ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Αποκλείονται από τον Κοινωνικό Τουρισμό στο Ν.Κοζάνης περίπου 18.000 δικαιούχοι

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090725/engine/assets_LARGE_t_420_4699328_type11495.jpg



Δωρεάν ή φθηνές διακοπές τέλος, για χιλιάδες δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού στο νομό Κοζάνης. Το εισοδηματικό πλαφόν που έθεσε η Εργατική Εστία είναι απαγορευτικό για τουλάχιστον 15.000 έως 20.000 δικαιούχους εργατοϋπαλλήλους. Από τις περίπου 33.000 αιτήσεις που έχουν...
υποβληθεί σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, εκτιμάται ότι θα ικανοποιηθούν περί τις 15.000, πράγμα που σημαίνει ότι «κόβεται» άνω του 50% των δικαιούχων. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, κανείς ή σχεδόν κανείς υπάλληλος της ΔΕΗ, δεν πρόκειται να πάρει Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού. Τα οικονομικά πλαφόν που ορίστηκαν από την Εργατική Εστία, είναι:
-Μεμονωμένα άτομα ? δικαιούχοι ανά αίτηση 17.000 ευρώ (ατομικό ? οικογενειακό εισόδημα.
-Δύο άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, 25.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα).
-Τρία άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, 33.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα).
-Τέσσερα άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση (όχι πολύτεκνοι), 41.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα).
-Πολύτεκνοι 50.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα).
Δεν είναι μόνο τα χαμηλά οικονομικά πλαφόν που αφήνουν χιλιάδες εργαζόμενους στο νομό Κοζάνης, χωρίς Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, οπότε οι δωρεάν διακοπές για όλους αυτούς είναι πλέον «όνειρο θερινής νυκτός», αλλά είναι ένα «γενικό μπάχαλο», το οποίο εντοπίζουν οι ίδιοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Εργατικής Εστίας.
Υπογραμμίζουν ότι «είναι τόσες οι ασάφειες και η προχειρότητα, λες και οι όροι και οι προϋποθέσεις συντάχτηκαν κυριολεκτικά στο γόνατο».
Βεβαίως, οι περίπου 15.000 «κομμένοι», θα μπορούσαν ίσως να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις γνωστές κρουαζιέρες, όμως θα μείνουν απλώς με την όρεξη, αφού για το νομό Κοζάνης υπάρχουν μόλις 96 θέσεις. Η εγγραφή στο πρόγραμμα αρχίζει και προφανώς θα ολοκληρωθεί την προσεχή Δευτέρα, αφού μόλις εγγραφούν 96 δικαιούχοι «κλείνει» ο κατάλογος. Αυτό σημαίνει ότι την Δευτέρα θα γίνει στην κυριολεξία «χαμός» στα γραφεία της Εργατικής Εστίας και όποιος προλάβει τον ...Κύριο είδε.
Βεβαίως, η νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε ανοίγει ένα μεγάλο θέμα μεταξύ ΔΕΗ και Εργατικής Εστίας. Η ΔΕΗ που δεν ωφελείται από το πρόγραμμα του οργανισμού, δεν έχει λόγο να καταβάλλει πλέον εισφορές, αφού οι υπάλληλοί της δεν παίρνουν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, οπότε δεν αποκλείεται να θέσει θέμα μη καταβολής εισφορών στο μέλλον υπέρ της Εργατικής Εστίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου