ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Γρεβένα: Νέα στοιχεία για την αρχαιοκαπηλία...

 




Νέα στοιχεία για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στον νομό Γρεβενών προκύπτουν από τις έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, καθώς σήμερα υπήρξε και δεύτερη σύλληψη άνδρα, 41 χρόνου, κατοίκου Γρεβενών, που συμμετείχε μαζί με άλλους δύο στην  παράνομη ανασκαφή στο Μοναχίτι  του δήμου Θεόδωρου Ζιάκα, που έφερε στο φως δυο αγγεία, που...
χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού. Η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών είχε συλλάβει επ’ αυτοφώρω τον έναν (34χρονο) από τους τρεις δράστες και ύστερα από έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν πολλά αντικείμενα, που εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων, αλλά και όπλο.
Ειδικότερα, βρέθηκαν μία σπάθα συνολικού μήκους 69 εκατοστών με μήκος λάμας 47 εκατοστών, ένα χάλκινο ψέλιο (βραχιόλι) διαμέτρου 6 εκατοστών, βάση χάλκινης φιάλης διαμέτρου 5,5 εκατοστών, χάλκινη συμπαγής βάση χάλκινου αγγείου διαμέτρου 8 εκατοστών, τρεις χάλκινες τοξοτές πόρπες, χάλκινη περόνη ελλιπής στο μυτερό άκρο της, χάλκινη αμφικωνική χάντρα με οπή στη μία πλευρά, δύο συμπαγή χάλκινα τμήματα λαβών, χάλκινο αντικείμενο πιθανόν ενώτιο και σιδερένια αιχμή δόρατος μήκους 8,5 εκατοστών.
Τα προαναφερθέντα αντικείμενα εντάσσονται στην αρχαϊκή και κλασσική εποχή, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρμοδίων υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Επίσης, βρέθηκαν παλιό τυφέκιο εμπροσθογεμές μάρκας «SPRINGFIELD» και τρίπτυχη θρησκευτική εικόνα, που απεικονίζει στο κέντρο τη «Ζωοδόχο Πηγή» και τους αγίους Αθανάσιο, Γεώργιο, Βλάσιο και Δημήτριο, εκατέρωθέν της.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και οι ίδιοι παραπέμφθηκαν από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Πηγή: Αστυνομία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου