ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Έως δύο μισθούς χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4fm48OndWxZIvEnYexDl4PSCrT4RBVmyx_SgXGS8O9Gt3WVt4kKriIb6K7eIqeBCba6mQY9YFhsl05vd4MlaxZDy5Navsa8oB76gtYNgjGBXhc93atdjsxLlQgh2dLo4vfOPe9zhYa9rR/s400/%CE%A5%CE%A0%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9B%CE%9F%CE%99.jpg 


Πασχαλιάτικο «μποναμά» επεφύλαξε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους δημόσιους υπαλλήλους, που εξέδωσε την εγκύκλιο της νέας εισοδηματικής πολιτικής με το «μαχαίρι» σε μισθούς και επιδόματα. Ο ανώτατος μισθός θα είναι αυτός του γενικού γραμματέα, ενώ από τις περικοπές... υπολογίζεται ότι χάνονται έως και δύο μηνιάτικα.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα δουν τις αποδοχές τους στο τέλος του μήνα μειωμένες, ενώ οι συνταξιούχοι του θα έχουν μεταβολή... 0!


Μεταξύ άλλων, προβλέπεται «ψαλίδι» 7% - 12% σε επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων και σωμάτων ασφαλείας, καθώς και επιπλέον παρακράτηση 150 ευρώ τον μήνα αφού οι ρυθμίσεις ισχύουν αναδρομικά από τον Ιανουάριο.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που υπογράφει ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο ανώτατος μισθός θα είναι 5.981 ευρώ (γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, μετακλητοί υπάλληλοι ΟΤΑ, Ενόπλων Δυνάμεων, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικής, Λιμενικού) από τον οποίο εξαιρούνται οι δικαστικοί που έχουν ειδικό μισθολόγιο. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα λαμβάνει το πολύ 8.594,40 ευρώ και οι γιατροί του ΕΣΥ μέχρι 6.196,89 ευρώ.


Επίσης, μειώνονται κατά 30% τα επιδόματα Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας και κατά 50% οι αποζημιώσεις σε μέλη συλλογικών οργάνων διοίκησης, το ανώτατο όριο υπερωριακής εργασίας ορίζεται στις 40 ώρες (από 60), οι συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων θα γίνονται εντός ωραρίου και χωρίς αμοιβή και οι ημέρες έκτος έδρας καθορίζονται στις 60.

Από το «μαχαίρι» γλιτώνουν 14 επιδόματα: οικογενειακή παροχή, χρόνος υπηρεσίας, εφημεριών, ραδιενέργειας, ειδικής απασχόλησης, ειδικών συνθηκών εργασίας, επικίνδυνης εργασίας, καταδυτικό, αναπηρίας, μεταπτυχιακών σπουδών, αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και αποφοίτων Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κίνητρο απόδοσης, προνοιακά.


Οι δυσάρεστες εκπλήξεις βρήκαν τους δημοσίους υπαλλήλους σε μέρες που οι υπηρεσίες είναι κλειστές. Μάλλον τώρα θα αρχίσουν να μετρούν πόσα χάνουν και πόσες οικονομίες θα πρέπει πλέον να κάνουν, με δεδομένες και τις αυξήσεις που επέφερε στην αγορά η αύξηση του ΦΠΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου