ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Νέα τριήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από 13 ώς 15 Απριλίου - Προς 24ωρη γενική απεργία οδεύουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μέσα στο δεκαήμερο 20-30 Απριλίου


http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/5/3/4/90534/2326.jpg
Νέο απεργιακό κύκλο ανοίγουν τα συνδικάτα, με αιχμή του δόρατος τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης και τις σαρωτικές αλλαγές που επέρχονται στο Ασφαλιστικό. Σήμερα, Τετάρτη, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και αποφάσισε τη κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων για την προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων...
Η ΕΕ εισηγείται στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που συνέρχεται την Παρασκευή 9 Απριλίου, τη συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εναλλασσόμενες αγωνιστικές μορφές (συλλαλητήρια κ.ά.) και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 13, 14 και 15 Απριλίου, ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, η «ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της 26.3.2010, αποφάσισε να προστατεύσει με κάθε τρόπο το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται, με διοχετευόμενη παραπληροφόρηση, βλαπτική για το κύρος, την αξιοπρέπεια των δικηγόρων, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων, ως ενεργών πολιτών, παραδίδοντας αν χρειασθεί τα κλειδιά των Συλλόγων, σε όσους επιθυμούν την μετατροπή, την αλλοίωση του δικηγορικού επαγγέλματος - λειτουργήματος, καθώς και την μετατροπή των Δικηγορικών Συλλόγων σε συνεταιρισμούς».

«Η Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζεται διαχρονικά από την πολιτεία ως ο πτωχός συγγενής. Η αρνησιδικία οδηγεί, αν δεν έχει οδηγήσει, σε αναζήτηση λύσεων εκτός δικαστηρίων, μη νόμιμων. Αν επιθυμούν αυτή τη Δικαιοσύνη, εμείς δεν θα συμπράξουμε, ούτε θα τεθούμε απέναντι σε άλλες επαγγελματικές τάξεις» καταλήγει η ανακοίνωση.


 ΓΣΕΕ  ΑΔΕΔΥ
Η απεργιακή κινητοποίηση τοποθετείται μέσα στο διάστημα 20 με 30 Απριλίου και σε συντονισμό με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή την ΓΣΕΕ. Την Παρασκετυή, 9 Απριλίου, συγκαλείται η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση που προέκυψε από το 34ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι επωμίζονται με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την αύξηση των έμμεσων φόρων, τη μείωση των πόρων για κοινωνική πολιτική, μονομερώς και άδικα το κόστος της κρίσης που το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο γέννησε και κερδοσκοπεί στην εξέλιξή της.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ υφαίνουν την αναπαραγωγή ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος που εξασφαλίζει τα προνόμια των λίγων σε βάρος της ζωής, του βιοτικού επιπέδου των πολλών, των λαϊκών, των χαμηλών και μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Η κυβερνητική πολιτική εγκλωβίστηκε στο μονόδρομο αυτό και με τις διαρροές για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, τα νέα σχέδια αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων που επικρέμονται, συνεχίζει να σκορπά την ανασφάλεια και αβεβαιότητα» τονίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, απαιτείται η συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου για την απόκρουση νέων αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων, την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, την προστασία των θέσεων εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τη ματαίωση απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου