ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Προφυλακτιστέοι και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα


 



Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας οι δύο τελευταίοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Πρόκειται για τους Ευάγγελο Σταθόπουλο και Χριστόφορο Κορτέση, οι οποίοι την Πέμπτη έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν σήμερα, Παρασκευή.
Σύμφωνα με τη συνήγορό του, κ. Βαγιανού,...
ο Ευάγγελος Σταθόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι επί σειρά ετών αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, μετά από τροχαίο, και ήταν ακινητοποιημένος, ενώ, όπως τονίζει, από το 2000 έως και το 2007 ήταν υπόδικος για άλλη υπόθεση και είχε τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Όπως είπε η κ. Βαγιανού, από τα προαναφερόμενα στοιχεία αποδεικνύεται ότι ο εντολέας της δεν θα μπορούσε να έχει συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο Ευάγγελος Σταθόπουλος, σύμφωνα με τη συνήγορό του, αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση στις πολιτικές του πεποιθήσεις, αναφέρει ότι δεν καταδικάζει κανενός είδους αγώνα, ενώ τονίζει ότι η δράση του ήταν πάντα στο φως.
Ο Χριστόφορος Κορτέσης, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του, Γιάννης Ραχιώτης και Βούλα Γιαννακοπούλου, ζήτησε από την ανακρίτρια να του εξειδικεύσει το κατηγορητήριο, καθώς, όπως ανέφερε στην αίτησή του, οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι πανομοιότυπες και το κατηγορητήριο περιέχει απλώς απαρίθμηση των πράξεων για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη ο «Επαναστατικός Αγώνας».
Αναφέρει μάλιστα στην αίτησή του ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός αυτό και οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει σε βάρος του κανένα στοιχείο που να μπορεί να τον συνδέσει με πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Η ανακρίτρια απέρριψε την αίτηση και, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ραχιώτης, θα προσφύγει για το θέμα αυτό στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.
Εις βάρος των έξι έχει ασκηθεί δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Η δίωξη, που ασκήθηκε σε βάρος των έξι, αφορά 16 επιθέσεις της οργάνωσης από το 2003 έως σήμερα.
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι, Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Σαράντος Νικητόπουλος και Κωνσταντίνος Γουρνάς, είναι ήδη προφυλακισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου