ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αποστολή Εκτύπωση Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. ο Νο 1 μαστροπός






 Τον μεγαλύτερο Έλληνα  μαστροπό, ο οποίος μάλιστα ήταν έτοιμος να προχωρήσει στην ίδρυση χρηματιστηριακής εταιρείας προκειμένου να ξεπλένει τα μυθικά του κέρδη από το κύκλωμα της πορνείας, συνέλαβε η Ασφάλεια Αττικής. Ο 46χρονος είχε εδώ και πολλά χρόνια ανοιχτούς λογαριασμούς με την Ασφάλεια αφού από το 1994 το όνομά του είχε εμπλακεί στο περιβόητο «συνδικάτο του εγκλήματος» που είχε εκτελέσει περισσότερα από δέκα... συμβόλαια θανάτου, ενώ είχε αναμειχθεί και σε άλλες παράνομες υποθέσεις. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως είναι ένα από τα πλέον «βαριά» ονόματα του ελληνικού υποκόσμου. Το κύκλωμα μαστροπείας ήταν μια τεράστια οργάνωση την οποία είχε στήσει με τη δομή μιας μεγάλης τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς αποτελούνταν από αυτόνομους πυρήνες, στους οποίους συμμετείχαν περισσότερα από πενήντα άτομα σε βοηθητικούς ρόλους, ενώ οι γυναίκες τις οποίες το κύκλωμα προωθούσε στην πορνεία ξεπερνούν τις εβδομήντα.

Στα δίχτυα της αστυνομίας έχουν πέσει ήδη επτά άτομα που έχουν συλληφθεί, ενώ έχουν βρεθεί και δεκαπέντε γυναίκες-θύματα του απάνθρωπου κυκλώματος, οι οποίες «έφερναν» στους αδίστακτους προαγωγούς τους απίστευτα ποσά κάθε μήνα. Για το λόγο αυτό ο εγκέφαλος είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ιδρύσει χρηματιστηριακή εταιρεία προκειμένου να ξεπλένει το «μαύρο χρήμα». Αν μάλιστα προλάβαινε, τότε η σύλληψή του θα ήταν αδύνατη καθώς δεν θα υπήρχαν στοιχεία για την εγκληματική του δραστηριότητα. Ο 46χρονος όμως, εκτός από τις αρχές έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και με τον υπόκοσμο, γι’ αυτό κυκλοφορούσε με θωρακισμένη Μερσεντές, έχοντας τη συνοδεία δύο οπλισμένων μοτοσικλετιστών.

Η ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ

Στο κύκλωμα μαστροπείας που εκμεταλλευόταν δεκάδες γυναίκες για να πλουτίζει συμμετείχε και ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και ο οποίος, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, φέρεται να ειδοποιούσε τον εγκέφαλο του κυκλώματος για τις έρευνες της αστυνομίας. Ετσι, τους τελευταίους επτά μήνες που το τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων ερευνούσε την υπόθεση, κάθε φορά που άγγιζε τους κακοποιούς, αυτοί γίνονταν καπνός. Το τελευταίο όμως διάστημα οι έρευνες διεξάγονταν από έναν στενό κύκλο αστυνομικών και κανείς άλλος δεν γνώριζε το παραμικρό. Ετσι κατάφεραν να συλλάβουν τον 46χρονο εγκέφαλο του κυκλώματος στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, μπροστά στη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά.

Μετά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί εξέτασαν και τον συνάδελφό τους που παραδέχθηκε πως γνώριζε και συνομιλούσε με ορισμένους από τους συλληφθέντες, χωρίς όμως να παραδεχθεί πως είχε σχέση με το κύκλωμα και ότι τους ειδοποιούσε για επικείμενες εφόδους της Ασφάλειας. Οπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, οι συλληφθέντες κακοποιοί κατά καιρούς τού έδιναν πληροφορίες για άτομα του υποκόσμου, τις οποίες χρησιμοποιούσε για την εξιχνίαση εγκληματικών πράξεων. Ωστόσο, ο εισαγγελέας αποφάσισε τη σύλληψή του, ενώ το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε αμέσως τη διενέργεια ΕΔΕ εις βάρος του, ενώ τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, από τις έρευνες της Ασφάλειας προέκυψε πως το συγκεκριμένο κύκλωμα χρησιμοποιούσε πολύ φτωχές γυναίκες από την Αλβανία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία, τις οποίες ωθούσε στην πορνεία για να πλουτίζουν οι αδίστακτοι προαγωγοί. Η επιχείρησή τους ήταν τόσο οργανωμένη που είχαν τουλάχιστον δεκαπέντε αυτοκίνητα με οδηγούς για να μεταφέρουν όλο το 24ωρο τις πανέμορφες κοπέλες στα ερωτικά ραντεβού που κλείνονταν μέσω κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Espresso», άλλαζαν κάθε δεκαπέντε μέρες τα διαμερίσματα στα οποία εγκαθιστούσαν το τηλεφωνικό κέντρο της «εταιρείας» για να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές αρχές. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε ένα διαμέρισμα στον Αγιο Δημήτριο, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, χρησιμοποιούνταν ως τηλεφωνικό κέντρο και βρήκαν μόνο τους φορτιστές τριάντα κινητών, ενώ η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος τους είπε πως το είχε ξενοικιάσει πριν από μιάμιση μέρα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου