ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Άρειος Πάγος: Δεν τίθεται σε προσωρινή αργία ο Ν.Ζαγοριανός





«Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί τον σεβασμό της κοινωνίας. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη». Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο...
Πρωτοδίκης και 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (68 μέλη) συνήλθε για να εξετάσει το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το οποίο ζητούσε να τεθεί σε προσωρινή αργία ο 4ος ειδικός ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens Νικ. Ζαγοριανός.
Ο κ. Καστανίδης ζήτησε να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό η Ολομέλεια του ΑΠ, καθώς η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ), με την οποία είχε απορριφθεί το αίτημά του να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Ζαγοριανός, ήταν παράνομη και αντισυνταγματική κατά τους ισχυρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο κ.Καστανίδης είχε υποστηρίξει ότι το ΑΔΣ «υπερέβη την εξουσία του» στην υπόθεση του Ζαγοριανού γιατί αν και συνεδρίασε ως πειθαρχικό συμβούλιο, έκρινε «απαραδέκτως την ουσία της υπόθεσης λαμβάνοντας θέση ως προς τη νομική και ουσιαστική βασιμότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Ζαγοριανός, την ίδια στιγμή που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η σε βάρος του κύρια ανάκριση για τις ίδιες πράξεις από ειδικό πρόεδρο εφετών ανακριτή».

Η Ολομέλεια του ΑΠ αφού απέρριψε το αίτημα αναβολής της συζήτησης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (48-20) ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να τεθεί σε αργία ο Ζαγοριανός. Αντίθετα, 20 μέλη του δικαστηρίου υποστήριξαν ότι πρέπει να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Ζαγοριανός.

Ο 4ος ειδικός ανακριτής υποστήριξε στην Ολομέλεια ότι όλες οι ενέργειες του στην υπόθεση της Siemens ήταν νόμιμες, ενώ παράλληλα αιτιολόγησε τις ανακριτικές πράξεις που έκανε για την υπόθεση αυτή.

1 σχόλιο:

  1. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη μόνο οταν βολεύει τους ΠΑΣΟκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή