ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Στο δρόμο 25.000 συμβασιούχοι λόγω "Καλλικράτη"


http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=30451&w=400&h=300&q=80


Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 25.000 συμβασιούχοι στους δήμους όλης της χώρας μετά την ενοποίηση που φέρνει το σχέδιο "Καλλικράτης". Το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο οι, περίπου, 100.000 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να έχουν υποβάλει την αίτησή τους, ώστε να μεταταγούν σε έναν από τους 366 νέους δήμους...
και 13 αιρετές περιφέρειες που επιθυμούν, που θα προκύψουν με βάση τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη του σχεδίου "Καλλικράτης".
Για τους 25.000 συμβασιούχους, όταν θα λήξει η σύμβασή τους θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά και θα αντικατασταθούν από 9 -10.000 με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, που θα επιλεγούν από το ΑΣΕΠ.
Όσοι από τους μόνιμους υπαλλήλους ή του αορίστου χρόνου δεν αποδεχθούν τη νέα τοποθέτηση ή θα αποτελέσουν πλεονάζον προσωπικό, θα μεταταγούν υποχρεωτικά με βάση τις ανάγκες των νέων δήμων και των περιφερειών. Όσοι αρνηθούν, θα απολυθούν.
Ειδικότερα οι, περίπου, 2.000 υπάλληλοι των 56 νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων που καταργούνται, θα μεταταγούν στις 13 νέες περιφέρειες, αλλά και σε δήμους της περιοχής τους.
Με το σχέδιο "Καλλικράτης" θα επιβληθεί καθεστώς οικονομικής επιτήρησης σε δεκάδες δήμους, που έχουν ιδιαίτερα υψηλά χρέη. Οι δήμοι αυτοί δεν θα μπορούν να συνάπτουν δάνεια με τράπεζες και θα τους απαγορεύεται κάθε πρόσληψη προσωπικού.
Η κατάργηση περίπου 670 δήμων αλλά και 68 νομαρχιών και επαρχιών σε όλη τη χώρα, θα έχει -όπως εκτιμάται- οικονομικό όφελος μόνον απο τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών περίπου 1,8 δις ευρώ τον χρόνο.

Στην Αττική προβλέπονται από 122 σήμερα δήμοι, να συσταθούν 58, με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και στη Θεσσαλονίκη απο 45 μόλις 20.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται να προκύψουν 41 δήμοι στη Στερεά Ελλάδα, 12 στα Ιόνια νησιά, 41 στην Πελοπόννησο, 28 στη Θεσσαλία, 50 στο Αιγαίο, 26 στην Κρήτη, 21 στην Ήπειρο, 50 στη Μακεδονία και 17 στη Θράκη.

1 σχόλιο: