ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης



Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης. Ο εκλιπών είχε διατελέσει το διάστημα το 1989 πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας της ΝΔ και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή εβδομάδα...
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης έφυγε από κοντά μας. Υπηρέτησε, τόσο ως στρατιωτικός, όσο και ως πολιτικός, την Πατρίδα μας με ήθος και βούληση προσφοράς. Υπηρέτησε το Δημόσιο και την Παράταξή μας με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια.
»Η συνεισφορά του στον Τόπο, στην αντιδικτατορική πάλη, στην εθνική συνεννόηση, υπήρξε αδιαμφισβήτητη. Αναγνωρίστηκε από όλους τους πολίτες σε όποια παράταξη και αν ανήκουν. Τιμούμε την προσφορά και το έργο του. Στην οικογένεια και τους πολυπληθείς φίλους του εκφράζω τα συλληπτήρια μου» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Τζαννής Τζαννετάκης σε ολόκληρη τη ζωή του υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης την πατρίδα και τη δημοκρατία. Το ήθος, η σωφροσύνη και η μετριοπάθειά του αναγνωρίστηκαν ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η πολυετής, ουσιαστική και ανιδιοτελής προσφορά του στην παράταξη και το δημόσιο βίο, η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, η έμπρακτη δέσμευσή του στην προώθηση της εθνικής συνεννόησης είναι πολύτιμες παρακαταθήκες για όλους.

»Ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης φεύγει έχοντας κερδίσει το σεβασμό όλων των Ελλήνων, την αγάπη όσων είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε προσωπικά και να συνεργαστούμε μαζί του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Βιογραφικό

Ο Τζαννής Τζαννετάκης γεννήθηκε στο Γύθειο το 1927. Υπήρξε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, κυβερνήτης της κανονιοφόρου «ΛΑΣΚΟΣ» και αργότερα των υποβρυχίων «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ» και «ΤΡΙΑΙΝΑ».

Το 1967 παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, εκφράζοντας την αντίθεση του στην δικτατορία και το 1969 συνελήφθη από το δικτατορικό καθεστώς, φυλακίστηκε και εκτοπίστηκε.

Εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ από το 1977 στην Α' Αθηνών και στη Β' Αθηνών από τις το 1996 έως και τις εκλογές του 2004.

Στην πολιτική του καριέρα διετέλεσε υπουργός με σημαντικά χαρτοφυλάκια (Δημοσίων Έργων Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Τουρισμού, Πολιτισμού), ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το 1990 έως το 1993.

Από τις από τις 2.7.1989 έως 12.10.1989 υπήρξε πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.

Ο Τζαννής Τζαννετάκης ανέλαβε σημαντικά πολιτικά πόστα στη Νέα Δημοκρατία ενώ από το 1974 - 1977 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)

Έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο Τιμής, τον Μεγαλόσταυρο του Λουξεμβούργου, τον Χρυσό Σταυρό Γεωργίου Α΄, τον Χρυσό Σταυρό Φοίνικος, κ.ά. και είναι συγγραφέας τριών βιβλίων.
Ήταν έγγαμος με την Μαρία Ραγκούση και είχαν ένα γιο και μία κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου