ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Χωρίς “πόθεν” ο επαναπατρισμός κεφαλαίων


 



Με την καταβολή φόρου 5% και χωρίς έλεγχο του «πόθεν έσχες» οι Έλληνες θα μπορούν να επαναπατρίσουν τα κεφαλαία που έχουν στο εξωτερικό. Τα κίνητρα τέθηκαν σε ισχύ από χθες ενώ αυστηρότερο γίνεται το καθεστώς των ενδοομιλικών συναλλαγών με τις νέες αλλαγές που έκανε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου λίγο πριν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου κατ΄άρθρο...
Με τις νέες προσθήκες στο φορολογικό:
Από τις 15 Απριλίου 2010 ισχύουν τα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Έτσι φυσικά ή νομικά πρόσωπα μπορούν να μεταφέρουν, μέσα σε 6 μήνες (μέχρι 15 Οκτωβρίου) κεφάλαια που βρίσκονται στην αλλοδαπή, σε προθεσμιακό λογαριασμό κατάθεσης στην Ελλάδα, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον καταβάλουν φόρο με συντελεστή 5% επί της αξίας των καταθέσεων που μεταφέρουν. Αν τα κεφάλαια παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, οφείλεται φόρος με συντελεστή οκτώ τοις εκατό (8%) πάνω σε αυτά.
Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα που προβλέπονται για τη μη τήρηση φακέλου τεκμηρίωσης ενδοομιλικής συναλλαγής ή για την ελλιπή τήρηση ή για τη μη υποβολή του φακέλου αυτού μέσα σε τριάντα μέρες από την ημερομηνία που θα ζητηθούν τα στοιχεία αυτά από τη φορολογική αρχή. Το πρόστιμο θα μπορεί να είναι ίσο με το 20% της αξίας συναλλαγής για την οποία δεν υποβλήθηκε φάκελος τεκμηρίωσης. Σήμερα το πρόστιμο που προβλέπεται φτάνει έως τα 10.000 ευρώ. «Είναι πολύ χαμηλό και καθόλου αποτρεπτικό, δεδομένου ότι η φοροδιαφυγή που μπορεί να επιτυγχάνεται σε αυτές τις περιπτώσεις υποτιμολογήσεων μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλη» είπε ο υπουργός Οικονομικών .

Δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους και συνταξιούχους στους οποίους επιδικάζονται δεδουλευμένες αποδοχές ή και συντάξεις να επιλέγουν είτε τη φορολόγησή τους στα έτη στα οποία ανάγονται οι αποδοχές αυτές, είτε στο τέλος της είσπραξής τους με μη υπολογισμό στην τελευταία περίπτωση- του 20% των αποδοχών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου