ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Πολωνία: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Προέδρου - Το Σάββατο η κηδεία


http://files.capital.gr/images/videos/02/942560_polwnia.jpg 


 Σε λαϊκό προσκύνημα, στο προεδρικό μέγαρο έχει τεθεί από σήμερα η σορός του Προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, που έχασε τη ζωή του το Σάββατο, στο αεροπορικό δυστύχημα στο Σμολένσκ της δυτικής Ρωσίας, ενώ με απόφαση του προέδρου της Κάτω Βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, στη χώρα κηρύχθηκε πένθος μιας εβδομάδας για το θάνατο του... Προέδρου και των άλλων αξιωματούχων. Σήμερα αναγνωρίστηκε και η σορός της Πρώτης Κυρίας της Πολωνίας Μαρία Κατσίνσκα και μπορεί να μεταφερθεί στην Πολωνία αύριο.

Η κηδεία του Λεχ Κατσίνσκι πρόκειται να τελεστεί το Σάββατο, δημοσιεύει σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Gazeta Wyborcza.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας Ραντοσλάβ Σικόρσκι, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, "ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επιθυμεί να παραστεί στην κηδεία του πολωνού ομολόγου του".
"Είναι πιθανόν οι τελετές να διαρκέσουν δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή", δήλωσε η Ελζμπιέτα Τζακούμπιακ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και στενή συνεργάτης του προέδρου Κατσίνσκι.
"Αλλά οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη, περιμένουμε να επαναπατριστούν οι σοροί", πρόσθεσε η ίδια βουλευτής.

Η Ρωσία πενθεί σήμερα για την αεροπορική τραγωδία του Σαββάτου με τις σημαίες να φέρουν μαύρες κορδέλες και τις εφημερίδες να κυκλοφορούν με μαυρόασπρα πρωτοσέλιδα.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κήρυξε εθνικό πένθος στη Ρωσία για σήμερα, ενώ δεκάδες άνθρωποι εναποθέτουν λουλούδια και ανάβουν κεριά στην πολωνική πρεσβεία στη Μόσχα και τα πολωνικά προξενεία στην Πετρούπολη και το Καλίνινγκραντ.
Παράλληλα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο γερμανός πρόεδρος Χορστ Κέλερ θα παραστούν στην κηδεία του πολωνού προέδρου.

Στο μεταξύ, ο ασκών προσωρινά χρέη προέδρου της Πολωνίας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι δήλωσε σήμερα ότι θα αναθεωρήσει τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς που ισχύουν για το υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό μετά το θάνατο στρατηγών και αξιωματούχων του στρατού στο ίδιο αεροπορικό δυστύχημα.
"Το πρώτο πράγμα που θα ρυθμίσω για τον νέο επικεφαλής του Εθνικού Γραφείου Ασφάλειας (BBN) είναι να αναθεωρηθούν οι ταξιδιωτικοί κανονονισμοί για τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του στρατού", δήλωσε ο Κομορόφσκι.

Ο επικεφαλής του BBN, που υπόκειται στην προεδρία, βρισκόταν μεταξύ των 96 ανθρώπων που σκοτώθηκαν το Σάββατο στο αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία.
Την ίδια στιγμή ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε σήμερα για τη διεξαγωγή μιας "αντικειμενικής και πλήρους έρευνας" για την αεροπορική αυτή τραγωδία.

"Είναι προφανές ότι θα κάνουμε ο,τιδήποτε μπορούμε ώστε η έρευνα να είναι αντικειμενική και πλήρης", δήλωσε σε υπουργικό συμβούλιο στη Μόσχα, σημειώνοντας ότι "θα αποκαλυφθούν όλα τα αίτια της αεροπορικής αυτής καταστροφής".
Ο ρώσος πρωθυπουργός προσέθεσε ότι "συμμερίζεται την οδύνη των Πολωνών".

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι όλα τα στοιχεία σχετικά με τη μοιραία πτήση παρέμειναν ανέπαφα κατά το δυστύχημα και επιβεβαίωσε ότι το πλήρωμα είχε προειδοποιηθεί για τις δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.
"Η κατάσταση των συνομιλιών που καταγράφηκαν (ανάμεσα στους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας) και οι παράμετροι της πτήσης είναι σε ικανοποιητική κατάσταση", δήλωσε ο Ιβανόφ.
"Οι προειδοποιήσεις για τις κακές μετεωρολογικές συνθήκες είχαν γίνει στο πλήρωμα εγκαίρως", προσέθεσε.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου
Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να εκφράσει τη βαθιά λύπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου "για το τραγικό συμβάν" που έπληξε την Πολωνία και "τον ευγενικό λαό της".
«Ευχόμεθα όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου αναπαύσει τας ψυχάς των θυμάτων, παραμυθήση τας οικογενείας αυτών και διαφυλάττη την Πολωνίαν και το έθνος υμών από παντός κακού και πάσης συμφοράς και επιβουλής.
»Ιδιαιτέρως εκφράζουμε τη βαθιά ημών λύπη δια την άωρον και επώδυνον απώλειαν του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χαϊνόφκα κυρού Μύρωνος, εκλεκτού Ιεράρχου της καθ΄υμάς εκκλησίας», αναφέρει το μήνυμα, ενώ υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ετελέσθη τρισάγιο στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου