ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Απελευθέρωση Φασιανών στο Δ.Δ. Ελευθέρου...





Συνεχίζοντας τη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2007 σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών ο Κυνηγετικός Σύλλογος Γρεβενών, για εμπλουτισμό της πανίδας του Νομού Γρεβενών με είδη πουλιών που είναι υπό εξαφάνιση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 απελευθέρωση Κολχικού Φασιανού στο Δ.Δ. Ελευθέρου στις εγκαταστάσεις του εκτροφείου του... Κυνηγετικού Συλλόγου Γρεβενών. Στον ίδιο χώρο γίνεται επίσης αναπαραγωγή αγριογούρουνων και λαγών.Στην απελευθέρωση η οποία έγινε παρουσία του Νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, του Προέδρου κ. Στέφανου Αρμένη και των Μελών του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Γρεβενών, συμμετείχαν και οι μαθητές της 1ης τάξης του ΕΠΑΛ Γρεβενών καθώς και οι καθηγητές τους.
Σήμερα αφήσαμε στο φυσικό τους περιβάλλον Κολχικούς Φασιανούς, ένα είδος το οποίο είχε εξαφανισθεί από το 1940 στο Νομό μας λόγω της εκτεταμένης καλλιέργειας και της υπερβόσκισης τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέφανος Αρμένης. Η σημερινή απελευθέρωση είναι η συνέχεια και άλλων που προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με τη συμβολή της Ν.Α. Γρεβενών και του Νομάρχη κ. Κουπτσίδη τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για το έμπρακτο ενδιαφέρον του.
«Η σημαντική αυτή προσπάθεια του κυνηγετικού συλλόγου αξίζει τη συμβολή και τη βοήθεια της Ν.Α. και αυτό κάνουμε στο βαθμό που μπορούμε τόνισε ο Νομάρχης στο χαιρετισμό του.

Σήμερα είχαμε μια απελευθέρωση κολχικού φασιανού που έχει ανάγκη η περιοχή και νομίζω ότι οι ενέργειες αυτές που γίνονται έχουν αρχίσει ν’ αποδίδουν.
Στην περιοχή των Γρεβενών υπάρχουν εστίες όπου ο κολχικός φασιανός είναι ενδημικό είδος και έχουμε καταφέρει να τον έχουμε εγκαταστήσει μετά από εκατό χρόνια.
Αυτό δείχνει ότι μετά από τρία χρόνια, αυτή η προσπάθεια απέδωσε καρπούς και θα συνεχιστεί αφήνοντας παρακαταθήκη για της επόμενες γενιές.
Εμπλουτίζοντας με θηράματα το νομό μας, δίνουμε μια άλλη εναλλακτική πρόταση στον κυνηγετικό τουρισμό αλλά και για δράσεις που έχουν να κάνουν με το φυσικό περιβάλλον. Η περιοχή μας επενδύει πολλά στη παρθένα φύση του νομού μας».
Τον κ. Νομάρχη συνόδευε η Αντινομάρχης της Ν.Α. Γρεβενών κα Αικατερίνη Πέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου