ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Πρόωρες εκλογές στην Πολωνία μετά το θάνατο Καζίνσκι μαζί με άλλους 97 επιβαίνοντες σε αεροπορική τραγωδία ....Δείτε τα αίτια...

http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=189684


O ασκών χρέη προέδρου στην Πολωνία, Μπρονισλάβ Κομορόβσκι, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι, μετά από συνομιλίες που θα έχει με όλα τα πολιτικά κόμματα της Πολωνίας. "Είναι καθήκον μου να ανακοινώσω την ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών εντός των επόμενων... 14 ημερών, ενώ οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν στις επόμενες 60 ημέρες από την ανακοίνωσή τους" δήλωσε ο κ. Κομορόβσκι σε τηλεοπτικό μηνυμά του προς τον πολωνικό λαό. "Θα το κάνω μετά από διαβουλεύσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα στο κοινοβούλιο "πρόσθεσε ο κ. Κομορόβσκι που ανέλαβε προσωρινά την προεδρία της Πολωνίας μετά από το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του σήμερα ο πρόεδρος και δεκάδες πολωνοί αξιωματούχοι.

"Αφάνταστη τραγωδία"

"Αφάνταστη τραγωδία" χαρακτήρισε ο ιστορικός ηγέτης των συνδικαλιστών Λεχ Βαλέσα το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι και άλλων πολωνών αξιωματούχων. Έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στην Πολωνία.

"Χριστέ, Παναγία, είναι μία αφάνταστη τραγωδία, μία αφάνταστη καταστροφή" δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, όταν πληροφορήθηκε για τη συντριβή του αεροσκάφους όπου επέβαινε ο Λεχ Κατσίνσκι. "Πριν από 70 χρόνια στο Κατίν, οι Σοβιετικοί είχαν εξολοθρεύσει την πολωνική ελίτ. Σήμερα χάθηκε η πολωνική ελίτ καθώς πήγαινε να αποτίσει φόρο τιμής στους πολωνούς που σκοτώθηκαν το 1940" πρόσθεσε ο Λεχ Βαλέσα.

Πένθος μιας εβδομάδας κηρύχθηκε στην Πολωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κάτω Βουλής.


 Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.


Η σορός του Πολωνού Προέδρου βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι ρωσικές αρχές εντόπισαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

Στο αεροπλάνο βρισκόταν επίσης ο αρχηγός του Επιτελείου Φράντσισεκ Γκάγκορ και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ καθώς και αρκετά μέλη οικογενειών στρατιωτικών που εκτελέστηκαν από σοβιετικά στρατεύματα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - η πολωνική αντιπροσωπεία θα συμμετείχε σε επέτειο μνήμης. Από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας ανακοινώθηκε πως και ο πρόεδρος της ΚΤΠ Σλάβομιρ Σκρτζιπεκ επέβαινε στο αεροσκάφος.

Tupolev της 
πολωνικής κυβέρνησης, που επέβαινε ο πρόεδρος Καζίνσκι
"Στο πλαίσιο της κυβερνητικής επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης, πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να διερευνηθούν το συντομότερο δυνατό τα αίτια της τραγωδίας", δήλωσε ο Πούτιν ενώ εξέταζε το σημείο του δυστυχήματος, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Την ίδια ώρα ο ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωνε ότι, "oι σοροί όλων των θυμάτων βρέθηκαν" και άρχισε η διακομιδή τους στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης το Tupolev μετέφερε 97 ανθρώπους. "Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, 97 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 88 μελών της πολωνικής αντιπροσωπείας βρίσκονταν στο αεροπλάνο τύπου Τουπόλεφ-154 το οποίο συνετρίβη κοντά στο Σμόλενσκ" δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.
Ο Πολωνός πρόεδρος και η σύζυγός του
Ο Πολωνός πρόεδρος και η σύζυγός του
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι' αυτό και προτάθηκε στον Πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα. Εκείνος αρνήθηκε νομίζοντας ότι σκόπιμα δεν του επέτρεπαν να προσγειωθεί, ενώ από την άλλη, οι σχέσεις Πολωνίας - Λευκορωσίας δεν είναι καλές. Έτσι, πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμολένσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ.

Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ρωσικού τύπου Τούπολεφ-154 ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.
Ο επικεφαλής του στρατιωτικού επιτελείου Φράντσισεκ Γκάγκορ
Ο επικεφαλής του στρατιωτικού επιτελείου Φράντσισεκ Γκάγκορ
"Σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας διαπίστωσε ότι το πλήρωμα είχε αυξήσει την ταχύτητα καθόδου", δήλωσε ο Αλεξάντερ Αλιόσιν, ανώτατος αξιωματικός της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. "Ο επικεφαλής της ομάδας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έδωσε εντολή στο πλήρωμα να θέσει το αεροσκάφος σε οριζόντια θέση και όταν το πλήρωμα δεν εφάρμοσε την εντολή αυτή, ο επικεφαλής έδωσε αρκετές φορές εντολές στο πλήρωμα να οδηγήσει το αεροσκάφος σε άλλο αεροδρόμιο. Παρά τις εντολές αυτές, το πλήρωμα συνέχισε την πορεία καθόδου. Δυστυχώς αυτή κατέληξε σε τραγωδία", επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τασκ, ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει αμέσως στο Σμολένσκ της Ρωσίας. "Οι Πολωνοί εισαγγελείς βρίσκονται ήδη εκεί" δήλωσε και ανακοίνωσε την τήρηση "δύο λεπτών σιγής" το μεσημέρι της Κυριακής σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν υπέβαλαν τα συλλυπητήριά τους. "Όπως όλοι οι Ρώσοι πολίτες, πληροφορήθηκα για αυτή την τραγωδία με συμπόνια και με ειλικρινή και βαθύτατη αναστάτωση" δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, σε μήνυμα του προς τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, ο οποίος είναι τώρα ο αρχηγός κράτους. "Έχω διατάξει τη διεξαγωγή μιας ενδελεχούς έρευνας για την καταστροφή, σε πλήρη και στενή συνεργασία με την πολωνική πλευρά" πρόσθεσε ο κ. Μεντβέντεφ, ανακοινώνοντας ότι "η Δευτέρα, 12 Απριλίου θα είναι για τη Ρωσία ημέρα εθνικού πένθους".

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τασκ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti. "Οι πρωθυπουργοί συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή και υπενθύμισαν ακόμη μία φορά ότι οι ρωσικές αρχές θα έχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συμβάν" δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοφ, σύμφωνα με το Interfax.

Ο Καζίνσκι επρόκειτο να επισκεφθεί τη Ρωσία για την 70η επέτειο της σφαγής του Κατίν, όταν σοβιετικά στρατεύματα εκτέλεσαν 4.000 Πολωνούς στρατιωτικούς. Είχε φύγει από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, μαζί με τη σύζυγό και οικογένειες πολωνών αξιωματικών που εκτελέστηκαν από το σταλινικό καθεστώς πριν 70 χρόνια και μετέβαιναν στο Κατίν κοντά στο Σμόλενσκ για να παραστούν σε τελετή στη μνήμη τους.

Ρεπορτάζ του Russia Today



Δείτε τα αίτια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου