ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αθήνα Λευκωσία : Κοινή πορεία για τη λύση του Κυπριακού



Την κοινή στρατηγική Αθηνών και Λευκωσίας καθώς και τη στήριξη της Ελλάδας στους χειρισμούς, την πολιτική και την τακτική που χαράσσει η Κυπριακή Δημοκρατία υπογράμμισαν από την Κύπρο, με κοινές τους δηλώσεις, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας. Επίσης, επιβεβαιώθηκε σύμπτωση απόψεων ως προς το πλαίσιο λύσης... του Κυπριακού, ενώ τονίστηκε η κοινή πολιτική που θα ασκήσουν Ελλάδα και Κύπρος, τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εάν χρειαστεί, για την αποτροπή του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα.

Παράλληλα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των "εκλογών" στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, την ερχόμενη Κυριακή, οι δυο ηγέτες τόνισαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

"Είναι πάγιος και διαχρονικός ο στόχος, μέσα από τη λύση να τερματίζεται η κατοχή και ο εποικισμός, να αποκαθίστανται και να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, η λύση πρέπει να αποκαθιστά την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας", είπε ο κ. Χριστόφιας, υπογραμμίζοντας ότι "στην ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία δεν νοούνται εγγυητές και εγγυήσεις, η ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της ΕΕ".

Παράλληλα, ο κύπριος πρόεδρος είπε ότι «παρά τις διακηρύξεις της Τουρκίας ότι επιθυμεί λύση στο Κυπριακό, στην πράξη δεν κάνει αυτό που πρέπει και δεν έχει εκπληρώσει καμία υποχρέωση, που έχει αναλάβει έναντι της Κύπρου και συνεχίζει να μην αναγνωρίζει, ως θα όφειλε».

"Το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, οι συνομιλίες προχωρούν, διαπιστώνουμε πρόοδο, αλλά δυστυχώς όχι στον βαθμό που θα επιθυμούσαμε να είχε επιτευχθεί", είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "στην δύσκολη διαπραγμάτευση απαιτείται περισσότερο απ' όλα πολιτική βούληση για την επίτευξη της συμφωνίας".

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι "η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια για μια δίκαιη, βιώσιμη λειτουργική κυπριακή και ευρωπαϊκή λύση χωρίς τεχνικά χρονοδιαγράμματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου