ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αδρανείς τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους 52 εκατ. ευρώ βρέθηκαν στα κρατικά συρτάρια





Έναν ανέλπιστο μικρό θησαυρό, ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ βρήκε ξεχασμένο στα... συρτάρια του το κράτος. Σύμφωνα με «Το Βήμα», πρόκειται για ειδικούς λογαριασμούς, οι οποίοι βρέθηκαν να λιμνάζουν στην Τράπεζα της Ελλάδος από τις προηγούμενες δεκαετίες, είχαν συνολικές καταθέσεις ύψους πάνω από 52 εκατομμύρια ευρώ, εντοπίστηκαν από...
το υπουργείο Οικονομικών και μεταφέρθηκαν σε έξι κωδικούς του κρατικού προϋπολογισμού.
Μάλιστα, στην πλειονότητά τους ήταν ανενεργοί για περισσότερα από 20 χρόνια, με κάποιους να ανάγονται στην πρώτη μεταδικτατορική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία κίνηση των εν λόγω λογαριασμών. Η παλαιότερη, η οποία ανήκει σε λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών έγινε στις 10 Μαΐου 1976 και φέρει την υπογραφή «Υπουργείο Συντονισμού και Πρόγραμμα Χορηγήσεων», πραγματοποιήθηκε επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με υπουργό Συντονισμού τον Παναγιώτη Παπαληγούρα.
Τέτοιοι λογαριασμοί, αναγόμενοι στη δεκαετία του 1970 και στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη, είναι αρκετοί καθώς φτάνουν τους 24, δηλαδή το 17% του συνόλου.

Ωστόσο, η μερίδα του λέοντος των αδρανών λογαριασμών ανάγεται στη δεκαετία του 1980, καθώς 64 χρονολογούνται από εκείνη την περίοδο. Ακόμη, 48 λογαριασμοί βρέθηκαν ξεχασμένοι από την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα, ενώ οκτώ από την περίοδο 2000-2001.

Ενα σεβαστό μερίδιο των χρημάτων, της τάξεως των 6,2 εκατ. ευρώ, μεταφέρθηκε στον ειδικό λογαριασμό «για τον Εφοδιασμό με καύσιμα προβληματικών περιοχών της χώρας», ενώ 1,4 εκατ. εισήλθε στον «ειδικό λογαριασμό ειδικού τέλους ασφαλιστικών κινδύνων αερομεταφορών».

Επίσης, 704.328 ευρώ διοχετεύτηκαν στον «λογαριασμό εισφορών για την αρωγή των σεισμοπλήκτων», ενώ 3.186 ευρώ σε άλλον λογαριασμό ΔΙΒΕΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου