ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Σύσκεψη χθες στην νομαρχία Γρεβενών με θέμα το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας





Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη πραγματοποιήθηκε χθες στις 13:30 σύσκεψη στην Αίθουσα Συσκέψεων της Ν.Α. με θέμα την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας, παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων.Ο Νομάρχης κ. Κουπτσίδης τόνισε αναφερόμενος στο λόγο της...
σύσκεψης ότι αν και η λειτουργία και η υλοποίηση έργων σχετικών με την αναβάθμιση των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Ν.Α. Γρεβενών ωστόσο τόσο οι υπηρεσίες της Ν.Α. όσο και της Αν Γρε διαθέτουν τη διαχειριστική επάρκεια ώστε να προχωρήσουν στις διαδικασίες ένταξης μελετών σε αντίστοιχα προγράμματα.
Η ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας τόνισε έχει τεράστιες δυνατότητες χειμερινής και θερινής αξιοποίησης.
Ήδη το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Ν.Α.) Γρεβενών προωθούν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας είναι από τα καλύτερα της χώρας μας.
Η προσπάθεια αυτή έχει μεγάλη σημασία για την τοπική οικονομία και αποτελεί το μοχλό ανάπτυξης του συνόλου της ορεινής περιοχής αφού, προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης δικτύου καταλυμάτων, έργων προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και προώθησης της τοπικής παραγωγής προς όφελος των κατοίκων, με συνέπεια τη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής και τη δημιουργία εισοδήματος, που με την σειρά τους θα αποτελέσουν αιτία παραμονής των κατοίκων στην ύπαιθρο. Το χιονοδρομικό Κέντρο αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τη τουριστική αναβάθμιση και προβολή του Νομού μας.

Για τους παραπάνω λόγους από την Αν Γρε προωθείται η συνεργασία και υλοποίηση συνδυασμένων και συμπληρωματικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων, δημιουργώντας ένα εργαλείο σχεδιασμού που θα καταγράψει και θα συνδυάσει δράσεις και έργα που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τα επόμενα χρόνια.





Ο σχεδιασμός αυτός αφορά στη Σύνταξη Επιχειρησιακού Σχεδίου για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας του Νομού Γρεβενών με τη συμμετοχή

α) του Ελληνικού Δημοσίου, Υπουργείο Πολιτισμού

β) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

γ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών

δ) τη Κοινότητα Σμίξης και

ε) της Αναπτυξιακής Γρεβενών Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. “ΑΝ.ΓΡΕ.”

Αμέσως μετά από τα στελέχη της Αν.Γρε παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός και η ετοιμότητα όσον αφορά τις μελέτες για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας και συγκεκριμένα για την κατασκευή του Σαλέ ημέρας και την κατασκευή ποδηλατοδρομίου. Επισημάνθηκε η καθυστέρηση στην έκδοση περιβαλλοντικών όρων, ένα θέμα που το παρακολουθεί τόσο η κοινότητα Σμίξης μέσω του εξωτερικού της συνεργάτη κ. Βασδάρη Βασίλη όσο και ο Φορέας διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σμίξης κ. Ιωάννης Νασίκας παρουσίασε τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της Κοινότητας για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που απορρέουν από τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας.

Ο κ. Βασδάρης Βασίλης πρότεινε λύσεις για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της έκδοσης των περιβαλλοντικών όρων.

Μετά από πολύωρη συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους, αποφασίσθηκε το επόμενο χρονικό διάστημα να ενημερωθούν τόσο ο βουλευτής Γρεβενών κ. Χαντάβας όσο και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τις προθέσεις της Ν.Α. Γρεβενών και της ΑνΓρε και τα όσα αποφασίσθηκαν στη σύσκεψη και να ζητηθούν και οι δικές τους προτάσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. κ Μαρκόπουλος Αναστάσιος, η Αντινομάρχης κα Πέτρου Αικατερίνη, η Αντινομάρχης κα Ντάγκα Μπιρμπίλη Βάια, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σμίξης Ιωάννης Νασίκας, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Α. Γρεβενών κ Ευαγγελόπουλος Κων/νος, ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας κ Κολοβός Βασίλης, υπάλληλοι της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Α. Γρεβενών εκπρόσωποι του Φορέα διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, εκπρόσωποι τον εργαζομένων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, στελέχη της Αν.Γρε και οι πρόεδροι των ξενοδόχων και τουριστικών επιχειρήσεων.

1 σχόλιο: