ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Όλες οι προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα εντοπίστηκαν σε όχημα στη Ν.Φιλαδέλφεια





Ένα... θησαυρό λένε ότι ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα” Κ. Βουρνά το οποίο εντόπισαν χθες το απόγευμα στη Ν. Φιλαδέλφεια. Σε λίγη ώρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο οι πληροφορίες μιλούν για σκληρό δίσκο και cd τα οποία περιέχουν σχεδόν όλες τις προκηρύξεις της οργάνωσης.... 
Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης ένα πιστόλι το οποίο περιμένουν να “μιλήσει” όταν εξεταστεί στα εργαστήρια, αλλά και πλήθος όπως αναφέρουν άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο κατηγορούμενος λίγο πριν συλληφθεί επιχείρησε να “καθαρίσει” κάποια “γιάφκα” της οργάνωσης πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητό του στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 
“Κάτω και αριστερά της πλατείας”

Οι αστυνομικοί βεβαιώνουν ότι είναι θέμα ωρών ίσως ο εντοπισμός της “γιάφκας” με τον οπλισμό της οργάνωσης που εδώ και ημέρες αναζητούν πόρτα-πόρτα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Ιωνία.
Η βεβαιότητα των αστυνομικών κάνει ορισμένους να δίνουν το στίγμα πολύ συγκεκριμένης περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit πλέον οι έρευνες δεν γίνονται γενικά στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά “κάτω και αριστερά της πλατείας”.
 
Η παλιά “γιαφκα” της Κυψέλης


Ένα σπίτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν αυτό που από τα ξημερώματα βρέθηκε σε κλοιό αστυνομικών στην οδό Μηδείας στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το διώροφο σπίτι είχε ενοικιαστεί από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στον “Ε.Α.” αλλά εγκαταλείφθηκε πριν τουλάχιστον έξι μήνες.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιοι από τους έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα” είχαν νοικιάσει το διαμέρισμα δίνοντας ψεύτικα στοιχεία.

Τα ίχνη πυρίτιδας που εντοπίστηκαν κατά την έρευνα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είχε χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση όπλων και εκρηκτικών της οργάνωση

Συνεχίζονται οι έρευνες στις εργατικές κατοικίες:

Την ίδια ώρα όμως συνεχίζονται οι έρευνες στις εργατικές κατοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας όπου οι αστυνομικοί θεωρούν ότι βρίσκεται η γιάφκα με τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εκτιμούν με μεγάλη βεβαιότητα, ότι τουλάχιστον η μία αποθήκη των οπλισμού της οργάνωσης, αν όχι και οι δύο, βρίσκονται στις εργατικές κατοικίες της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Ιωνίας. Από τις υποκλαπείσες συνομιλίες προκύπτει ότι στη μία χρωστούν δύο νοίκια, αν και πλήρωναν ανά δίμηνο, και στην άλλη κοινόχρηστα τριών μηνών.

Οι αστυνομικοί πηγαίνουν… πόρτα-πόρτα με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων αλλά και υπόπτων της ανά χείρας, μήπως κάποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε. Τις εκτιμήσεις τους πως στην περιοχή αυτή υπάρχει η γιάφκα, ενισχύει ο εντοπισμός, στη Νέα Ιωνία, του αυτοκινήτου ενός εκ των συλληφθέντων.

Σκληρή στάση από Μαζιώτη-Ρούπα, θυμίζει Γιωτόπουλο-Κουφοντίνα

«Δεν αναγνωρίζω το κράτος και το πολιτικό σας σύστημα», είπε η Παναγιώτα Ρούπα σε ολιγόλογο σημείωμά της προς τη 19η ανακρίτρια, ενώ ζήτησε να μην τύχει ειδικής μεταχείρισης γιατί είναι έγκυος. Μάλιστα, από το περασμένο Σάββατο αρνιόταν να δεχτεί φαγητό και να την εξετάσει γιατρός. «Εγκληματίες είστε εσείς, το κράτος και ο καπιταλισμός» ήταν τα λόγια του Νίκου Μαζιώτη, που όπως και η σύντροφός του, αρνήθηκε να απολογηθεί.

