ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τελικό: 12 μισθοί-12 συντάξεις στο δημόσιο - περικοπές δώρων και στον ιδιωτικό τομέα - 23% ο ΦΠΑ - Οργή από τα συνδικάτα





Τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα - Πιθανή συνεδρίαση του Eurogroup μέσα στο Σαββατοκύριακο- Στο 4% από 2 το όριο των απολύσεων - Μειώνονται οι αποζημιώσεις - Μεγάλες αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα - Θα υπάρχει και αναπτυξιακό πακέτο
Ποιά είναι τα νέα μέτρα:
1) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα...
2) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στις συντάξεις δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα
Αφορά τις υψηλές συντάξεις και θα μπεί συγκεκριμένο πλαφόν και κλιμάκωση. Πληροφορίες λένε οτι το πλαφόν τόσο για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στις συντάξεις θα είναι τα 700 ευρώ.
3) Το όριο των απολύσεων από το 2% πάει στο 4%
4) Μειώνονται οι αποζημιώσεις

5) καταργείται η διατησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

6) παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
7) Θα αυξηθεί το ΛΑΦΚΑ, το οποίο για τις υψηλές συντάξεις θα φτάσει το 15%

Δίνεται μάχη για να σωθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Πάντως, ακόμα και να μην κοπούν οι Έλληνες θα πρέπει να ξεχάσουν τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα με τη μορφή που τα ξέρουμε. Πιθανό σενάριο είναι να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό όπως συμβαίνει και σε πολλές χώρες, αλλά σε κάθε περίπτωση το ύψος των χρημάτων θα μειωθεί δραστικά.

Επίσης συζητείται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αλλά και νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23%!

Για τους έμμεσους φόρους θεωρείται σχεδόν βέβαιη η νέα αύξηση σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να καταργηθούν γιατί υπάρχει νομικό κώλυμα. Το πακέτο μέτρων θα συνοδεύεται και από άλλα αναπτυξιακού χαρακτήρα με κίνητρα την αύξηση των επενδύσεων και την μείωση της γραφειοκρατίας.

Στόχος όπως λένε είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 10% σε 2 χρόνια.


"Πατριωτική ευθύνη" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την λήψη των επώδυνων μέτρων. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι "μοναδική κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης, είναι η επιβίωση του έθνους".


Εντωμεταξύ κατά τα φεινόμενα επιταχύνονται οι διαδικασίες γιά την λήψη των μέτρων και την σχεδόν ταυτόχρονη υπογραφή της συμφωνίας με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Όπως αποκάλυψε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν αποκλείεται να συνέλθει ακόμη και το Σαββατοκύριακο έκτακτη σύνοδος του Eurogroup γιά να ανάψει το "πράσινο φως" του δανεισμού.

Η λήψη των νέων οικονομικών μέτρων θα ανακοινωθεί το πιθανότερο την Κυριακή, ενώ θα ακολουθήσει η ψήφισή τους από τη Βουλή, μάλλον στις 5 και 6 Μαϊου. Η υπερψήφισή τους θεωρείται δεδομένη, αφού -κατά πληροφορίες- θα χρειαστεί απλή πλειοψηφία και όχι "ενισχυμένη" (π.χ. 3/5 ή 2/3).

Δεδομένη θεωρείται η καταψήφιση των μέτρων από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ υιοθετεί ακραίες θέσεις, όπως φάνηκε από την στάση του με το κρουαζερόπλοιο "Ζενίθ" αλλά από την δήλωση Μαϊλη ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το Σύνταγμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του προέδρου του ζητά δημοψήφισμα ή ακόμη και νέες εκλογές !
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ΝΔ μετά και την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη γιά σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την οποία απέρριψε η Ρηγίλλης.
Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της ΝΔ συναντάται εκτάκτως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου συνέρχεται ατύπως το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο πιθανότατα θα κληθεί να επικυρώσει τα μέτρα που οριστικοποιήθηκαν χθες το πρωί σε σύσκεψη της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ. Η ΓΣΕΕ ζήτησε και ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οργή από τα συνδικάτα

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο άγρια, απροκάλυπτη και άδικη επίθεση που εξαθλιώνει τη ζωή μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

«Η απάντηση θα δοθεί τώρα στο δρόμο. Η κυβέρνηση κάτω από τέτοιες εξελίξεις οφείλει άμεσα να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, για την χωρίς προηγούμενο αντικοινωνική πολιτική», κατέληξε.


Οι δανειστές εκβιάζουν και δεν επιδέχονται διαπραγματεύσεις. Αντιδρούμε γιατί οι πολιτικές είναι μονομερείς και άδικες και θα προσπαθήσουμε με τους αγώνες να περιορίσουμε την έκταση αυτής της επίθεσης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συστράτευση, υπογράμμισε σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Χρ. Πολυζωγόπουλος.

Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη δύσκολη θέση, πρέπει να πολεμήσουμε, δυνατότητες υπάρχουν, πρέπει να στηρίζουμε την κυβέρνηση, αυτήν έχουμε τώρα, δεν είναι θέμα πολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων, είναι εθνικός στόχος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Νίκος Αγγελόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου