ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η 10η Μαΐου πιθανότερη ημερομηνία ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης

 



Oι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης συνόδου κορυφής των χωρών-μελών του ευρώ στις Βρυξέλλες, στις 10 Μαΐου, για την ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας για την Ελλάδα. «Συζητείται πολύ έντονα η ιδέα το Εurogroup να συγκαλέσει έκτακτη... σύνοδο για τις 10 Μαΐου στις Βρυξέλλες», είπε μια από τις πηγές της ισπανικής προεδρίας.
«Θα είναι για την έναρξη παροχής βοήθειας στην Ελλάδα», πρόσθεσε η ίδια πηγή που επικαλείται το Reuters.

«Υπάρχουν πολύ έντονες επαφές ανάμεσα στους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων για να συγκληθεί μία διάσκεψη της Ευρωομάδας σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 10 Μαΐου», δήλωσε επίσης πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εργαζόμαστε σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση» πρόσθεσε η πηγή.

Στόχος της διάσκεψης θα είναι η ενεργοποίηση του σχεδίου βοήθειας της Ελλάδας με δάνεια ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις χώρες της Ευρωζώνης για το 2010 και περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώσουν ότι το αίτημα της Αθήνας είναι δικαιολογημένο.

Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων

Την ίδια ώρα, επίσημο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που εξασφάλισε το Reuters αναφέρει, επίσης, ότι η πρώτη δόση του διεθνούς πακέτου επείγουσας βοήθειας προς την Ελλάδα πρόκειται να καταβληθεί πριν από την βασική προθεσμία αναχρηματοδότησής της, στις 19 Μαΐου.

Το έγγραφο, που έχει συνταχθεί για τα μέλη του Κοινοβουλίου, συνοδεύει νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Νόμος για τη διατήρηση της σταθερότητας της νομισματικής ένωσης» και περιλαμβάνει μνεία ενός άτυπου χρονοδιαγράμματος που προβλέπει ψηφοφορία από τις χώρες της ζώνης του ευρώ στις 10 Μαΐου.

Στο έγγραφο επισημαίνεται επίσης ότι οι συνομιλίες με το ΔΝΤ και την Επιτροπή της ΕΕ στην Αθήνα σχετικά με τον στόχο της οικονομικής ενίσχυσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις 2 Μαΐου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τα αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών στις 4 Μαΐου σε τηλεδιάσκεψη.

Στο έγγραφο αυτό σημειώνεται επίσης ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα μπορούσε να ψηφίσει για ένα 3ετές πρόγραμμα λιτότητας στις 6 ή 7 Μαΐου.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό έχει συμφωνηθεί με την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Γερμανία θα είναι έτοιμη για να λάβει την απόφαση για τη χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα σε μερικές ημέρες, όταν το ΔΝΤ και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα έχουν συμπληρώσει συνομιλίες με την Αθήνα.

* O γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα La Tribune ότι εάν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βοηθήσουν τους Έλληνες, «θα βρεθούν σε μία αφόρητη κατάσταση». «Θα ήταν πλάνη να πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να ιαθεί πυροβολώντας τον γιατρό που συνταγογραφεί ένα δυσάρεστο φάρμακο', ανέφερε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους Έλληνες. Εάν δεν τους βοηθήσουμε, θα βρεθούν σε αφόρητη κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου