ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Σε εισπρακτικά κέντρα μετατρέπονται οι Εφορίες





Ριζική αναδιάρθρωση των αρμόδιων εισπρακτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών επιβάλλει στην Κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», ο κύριος στόχος είναι να αποκοπούν οι μηχανισμοί ελέγχου από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), οι οποίες θα μετατραπούν άμεσα σε εισπρακτικά κέντρα. Το ελεγκτικό σκέλος θα... φύγει από τις ΔΟΥ και θα εποπτεύεται κεντρικά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το οποίο μετατρέπεται σε «φορολογική αστυνομία».
Εξάλλου, στις 13 περιφέρειες που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη» θα υπάρχουν φοροελεγκτικά κέντρα και αντίστοιχες υπηρεσίες ελέγχου των δημοσίων δαπανών. Έτσι, το ΣΔΟΕ και το νέο σώμα ελεγκτών της Εφορίας θα αποκτήσουν νέα υπόσταση και ρόλο και θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν επί τόπου πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και μάλιστα να τα εισπράττουν (πχ από καταστήματα ή επιχειρήσεις).

Καινοτομία στις αλλαγές που προτείνουν οι «επόπτες» της ελληνικής οικονομίας είναι η υποχρεωτική τήρηση των λογιστικών βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να είναι εφικτός ο γρήγορος έλεγχος.

Όλες αυτές οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν στο πρώτο μέρος της γραπτής συμφωνίας με το ΔΝΤ και στο γράμμα που θα αποσταλεί ως τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμφωνία βοήθειας προς την Ελλάδα. Το δεύτερο μέρος της συμφωνίας θα περιλαμβάνει όλα τα επώδυνα μέτρα λιτότητας και τις αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας που θα επικεντρωθούν στους συντελεστές του ΦΠΑ.

Το ΔΝΤ ζητεί και την αναδιάρθρωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου οι οποίες επίσης θα εγκατασταθούν στις 13 περιφέρειες της χώρας. Απαίτησε δε να συσταθεί άμεσα η ενιαία αρχή πληρωμών του Δημοσίου, ώστε να συγκεντρωθούν στο Γενικό Λογιστήριο όλες οι δαπάνες της μισθοδοσίας στο Δημόσιο (μισθοί, συντάξεις) και οι πληρωμές επιδομάτων, επιχορηγήσεων κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου