ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η πασχαλινή αγορά - Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_eXOL6O42Y2HRb0kQdu8Rvqe3VGl7o2Pb-3wVf_rNFsda5nGXXAd2Ivw5YRNQ7yeOP3qhuT43RrjAnHCmzXvS3PFLWw6FUa-BWTeBUvGmALUB6x4ny1vErSCWHnoHL2es4oem1-155s-L/s400/%CE%9B%CE%91%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%94%CE%95%CE%A3.bmp   


Σε πιο φθηνές λύσεις και στην αγορά των απολύτως απαραίτητων στρέφονται φέτος οι καταναλωτές, την ώρα που οι έμποροι κάνουν ήδη λόγο για πτώση του τζίρου σε σχέση με την περσινή χρονιά ...
καθώς ακόμα και τα παραδοσιακά δώρα για τα βαφτιστήρια περιορίζονται αισθητά.
   Για να προσελκύσουν καταναλωτές οι καταστηματάρχες χαρίζοντας την αύξηση του ΦΠΑ κάνουν εκπτώσεις υπό τη μορφή προσφορών τόσο στα πασχαλινά είδη, όσο και στα είδη ένδυσης και υπόδησης, τα ηλεκτρονικά και τα έπιπλα.
   Οι καταναλωτές κάνουν ήδη διερευνητικές βόλτες στην αγορά αλλά εφέτος κυνηγούν πλέον το φθηνό.
   Από την κρίση δεν φαίνεται να ξεφεύγει ούτε ο πασχαλινός οβελίας, αφού οι παραγγελίες σύμφωνα με τους κρεοπώλες είναι μειωμένες και για μικρότερες ποσότητες.
   Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός διενεργώντας ελέγχους για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας, ενώ από την πλευρά τους οι επαγγελματίες του κλάδου κάνουν προσπάθεια για συγκράτηση των τιμών. Πάντως η κατανάλωση του κρέατος έχει μειωθεί αισθητά και τις καθημερινές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

   ΓΓ Καταναλωτή: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
   Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εν όψει της εορτής του Πάσχα και προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών, απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Υπηρεσίες Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Χώρας για εντατικοποίηση των ελέγχων σε θέματα ποιότητας των προϊόντων που έχουν αυξημένη ζήτηση κατά την περίοδο του Πάσχα. Παράλληλα, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα παρακάτω είδη:
   ΚΕΡΙΑ-ΛΑΜΠΑΔΕΣ
   Η ποιότητα των κεριών ελέγχεται μετά από δειγματοληψία και χημική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει παρασκευαστεί αποκλειστικά από κερί μέλισσας, γεγονός που σχετίζεται με την τιμή πώλησής του.
   Προσέχετε ιδιαίτερα τη χρήση κεριών και λαμπάδων. Σε χώρους με συνωστισμό κρατάτε τα αναμμένα κεριά ή λαμπάδες σε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς σας. Έχετε τα παιδιά σας υπό την άμεση επιτήρησή σας καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως διακοσμημένες από εύφλεκτα υλικά.
   ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΦΙΜΟΥ
   Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών σε προϊόντα τα οποία, παρά το γεγονός ότι δεν είναι τρόφιμα, έχουν σχήμα, οσμή, χρώμα ή διαστάσεις τέτοιου είδους ώστε ενδέχεται ιδίως τα παιδιά να τα εκλάβουν ως τρόφιμα και ως εκ τούτου να τα βάλουν στο στόμα ή να τα καταπιούν, πράγμα που ενδεχομένως συνεπάγεται κινδύνους όπως π.χ πνιγμός ή ασφυξία. 
   Τα εν λόγω προϊόντα, τα οποία δεν εμφανίζονται υπό την πραγματική τους μορφή, είναι ιδιαίτερα ελκυστικά σε μικρά παιδιά και μπορεί να διατίθενται έως έχουν ή να αποτελούν αποσπώμενο μέρος ενός συνόλου. 
   ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
   Επειδή κάθε χρόνο καταγράφονται, ανά τον κόσμο, ατυχήματα σε παιδιά εξαιτίας της ύπαρξης κορδονιών (λειτουργικά ή διακοσμητικά, ορίζονται ως κορδόνια σταθερού μήκους τα οποία είναι σταθερά τοποθετημένα στο ένδυμα) και κορδονιών περίσφιξης (ορίζονται ως κορδόνια τα οποία περνούν από μία δίοδο ή δακτύλιο πάνω στο ένδυμα) στα παιδικά ενδύματα, τα οποία σε μερικές περιπτώσεις αποβαίνουν μοιραία, θα πρέπει κατά τις αγορές τους οι καταναλωτές να προσέχουν τα κάτωθι:
   1. Ενδύματα για παιδιά μέχρι 7 ετών (ύψος 1.34μ) δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού.
   2. Ενδύματα για παιδιά μεταξύ 7 και 14 ετών δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού μακρύτερα των 7.5cm ή κορδόνια περίσφιξης με ελεύθερες άκρες. Τα κορδόνια (λειτουργικά ή διακοσμητικά) στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού δεν πρέπει να είναι ελαστικά, εκτός από τις τιράντες ώμων και τα κορδόνια που δένουν στο πίσω μέρος του λαιμού.
   3. Τα παιδικά ενδύματα δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης με ελεύθερες άκρες μακρύτερα των 14cm στην περιοχή του θώρακα και της μέσης.
   4. Τα παιδικά ενδύματα που είναι σχεδιασμένα να δένουν στο πίσω μέρος του λαιμού δεν πρέπει να φέρουν ελεύθερες άκρες στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού.
   5. Τα παιδικά ενδύματα που είναι σχεδιασμένα να δένουν στο μπροστινό μέρος δεν πρέπει να φέρουν δεμένες ζώνες ή φαρδιές λωρίδες σαν ζώνες (πάχους 3cm και άνω) μακρύτερες των 36cm σε μήκος, μετρημένες όταν είναι λυτές και από το σημείο που αυτές δένονται.
   6. Κορδόνια ή κορδόνια περίσφιξης σε παιδικά ενδύματα δεν πρέπει να κρέμονται κάτω από το μανίκι ή το στρίφωμα του ενδύματος. Κορδόνια περίσφιξης, λειτουργικά και διακοσμητικά κορδόνια στο κάτω μέρος του στριφώματος σε μακριού μήκους παντελόνια, θα πρέπει να βρίσκονται στο εσωτερικό του ενδύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου