ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Από 1η Μαΐου το θερινό νυχτερινό ωράριο της ΔΕΗ

http://www.newstime.gr/resources/2009-08/deh787-b-thumb-large.jpg




Από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Μαΐου, ισχύει το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Από τις 23:00 ως τις 07:00 το πρωί τα τιμολόγια θα είναι μειωμένα. Το χειμώνα δηλαδή από 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση χορηγείται και για δύο ώρες το μεσημέρι (2.00-8.00 το πρωί και 15.30-17.30 το μεσημέρι). Στο μεταξύ, η Εταιρία... προτείνει τη σταδιακή αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού από το 2011, ενόψει της κατάργησης της δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου το 2013 που αυξάνει το κόστος παραγωγής ρεύματος. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης απελευθέρωσης των τιμολογίων, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ χωρίς, όπως είπε, να έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα στην επιχείρηση.

Ο ίδιος υπογράμμισε πάντως ότι οι συστάσεις του ΔΝΤ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας περιλαμβάνουν και μειώσεις τιμών, κάτι που αφορά προφανώς και την ενέργεια οπότε το παζλ γίνεται πιο σύνθετο.

Η γενική κατεύθυνση των προτάσεων που έχει ήδη υποβάλει η ΔΕΗ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι τα τιμολόγια να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και να αποφεύγονται οι επιδοτήσεις, που σημαίνει ότι θα πρέπει να μειωθούν τα τιμολόγια με υψηλά περιθώρια κέρδους και να αυξηθούν τα ζημιογόνα.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία ειδικού χαμηλού τιμολογίου για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και η άρση των στρεβλώσεων που εντοπίζει η ΔΕΗ στη διάρθρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου