ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Έλαβαν προθεσμία οι 6 συλληφθέντες - Ο «Επαναστατικός Αγώνας» πίσω από τη βόμβα που στοίχισε τη ζωή στον 15χρονο Αφγανό;

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=24414&w=400&h=300&q=80


 Προθεσμία για ν' απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη πήραν οι 6 συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι  συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για όλα τα χτυπήματα του "Επαναστατικού... Αγώνα", από το 2003 που ανέλαβε δράση η οργάνωση μέχρι και σήμερα, ενώ σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να κατέχει αρχηγικό ρόλο στην τρομοκρατική οργάνωση.
Σε βάρος των 6 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού, της προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών και της έκρηξης από κοινού.

Ο 39χρονος Νίκος Μαζιώτης και η γυναίκα του Παναγιώτα Ρούπα αρνούνται να απολογηθούν. "Η δίωξή μας είναι πολιτική. Δεν θα απολογηθούμε, δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία" είναι η θέση που διατυπώνουν, ενώ όπως δήλωσε ο συνήγορός του, "ο Μαζιώτης δεν συμμετέχει στη διαδικασία σε κανένα επίπεδό της, αυτή είναι η άποψή του".

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί η σύγκληση της Ολομέλειας των εφετών προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ειδικό ανακριτή, όπως συνέβη και με την υπόθεση της οργάνωσης "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Επεισόδια στην Ευελπίδων
Η προσαγωγή των 6 συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων πυροδότησε ένταση, με δεκάδες αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να τους συμπαρασταθούν, να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.
Η ατμόσφαιρα στα δικαστήρια ήταν φορτισμένη από νωρίς. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να πλησιάσουν τους κατηγορούμενους κατά τη μεταφορά τους ενώπιον του εισαγγελέα, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, με τη χρήση γκλομπ και χημικών.
Πολλοί φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης, ενώ κάποιοι από τους συγγενείς τους επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους, αλλά και σε φωτογράφο για να τον εμποδίσουν να τραβήξει φωτογραφίες.
Τα επεισόδια φούντωσαν κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από την εισαγγελία και πριν οδηγηθούν ενώπιον της 14ης ανακρίτριας. Συγκεντρωμένοι ήρθαν στα χέρια με άντρες των ΜΑΤ, ενώ έπεσαν ακόμη και μολότοφ. Τα πνεύματα ηρέμησαν 10 λεπτά αργότερα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δύο συλλήψεις γνωστών αντιεξιουσιαστών.

Συνεχίζονται οι έρευνες
Με συνεχείς εφόδους σε "ύποπτα" σπίτια, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν πάση θυσία να εντοπίσουν τη γιάφκα με το οπλοστάσιο του "Επαναστατικού Αγώνα", αφού υπάρχει ο κίνδυνος τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης να πραγματοποιήσουν χτύπημα αντιπερισπασμού.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας η αντιτρομοκρατική ερεύνησε διαμέρισμα στην οδό Σαραντόγλου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου διέμενε ένας εκ των συλληφθέντων. Στο σπίτι αυτό βρέθηκε προκήρυξη του "Επαναστατικού Αγώνα" με την οποία υπήρχε ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος αστυνομικού των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, για την επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ στο Γουδί και για βομβιστική επίθεση σε εταιρεία πετρελαιοειδών στο Παλαιό Φάληρο.
Ακόμη, βρέθηκαν υλικά μεταμφίεσης, συσκευές αλλοίωσης φωνής που χρησιμοποιούσαν στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, αλλά και βαλίτσες διαφόρων μεγεθών, στις οποίες πιστεύει η ΕΛ.ΑΣ. ότι οι τρομοκράτες μετέφεραν οπλισμό.
Έρευνα έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας και σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπου βρέθηκαν έγγραφα και έντυπο υλικό το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έφοδο και σε σπίτι στην Πάτρα, όπου μένει 35χρονη φίλη του Λάμπρου Φούντα που έπεσε νεκρός στη συμπλοκή της Δάφνης, αλλά δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Έρευνες θα γίνουν στα Κύθηρα και στη Μαγνησία, περιοχές όπου πήγαινε ο Νίκος Μαζιώτης.
Στο σπίτι στο Λαγονήσι, οι αρχές εντόπισαν λεπτομερή σκαριφήματα από την περιοχή της Πανόρμου δίπλα στη ΓΑΔΑ και από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στη μητρόπολη, μέρη που θεωρείται ότι οι τρομοκράτες σκόπευαν να χτυπήσουν.
Από τις παρακολουθήσεις των συλληφθέντων προκύπτει ότι με μιλούσαν με κωδικούς, ενώ πολλές συναντήσεις τους γίνονταν σε ερημικές περιοχές της Αττικής ώστε να καταλαβαίνουν εάν τους παρακολουθούν οι αστυνομικοί.
Από την παρακολούθηση της αντιτρομοκρατικής προέκυψε, επίσης, ότι ο ένας από τους συλληφθέντες έκανε βολές με καλάσνικοφ στον Υμηττό μαζί με τρεις ακόμη ασύλληπτους τρομοκράτες. Από τους 40 κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο της σκοποβολής, διαπιστώθηκε ότι το όπλο με το οποίο έγιναν οι βολές ήταν καθαρό.
Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των 6 προκύπτει ότι ένας από τους συλληφθέντες επιχείρησε είχε απομακρύνει οπλισμό από γιάφκα, ενώ όπως αποκάλυψε το MEGA, από καταγεγραμμένη συνομιλία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία προκύπτει ότι το βράδυ της έκρηξης της βόμβας στην οδό Ιακωβάτων στα Πατήσια, όπου έχασε τη ζωή του ο 15χρονος Αφγανός, ένας ασύλληπτος τρομοκράτης κάλεσε από καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης έναν από τους συλληφθέντες.
Ο συλληφθείς απάντησε σε αδήλωτο καρτοκινητό -που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση μετά τη συμπλοκή στη Δάφνη- και τα όσα λέει μαρτυρούν ότι είχε οπτική επαφή με το σημείο, αφού ακούγεται να σχολιάζει και να χλευάζει την οικογένεια που βρήκε τη βόμβα, λίγη ωρα πριν την έκρηξη.
"Έλα ρε μαλ..." λέει ο άγνωστος τρομοκράτης στον συλληφθέντα, ο οποίος απαντά "τους βλέπεις;". "Πλάκα δεν έχουν;" αποκρίνεται ο τρομοκράτης που δεν έχει ταυτοποιηθεί και στη συνέχεια ακούγεται το κυνικό του γέλιο.
Στις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας αναφέρθηκε  από την Κύπρο ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως "το μήνυμα είναι πως αυτή η κυβέρνηση βάζει τάξη στη χώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου