ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ρατσιστική συμπεριφορά στα Κ.Τ.Ε.Λ Γρεβενών; (Γράφει αναγνώστης)


http://wheels.ana-mpa.gr/photos/20060418124818ktel.jpg



 "Στο δρομολόγιο των Κ.Τ.Ε.Λ. Γρεβενών από Γρεβενά για Αθήνα την Κυριακή 11 Απριλίου συνέβη ένα από τα (από ότι φαίνεται συχνά) περιστατικά ρατσισμού που σκοπό έχει να διαχωρίσει τους «καθαρούς» από τους «βρόμικους» ανθρώπους στην μικρή μας κοινωνία. Μισή ώρα πριν από την Καλαμπάκα και ενώ το λεωφορείο είχε σταματήσει για να επιβιβαστούν επιβάτες...
ήρθε στα τελευταία καθίσματα (όπου και καθόμουν μαζί με άλλα 3 άτομα) ο οδηγός και μας ζήτησε να σηκωθούμε. Και να καθίσουμε στις σκόρπιες άδειες θέσεις που βρισκόταν μπροστά. Όταν έκπληκτοι ρωτήσαμε τον λόγο μας ενημέρωσε ότι θα επιβιβαζόντουσαν πέντε Αλβανοί και ότι «αυτές τις θέσεις πάντα τις κρατάμε για αυτούς, για να μην τους βάλουμε να καθίσουν ανάμεσα στους υπόλοιπους επιβάτες». Ακόμα πιο τραγικό ήταν το γεγονός ότι από ένα σχεδόν γεμάτο λεωφορείο κάνεις δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε από το γεγονός. Μέτα από αρκετή διαμαρτυρία και αφότου ο οδηγός με υπενθύμισε ότι αυτός είναι «το αφεντικό του λεωφορείου (!)» και μου ζήτησε να κάτσω στην θέση που γράφει το εισιτήριο μου επιβιβάστηκαν οι μετανάστες και κάθισαν στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Μέτα από λίγο ξαναγύρισα και εγώ πίσω και συζήτησα μαζί τους και μου είπαν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι πολύ συχνές στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Το όλο σκηνικό θυμίζει πρακτικές που εφαρμόζονταν στις Η.Π.Α και στην Νότιο Αφρική σε προηγούμενες δεκαετίες. Πρακτικές τις οποίες όλος ο κόσμος προσπαθεί να ξεχάσει και να αποβάλλει. Πρακτικές πάνω στις οποίες βασίστηκαν καθεστώτα μίσους, «φυλετικής καθαρότητας» και ανελευθερίας.
Δεν ξέρω αν αυτή η συμπεριφορά είναι γενική πρακτική που επιβάλλετε από τα Κ.Τ.Ε.Λ. ύστερα από διαμαρτυρία πελατών ή αν είναι θέμα του οδηγού, άλλα σίγουρα λέει πολλά για το πώς συνολικά βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους. Ανθρώπους που (παράνομα ή μη) είναι πλέον ένα βασικό στοιχείο της κοινωνίας μας και ένα ακόμα πιο βασικό στοιχείο τις οικονομίας μας. Ανθρώπους νέους που κάνουν ότι μπορούν για να τα βγάλουν πέρα σε μια κατάσταση στην οποία, από όσο φαίνεται, σε λίγο θα βρεθούνε πολλοί από εμάς τους «καθαρούς»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου