ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Θρήνος για τους χιλιάδες νεκρούς στην Κίνα





Ημέρα εθνικού πένθους στη μνήμη χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από το φονικό σεισμό των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Κίνα πριν από μία εβδομάδα κήρυξε την Τετάρτη η κυβέρνηση της χώρας.Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συμβουλίου Κρατικών Υποθέσεων, οι σημαίες στα δημόσια κτίρια και στις πρεσβείες της... Κίνας στο εξωτερικό θα κυματίζουν μεσίστιες την Τετάρτη.
Από το σεισμό, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην επαρχία Τσινγκχάι, έχασαν τη ζωή τους 2.039 άνθρωποι, ενώ 195 αγνοούνται ακόμη. Επίσης, τραυματίστηκαν 12.315 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1.134 σοβαρά.

Από το σεισμό καταστράφηκαν 15.000 σπίτια στην περιοχή Γιουσού, ενώ πάνω από 100.000 αναγκάαστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Το υψίπεδο του Θιβέτ πλήττεται συχνά από σεισμούς, αλλά οι απώλειες είναι συνήθως ελάχιστες λόγω του ότι η περιοχή είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη.
Εξαίρεση είχε αποτελέσει ο σεισμός 8 βαθμών που έπληξε την επαρχία Σετσουάν τον Μάιο του 2008 -στοιχίζοντας τουλάχιστον 80.000 ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου