ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

«Πράσινο φως» για την ίδρυση τεσσάρων νέων περιφερειακών Εφετείων - Αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες





 Στην ίδρυση τεσσάρων νέων εφετείων σε Μυτιλήνη, Ηράκλειο Κρήτης, Αγρίνιο και Χαλκίδα προχωρεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, μετά την κατάθεση ισάριθμων σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η λειτουργία των νέων Εφετείων... αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και στόχος της κίνησης αυτής είναι η αποσυμφόρηση των Εφετείων στα οποία υπάγονται οι εν λόγω περιοχές.

Αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες

Το ζήτημα της ίδρυσης νέων Εφετείων έχει τεθεί προ πολλών ετών, σκόνταφτε, ωστόσο, πάντοτε στις έντονες αντιδράσεις που έρχονταν στο προσκήνιο από βουλευτές, δικηγορικούς συλλόγους και τοπικούς φορείς.

Για την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο, για παράδειγμα, έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, όπου εκδικάζονται έως τώρα οι υποθέσεις αρμοδιότητας Εφετείου για την Αιτωλοακαρνανία, ενώ οι φορείς του Μεσολογγίου έχουν επανειλημμένα διεκδικήσει την έδρα του νέου Εφετείου για την πόλη τους.
Μάλιστα στο Μεσολόγγι ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις, μπροστά στην προοπτική της ίδρυσης του Εφετείου στο Αγρίνιο.

Οι πιο άγριες μάχες πάντως έχουν ξεσπάσει στην Κρήτη, όπου οι φορείς του Ηρακλείου διεκδικούν την έδρα του δεύτερου Εφετείου για την πόλη τους, την ώρα που οι φορείς των Χανίων, όπου λειτουργεί Εφετείο, αντιδρούν στην ίδρυση δεύτερου Εφετείου στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Η ίδρυση, ωστόσο, Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη αναμένεται να ανακουφίσει τους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου, οι οποίοι σήμερα ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα, προκειμένου να μεταβούν στη Σύρο, όπου υπάγονται οι υποθέσεις αρμοδιότητας των αντίστοιχων Πρωτοδικείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου