ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Στόχος η ενίσχυση των ΕΛΤΑ, ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς τονίζει ο Ν.Σηφουνάκης






Την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ταχυδρομικής αγοράς, ώστε να καταστεί ευέλικτη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργούνται από την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, από το 2013, υπογράμμισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης σε ομιλία του σε ημερίδα της Εθνικής...
Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).Στην ημερίδα τονίστηκε ότι μετά την πλήρη απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, βάσει της κοινοτικής οδηγίας, έρχεται και η σειρά της ταχυδρομικής αγοράς.
Ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε ότι τα ΕΛΤΑ είναι βαθιά ριζωμένα στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη ως ένας οργανισμός που φτάνει παντού, σε όλη την Ελλάδα και μπαίνει σε κάθε σπίτι και ο ταχυδρόμος αποτελεί γνώριμη και φιλική μορφή για τον καθένα μας.
Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας, τόνισε ο υφυπουργός, είναι να ενισχυθούν τα ΕΛΤΑ με κάθε τρόπο προκειμένου να επανέλθουν στην περίοδο της κερδοφορίας τους και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική συνεργασία των ΕΛΤΑ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και με τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ικανά να αναπτύξουν και να προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών στο νέο περιβάλλον της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς.

Στο νέο αυτό τοπίο, ο ρόλος της ΕΕΤΤ ως ρυθμιστή της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς είναι κρίσιμος και ουσιαστικός, επισήμανε ο κ. Σηφουνάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη διάρκεια της ημερίδας, η εικόνα που διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα σε ότι αφορά την ταχυδρομική αγορά, είναι η εξής: υπάρχει ένας Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας που είναι τα ΕΛΤΑ, ενώ υπάρχουν και πέντε επιχειρήσεις με ειδική άδεια. Επίσης υπάρχουν 461 επιχειρήσεις στον τομέα των ταχυμεταφορών, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009.Το 2009 τα ΕΛΤΑ διακίνησαν το 92% των συνολικών αντικειμένων, ενώ το υπόλοιπο 8% διακινήθηκε από ιδιωτικές ταχυδρομικές επιχειρήσεις.
Σε ότι αφορά όμως τα έσοδα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς τα ΕΛΤΑ εισέπραξαν το 59% των συνολικών εσόδων με το υπόλοιπο 41% να το μοιράζονται κυρίως οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών.

Η διακύμανση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι στον τομέα των ταχυμεταφορών παρέχονται υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, λόγω του χαρακτήρα της επείγουσας διαβίβασης των αντικειμένων.

Το 2009 εκτιμάται ότι διακινήθηκαν στην Ελλάδα 702 εκατομμύρια ταχυδρομικά αντικείμενα, παρουσιάζοντας μείωση 9,6% και απέφεραν έσοδα της τάξης των 730 εκατομμυρίων ευρώ, μειωμένα κατά 3% σε σχέση με το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου