ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Το face-book, αφορμή για να αποβληθεί μαθήτρια στα Χανιά...

 http://blogs.pcworld.com/staffblog/archives/facebook.jpg

Με θέμα «ναι, κι εγώ μισώ τη διευθύντρια...» μια 14χρονη μαθήτρια από τα Χανιά έφτιαξε ένα γκρουπ στο Facebook, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για την απομάκρυνσή της από το σχολείο στο οποίο φοιτούσε...
Όπως αναφερόταν στη σελίδα, η οποία γρήγορα έγινε δημοφιλής, αφού γράφτηκαν σε αυτήν περισσότερα από 100 παιδιά του ίδιου σχολείου, αιτία του «μίσους» προς τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό ήταν η αυστηρότητά της. Όπως έγραφαν χαρακτηριστικά, «δίνει συνέχεια αποβολές». Επίσης στο γκρουπ φέρεται να περιέχονταν υβριστικά σχόλια για την εν λόγω καθηγήτρια, ενώ είχε αναρτηθεί από έναν άλλον μαθητή ένα βίντεο που, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειχνε τη διευθύντρια και άλλους εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη να παραδίδουν μάθημα.
Την ύπαρξη του γκρουπ αντιλήφθηκε η μητέρα μιας άλλης μαθήτριας, η οποία θεώρησε σκόπιμο να το αναφέρει στη διεύθυνση του Γυμνασίου Χρυσοπηγής. Την περασμένη Τρίτη έγινε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου και οι καθηγητές αποφάσισαν ότι «το παιδί πρέπει να αλλάξει σχολικό περιβάλλον». Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους συμμαθητές της κοπέλας, που έφτιαξαν νέο γκρουπ στο Facebook με θέμα «Θέλουμε τη συμμαθήτριά μας πίσω στη Χρυσοπηγή. Θεωρούμε απίστευτα άδικο το λόγο για τον οποίο την απέβαλαν».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η 14χρονη ζήτησε συγγνώμη από τη διευθύντρια, η απόφαση του συλλόγου των καθηγητών ήταν αμετάκλητη και η 14χρονη έχει ήδη αλλάξει σχολικό περιβάλλον. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Χανίων Γιάννης Βόρβος, «η απόφαση να αλλάξει η 14χρονη σχολικό περιβάλλον είναι κατά τη γνώμη μου λίγο υπερβολική. Θεωρώ ότι σε κανένα παιδί δεν κάνει καλό να αλλάζει σχολείο».
Από την πλευρά της, η διευθύντρια σε δηλώσεις της τόνισε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως ακούγονται: «Για το θέμα συγκλήθηκε συμβούλιο διδασκόντων, στο οποίο ήταν παρών και ο πρόεδρος του 15μελούς, και η απόφαση ήταν ομόφωνη». Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Χανίων Βασίλης Παπαστάμος μάς είπε ότι «η απόφαση να αλλάξει η κοπέλα σχολικό περιβάλλον ελήφθη και με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα της, ο οποίος θεώρησε ότι θα ήταν καλό για την κόρη του να αλλάξει σχολείο». Εξάλλου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Νίκος Βεστάκης δήλωσε ότι «σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. Η διεύθυνση είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει την απόφαση».


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου