζίρο των καταστημάτων.
Μικρή είναι η μείωση σε καταστήματα ποτών και τσιγάρων (2%) ενώ αντίθετα αυξήθηκε αρκετά (8,5%) ο τζίρος στα καταστήματα καλλυντικών.
Μεγάλη είναι η πτώση στα πολυκαταστήματα και τα βιβλιοπωλεία (15%), όπως και στα καταστήματα επίπλων και ηλεκτρικών ειδών.

Ποιές αποδείξεις μαζεύουμε από μεθαύριο:


Ουσιαστικά μόνο οι αποδείξεις ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ δεν... περνάνε. Όπου αλλού πληρώνετε πρέπει να ζητάτε απόδειξη.
SUPER/MINI MARKET-ΨΙΛΙΚΑ-ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ-ΚΑΝΤΙΝΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ-ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ-ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ/ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ:ΤΑΞΙ-ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ-ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ-ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
ΜΠΑΡ-ΚΕΝΤΡΑ-ΤΑΒΕΡΝΕΣ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ-ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ- ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ κλπ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ/ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΞΕΝΩΝΕΣ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και μάλλον κουραστική. Πρέπει να σημειώνουμε σε ειδικό έντυπο που θα υπάρχει στις νέες φορολογικές δηλώσεις ημερομηνία, ποσό και ΑΦΜ της επιχείρησης που αναγράφεται σε κάθε μια απόδειξη που έχετε κρατήσει.
Οι αποδείξεις, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν θα υποβάλλονται στην εφορία, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πρέπει ο πολίτης να τις κρατάει (και για πόσο διάστημα) στην περίπτωση που θα χρειαστεί διασταύρωση.
Το μέτρο για τις αποδείξεις αλλάζει τα πάντα σε σχέση με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ (αν μείνει σε αυτό το ποσό).
Όσο μεγαλύτερο το εισόδημα τόσο περισσότερες και οι αποδείξεις που θα απαιτούνται για να εξασφαλίσει κανείς το αφορολόγητο.
Για παράδειγμα, με το αφορολόγητο στις 12.000, ένας φορολογούμενος που έχει εισόδημα 15.000 ευρώ μπορεί να χρειάζεται αποδείξεις 2.000 ευρώ, ενώ ένας φορολογούμενος με εισόδημα 40.000 ευρώ ίσως χρειαστεί αποδείξεις 4.000 ευρώ.

Ο Πυρσός στην Αναγέννηση


Νίκη και μόνο νίκη θέλει ο Πυρσός στην αναμέτρηση με τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών. Με προίκα τις τελευταίες καταπληκτικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας, ο Ανδρέας Παντζιαράς που έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, θα παρατάξει την ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς, προκειμένου να πετύχει το πρώτο τρίποντο εκτός έδρας της νέας χρονιάς και να παραμείνει η ομάδα στο γκρουπ των πρωτοπόρων.
Εν τω μεταξύ, με πέντε γκολ επί της ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου ξεμούδιασαν την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές του Πυρσού, σε φιλική νίκη με σκορ 5-1.
Τα γκολ σημείωσαν οι Βελώνης, Γιακάκογλου, Παπουλής, Μπανούσης και Δούμας, ενώ ο 17χρονος Κώστας Τσακτσάρας, της ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου πιθανότατα θα αποκτηθεί από την ομάδα των Γρεβενών ως τρίτος τερματοφύλακας, πίσω από τους Φιρινίδη, Σκιαθίτη. Την Τρίτη εξάλλου, υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας με τον Πυρσό οι Χρήστος Τζιώρας (έμεινε νωρίτερα την ίδια μέρα ελεύθερος από την Κοζάνη) και Γιώργος Γουνελάς (είχε αποδεσμευτεί από την Αναγέννηση Γιαννιτσών προ λίγων ημερών).

Ο Μάκης πήρε τα βουνά...


Grevenanews.gr: Αφήσαμε για λίγο την καθημερινότητα και... πήραμε τα βουνά για να ξεφύγουμε λίγο. Μέχρι του χρόνου, που θα επιστρέψουμε ας μας δικαιολογήσετε για την έλλειψη ειδησεογραφίας και ενημέρωσης. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Βανδαλισμοί στη φάτνη της κεντρικής πλατείας Πτολεμαίδας


Στην πρόκληση φθορών στη φάτνη η οποία φιλοξενείται στο χώρο της κεντρικής πλατείας της Πτολεμαϊδας προέβησαν ασυνείδητοι πολίτες. Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Απόστολος Καϊδης, καταγγέλλει τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους φαινόμενα «είναι λυπηρό να συμβαίνουν στην πόλη και δεν μας τιμούν ως τοπική κοινωνία». Τους βανδαλισμούς καταδίκασαν και οι πολίτες αντικρίζοντας το θέαμα με τα οικτρά συνθήματα στο εσωτερικό της φάτνης και τα κατεστραμμένα ομοιώματα.

Στα τέλη Ιανουαρίου η διακήρυξη της 5ης Μονάδας


Στα τέλη Ιανουαρίου του 2010 βγαίνει η διακήρυξη της Νέας Μονάδας Πτολεμαΐδα 5 και θα ακολουθήσει ανάλογη διαδικασία για την Μονάδα Μελίτη 2 στη Φλώρινα ανακοίνωσε στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων στην Πτολεμαΐδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός. Ανέφερε ακόμη ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις προσωπικού των επιτυχόντων των διαγωνισμών της ΔΕΗ που προκηρύχθηκαν το 2007, ενώ με την αναθεώρηση του στρατηγικού σχεδιασμού της επιχείρησης θα εξαγγελθούν νέες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό. Ο Αρθούρος Ζερβός υπεραμύνθηκε του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και τόνισε ότι σε περίπτωση που ανατραπούν οι συσχετισμοί στα ποσοστά των μετόχων θα φύγει από την επιχείρηση.