Ο φερόμενος ως αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» και η σύντροφός του τηρούν σκληρή στάση αρνούμενοι κάθε κατηγορία, μια στάση που κατά πολλούς θυμίζει Γιωτόπουλο-Κουφοντίνα. Την ίδια στιγμή, ο Σαράντος Νικητόπουλος εμφανίζεται πιο διαλλακτικός και κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, με το οποίο αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Παραδέχτηκε πως γνώριζε τον Λάμπρο Φούντα και υποστήριξε πως στοχοποιήθηκε από τις Αρχές γιατί μετά το θάνατο του 35χρονου βιολόγου στη συμπλοκή της Δάφνης είχε μιλήσει για εκείνον σε εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ερωτηθείς για το αποτύπωμα σε έγγραφο που βρέθηκε στο σπίτι του Φούντα απάντησε πως επρόκειτο για ψήφισμα αντεξουσιαστών για τον Πολύκαρπο Γεωργιάδη (σ.σ. είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά). «Κυκλοφορούσε σε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα το έπιασα. Θα μπορούσε να το είχε πιάσει οποιοσδήποτε», είπε.

Από τις έρευνες στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αστυνομικών κίνησαν 7 «ορφανά» κλειδιά, τέσσερα σπιτιού, δύο αυτοκινήτου και ένα μοτοσυκλέτας, ένα κινητό τηλέφωνο και τρεις τηλεκάρτες. Από τις άρσεις απορρήτου των τηλεκαρτών του Λάμπρου Φούντα προέκυψαν δύο τουλάχιστον καρτοκινητά που ανήκαν σε δύο από τους κατηγορουμένους, τον Νίκο Μαζιώτη και Βαγγέλη Σταθόπουλο, με τα οποία έρχονταν σε επικοινωνίες με τον Κώστα Γουρνά, τον Σαράντο Νικητόπουλο και τον 32χρονο υπάλληλο του Εθνικού Τυπογραφείου, ένοικο διαμερίσματος στην οδό Τριφυλίας 10 λίγα μέτρα από την οδό Πανόρμου και Βαθέως όπου σύμφωνα με την αστυνομία, προγραμματιζόταν η αιματηρή επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αρχές αναζητούν και τον καθοδηγητή του Νίκου Μαζιώτη, που φέρεται να είναι ο πεθερός εντός εκ των συλληφθέντων. Ο «διανοούμενος-καθοδηγητής» και «στρατολόγος» του Μαζιώτη έδωσε την διαδικτυακή του απάντηση στις αστυνομικές θεωρίες.

Εκτός του συγκεκριμένου ανθρώπου οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, τοποθετούσαν στην «ηγετική πυραμίδα» της οργάνωσης, δύο ακόμη ανθρώπους, καθηγητές πανεπιστημίων, της κεντρικής Ελλάδας και Αθήνας αντίστοιχα, οι οποίοι θέλησαν να συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα, μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ.

Παράλληλα η προσωρινή ένδεια στοιχείων προς δημοσιοποίηση για συντήρηση του θέματος καλύφθηκε με πολιτικές διαρροές, σχετικά με τους πρώην υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Προκόπη Παυλόπουλου και Βύρωνα Πολύδωρα, οι οποίοι παρουσιάζονται ως «εντολοδόχοι» διακοπής της παρακολούθησης του σημερινού φερόμενου «ιθύνοντα νου» του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη.

Και ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν πιάσει της επιχειρησιακή δύναμη του Επαναστατικού Αγώνα, συλλήψεις έγιναν και για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τέσσερα άτομα –μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα- συνελήφθησαν σε επιχείρηση στην Καλλιθέα και την Πέμπτη οδηγούνται στον Ειδικό Εφέτη ανακριτή για να απολογηθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου