ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Την Τετάρτη θα γίνει η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη





Το τελευταίο αντίο στον πρώην πρωθυπουργό Τζαννή Τζανετακή, θα πουν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 15:00 στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς... Τη βαθιά λύπη τους για το θάνατό του και τα θερμά συλληπητήρια τους στην οικογένειά του, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πολιτικός κόσμος, μιλώντας για συνεπή πολιτικό, με ήθος, που έδεσε τη ζωή του με τη νεώτερη πολιτική ιστορία του τόπου.
«Ο Τζαννής Τζαννετάκης έδεσε άρρηκτα τη ζωή του με τη νεώτερη πολιτική ιστορία του τόπου. Αγωνίσθηκε με συνέπεια για τα πιστεύω του και για τη Δημοκρατία» δήλωσε ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας.
«Με τον θάνατο του Τζαννή Τζαννετάκη, ο δημόσιος βίος της χώρας έχασε έναν πολιτικό, ο οποίος τον υπηρέτησε με πίστη στις αρχές του. Ο Τζαννής Τζαννετάκης επέδειξε αφοσίωση στη Δημοκρατία με την στάση του απέναντι στη δικτατορία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης έφυγε από κοντά μας. Υπηρέτησε, τόσο ως στρατιωτικός, όσο και ως πολιτικός, την Πατρίδα μας με ήθος και βούληση προσφοράς. Υπηρέτησε το Δημόσιο και την Παράταξή μας με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια. Η συνεισφορά του στον Τόπο, στην αντιδικτατορική πάλη, στην εθνική συνεννόηση, υπήρξε αδιαμφισβήτητη. Αναγνωρίστηκε από όλους τους πολίτες σε όποια παράταξη και αν ανήκουν. Τιμούμε την προσφορά και το έργο του».
Ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε: «Ο Τζαννής Τζαννετάκης σε ολόκληρη τη ζωή του υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης την πατρίδα και τη δημοκρατία. Το ήθος, η σωφροσύνη και η μετριοπάθειά του αναγνωρίστηκαν ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η πολυετής, ουσιαστική και ανιδιοτελής προσφορά του στην παράταξη και το δημόσιο βίο, η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, η έμπρακτη δέσμευσή του στην προώθηση της εθνικής συνεννόησης είναι πολύτιμες παρακαταθήκες για όλους.»
»Ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης φεύγει έχοντας κερδίσει το σεβασμό όλων των Ελλήνων, την αγάπη όσων είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε προσωπικά και να συνεργαστούμε μαζί του».
O επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κων.Μητσοτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Λιτός και χαμηλών τόνων απεχθάνετο τις μεγαλοστομίες και τις άσκοπες αντιπαραθέσεις. Αναζητούσε πάντοτε τη σύνθεση και τη συνεργασία. Είχε εξαίρετες σχέσεις με όλο το πολιτικό φάσμα και υπήρξε ο επιτυχημένος πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΚΚ στη δύσκολη καμπή του 1989. Η κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία διότι πέτυχε την εθνική συμφιλίωση και επισφράγισε το τέρμα του εμφυλίου πολέμου. Για μένα υπήρξε πολύτιμος φίλος και συνεργάτης σε καλές και σε δύσκολες ημέρες. Τον αποχαιρετώ με αγάπη».
H Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον Τζαννή Τζαννετάκη άνθρωπο του μέτρου, με ήθος και συνέπεια στις αρχές του, που αγωνίστηκε πάντα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου.
«Η ανιδιοτελής προσφορά στο δημόσιο βίο, η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά και η έμπρακτη πίστη του για συναίνεση και εθνική συνεννόηση είναι παρακαταθήκη για μας και τις επόμενες γενιές» πρόσθεσε.
«Έφυγε ένας ευπατρίδης της πολιτικής. Το ήθος και η ευπρέπεια του Τζαννή Τζαννετάκη θα διδάσκουν για πολλά χρόνια τους νεότερους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο Tζαννής Τζαννετάκης υπήρξε ένας ειλικρινής και ευπρεπής πολιτικός που με μετριοπάθεια υπηρέτησε τις απόψεις του».
Παράκληση της οικογενείας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές προκειμένου να συντηρηθούν, διασωθούν και καταστούν επισκέψιμα από το κοινό, βυζαντινά και μεταβυζαντινά εκκλησάκια της Μάνης καθώς και ο φάρος στην Κρανάη Γυθείου.

Αρμόδιος φορέας είναι η Πνευματική Εστία Σπάρτης σε συνεργασία με την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (τηλ. 27310 - 26343) ενώ στην τράπεζα ALPHA BANK διατηρείται λογαριασμός για τη συντήρηση μικρών βυζαντινών εκκλησιών της Μάνης με αριθμό 5511 - 020928 - 941.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου