ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ανοίγουν τα "κλειστά" επαγγέλματα





Βασικό θέμα συζήτησης στη διυπουργική τις επόμενες ημέρες θα είναι τα λεγόμενα “κλειστά επαγγέλματα”Οι 70 κατηγορίες κλειστών επαγγελμάτων υπό την πίεση της Ε.Ε. ανοίγουν σταδιακά. Τα πρώτα που θα ανοίξουν αναμένεται να είναι τα φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης και τα ταξί, χωρίς όμως να αποκλείονται και “εκπλήξεις” όπως τα...
φαρμακεία. Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή πριν ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα.
Το δεύτερο “πακέτο” αναμένεται να περιλαμβάνει επαγγέλματα όπως αυτά των μηχανικών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων, αλλά και μια σειρά επαγγελμάτων που προσφέρουν υπηρεσίες στον τουριστικό τομέα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μονάχα το άνοιγμα 13 από τα 70 περίπου κλειστά επαγγέλματα στη χώρα μας θα μειώσει κατά 1.000 ευρώ το χρόνο το κόστος για κάθε νοικοκυριό και θα εξασφαλίσει στο κράτος περίπου 4 δισεκατομμύρια.
Οι υπεύθυνοι αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις υπηρεσίες που προσφέρουν μεσίτες ή μηχανικοί που ανεβάζουν το κόστος για τον πολίτη κατά 2 ως 4% επί της αξίας ενός ακινήτου.
Ο ανταγωνισμός από το άνοιγμα υπηρεσιών και μεταφορών θα αυξήσει την προσφορά μειώνοντας σε βάθος χρόνου κατά 10% τις τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου