ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Επιστολή των ποδοσφαιριστών στον Πιλάβιο για τη βία εντός των αγωνιστικών χώρων






Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με την οποία εκφράζει τον προβληματισμό του για τα κρούσματα επιθέσεων σε ποδοσφαιριστές ενώ αυτοί είναι μέσα στο γήπεδο...
 και τα οποία είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε και δεν περιορίζονται σε μία ή δύο ομάδες αλλά έχουν γενικευθεί κατά τρόπο άκρως επικίνδυνο.
Ο ΠΣΑΠ απαιτεί τη λήψη μέτρων για να μη θρηνύσουμε, όπως αναφέρει, θύματα ποδοσφαιριστές από την παραβατική συμπεριφορά νοσηρών εγκεφάλων.


Η επιστολή του ΠΣΑΠ προς τον κ Πιλάβιο:


«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Η διοίκηση και τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών παρατηρούν με ιδιαίτερα έντονο προβληματισμό την ολοένα αυξανόμενη ένταση του φαινομένου της βίας στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα.


Το κακό όχι απλώς παράγινε αλλά ξεπέρασε κάθε όριο πλέον αφού είναι δεδομένο ότι με όλα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα απειλούνται ευθέως πλέον ανθρώπινες ζωές.


Διαβάσαμε κι ακούσαμε διάφορες απόψεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.


Οι αλλαγές σε υφιστάμενους κανονισμούς κι οι προσθήκες νέων ή ακόμα βαρύτερων ποινών ή η διεύρυνση της αντικειμενικής ευθύνης των ΠΑΕ για επεισόδια ενδεχομένως θα βοηθήσουν.


Πείτε όμως ποιος θα διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών; Γιατί γι’ αυτούς δε μιλά κανείς, παρά το γεγονός ότι κινδυνεύουν περισσότερο πλέον από κάθε άλλον και μάλιστα μέσα στον ίδιο τον εργασιακό χώρο τους, τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.


Πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς ποδοσφαιριστές για να ασχοληθούν σοβαρά οι ποδοσφαιρικές αρχές με τις, συστηματικές τώρα πια, επιθέσεις εναντίον τους; Η εργασιακή ασυλία των ποδοσφαιριστών έχει καταπατηθεί με τον πιο βίαιο τρόπο κι έχει καταλυθεί κάθε έννοια σεβασμού απέναντι στους επαγγελματίες που προσπαθούν να αγωνισθούν, να προσφέρουν και να κερδίσουν τα της επιβίωσης τους.


Ειδικά κατά τη διάρκεια της εφετινής αγωνιστικής περιόδου τα κρούσματα επιθέσεων σε ποδοσφαιριστές ενώ αυτοί είναι μέσα στο τεραίν, είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε και δεν περιορίζονται σε μία ή δύο ομάδες αλλά έχουν γενικευθεί κατά τρόπο άκρως επικίνδυνο.


Ουδείς ασχολείται με τις επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο ή με την βροχή από αντικείμενα που δέχονται, σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται στους ταραξίες της εξέδρας ενώ έχει φθάσει στο απροχώρητο κι η κατάσταση με τις βωμολοχίες που θίγουν επίσης με τρόπο βάναυσο προσωπικότητες, οικογένειες, ιερά κι όσια.


Το απαράδεκτο κι άκρως επικίνδυνο σκηνικό που έχει στηθεί στα ελληνικά γήπεδα προσβάλλει με το χειρότερο τρόπο τον επαγγελματισμό αλλά και την αισθητική μας, δεν είναι δυνατό να συνεχισθεί άλλο αυτή η θλιβερή κατάσταση στην οποία καθένας που έχει νοσηρό εγκέφαλο και παραβατική συμπεριφορά, μπορεί να ξεσπά και να βγάζει ανενόχλητος τα απωθημένα του σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αναμφίβολα απλώς επιχειρούν να κάνουν τη δουλειά τους και δεν έχουν προκαλέσει κανέναν και σε τίποτα.


Ο αγωνιστικός χώρος είναι το σπίτι του ποδοσφαιριστή και παράλληλα ο χώρος εργασίας του. Δεν είναι δυνατό όποιος θέλει να μπαίνει σε αυτόν και να βγαίνει αφού πρώτα έχει εκτονωθεί. Το γήπεδο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.


Ο Π.Σ.Α.Π. ζητά τη λήψη αυστηρών μέτρων τα οποία θα αποθαρρύνουν εκείνους που δημιουργούν επεισόδια και καταδυναστεύουν τη ζωή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και μάλιστα μέσα στο γήπεδο.


Στο πρώτο περιστατικό βίας σε βάρος ποδοσφαιριστή θα πρέπει να διακόπτεται άμεσα το παιχνίδι από τον διαιτητή ή να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο η ομάδα που δέχεται την επίθεση χωρίς να υφίσταται βαθμολογικές ή άλλες κυρώσεις.


Ευχής έργον θα είναι, σε ένδειξη ομοθυμίας και συμπαράστασης να φεύγουν από το τεραίν όλοι οι ποδοσφαιριστές, εάν υπάρχει επίθεση σε συνάδελφο τους από οπαδό ή άλλο τρίτο πρόσωπο, κι επίσης σε αυτή την αντίδραση δε θα πρέπει να υπάρχει τιμωρία για τις ομάδες τους.


Επιπλέον, οι επιθέσεις που αναγκάζουν τον ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται δίχως να έχει το μυαλό του στη δουλειά του στο γήπεδο αλλά στον τρόπο με τον οποίο θα αποφύγουν τον τραυματισμό τους, είναι αναγκαίο να τιμωρούνται με την επιβολή άμεσων κι ουσιαστικών ποινών στους δράστες.


Τέλος, επειδή δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλη επίθεση σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή, απαιτούμε όπως θεσμοθετηθεί, σύμφωνα με όσα προβλέπονται κι από το Πειθαρχικό Δίκαιο της ΟΥΕΦΑ που είναι σκληρό αλλά και δίκαιο κι αποτρέπει όλους όσοι θέλουν ή ελπίζουν να περάσουν στο προσκήνιο με τις θλιβερές ενέργειες τους σε βάρος των πρωταγωνιστών του ποδοσφαίρου μας ,των ποδοσφαιριστών.


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει ως κύριο άξονα στην καμπάνια της τη λέξη RESPECT (σεβασμός).


Που τον είδατε στα ελληνικά γήπεδα τον σεβασμό; Εμείς οι ποδοσφαιριστές δε θέλουμε τίποτα περισσότερο από τον σεβασμό τον οποίο απαιτούμε γιατί τον έχουμε κερδίσει.


Τιμωρείστε αυστηρά τους άθλιους που απειλούν τις ζωές των ποδοσφαιριστών, πάρτε μέτρα και προστατεύστε μας βάζοντας όλους απέναντι στις ευθύνες τους και κάνοντας σαφές ότι θα πληρώσει όποιος παραβιάσει τους κανόνες του παιχνιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου