ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο Νομάρχης Γρεβενών σε εκδήλωση του Συνδέσμου Σαμαρίνας στη Θεσσαλονίκη






Στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου « Η Σαμαρίνα στο διάβα του χρόνου»που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Θεσσαλονίκης « Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ» παρέστη ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010.Το βιβλίο παρουσίασε ο Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ακαδημαϊκός κ. Νικόλαος Μουτσόπουλος,... ο οποίος έχει συγγράψει το βιβλίο «Γρεβενά Αρχαιότητες, Κάστρα, Οικισμοί, Μοναστήρια και Εκκλησίες του Νομού Γρεβενών». Το συγκεκριμένο βιβλίο παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση της Ν.Α. Γρεβενών και του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Γρεβενών.
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Στεργιάδου Ευανθία, η οποία είναι και η Συγγραφέας του Βιβλίου « Η Σαμαρίνα στο διάβα του χρόνου», ευχαρίστησε τον κ. Νομάρχη για τη χρηματοδότηση από τη Ν.Α. Γρεβενών μέρους της έκδοσης του βιβλίου και ως ελάχιστο δείγμα για τις ευχαριστίες του προσέφερε Τιμητική Πλακέτα.

Ο Νομάρχης κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι αρωγός κάθε προσπάθειας που έχει ως στόχο τη καταγραφή και προβολή της Ιστορίας του Νομού μας.



«Η αναζήτηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας τόνισε προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το παρελθόν, να έρθουμε σε επαφή με την ιστορία, να ταξιδέψουμε σε μνημεία, συνήθειες, ήθη και έθιμα, τρόπο ζωής, να εμπλουτίσουμε το παρόν με στοιχεία του παρελθόντος που αναδεικνύουν, υποστηρίζουν τη πολιτιστική ταυτότητα του και διασφαλίζουν τη συνέχεια του στο μέλλον.

Ένας τρόπος για να γνωρίσεις, να αγαπήσεις, να αναδείξεις και να προωθήσεις τον τόπο σου, είναι να μελετήσεις την ιστορία του και το πολιτισμό του.

Αποτέλεσμα μιας τέτοιας μελέτης και καταγραφής είναι το βιβλίο του Συνδέσμου Σαμαριναίων Θεσσαλονίκης «Ο Σμόλικας» με τίτλο « Η Σαμαρίνα στο Διάβα του Χρόνου», από τις σελίδες του οποίου ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη πλούσια ιστορία της χιλιοτραγουδισμένης Σαμαρίνας.

Το ψηλότερο από τα βλαχοχώρια του Νομού μας που αγναντεύει το κόσμο σκαρφαλωμένο στην Οροσειρά της Πίνδου σε ένα πραγματικά πανέμορφο τοπίο.

Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η μετάδοσή της αποτελεί χρέος μας προς τις νεότερες γενιές.

Είμαστε υπερήφανοι για τα πανέμορφα χωριά μας και τη πλούσια λαϊκή μας κληρονομιά.

Εύχομαι αυτό το βιβλίο να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο πληροφοριών για τις νεότερες γενεές των Σαμαριναίων και όχι μόνο».


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων στη Θεσσαλονίκη παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ν.Σ. Γρεβενών κος Ανδρέας Τόσκας, η Αντινομάρχης της Ν.Α. Γρεβενών κα Αικατερίνη Πέτρου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ν.Σ. Θεσσαλονίκης κ Ευθύμιος Φωτόπουλος και ο Γραμματέας του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Γρεβενών κ .Αθανάσιος Ράμμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου