ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΔΝΤ και... αναταράξεις χθες στη Βουλή






Το έδαφος για την ενεργοποίηση του μηχανισμού ευρω-στήριξης της Ελλάδας με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προετοίμασε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές ενέργειες και η τελική απόφαση θα ληφθεί με γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι ήδη το ΔΝΤ ...συμμετέχει στη διαδικασία επιτήρησης και πρόσθεσε ότι η εμπλοκή του δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Μάλιστα, έριξε την ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά.
Απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην "Ώρα του πρωθυπουργού" στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά: "Ας μην γελιόμαστε και θέλω να είμαι ειλικρινής. Το ΔΝΤ έχει, ήδη, μπει στη διαδικασία. Ήδη, σήμερα, είναι στη διαδικασία της επιτήρησης, στην οποία βέβαια μας οδήγησε και δύο φορές η ΝΔ. Ήδη μας ελέγχει για την τήρηση των δεσμεύσεων και των αποφάσεών μας. Η εμπλοκή και η συμμετοχή του ΔΝΤ τι δεν σημαίνει; Δεν σημαίνει ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει".
"Τώρα -πρόσθεσε- η ενεργοποίηση ή μη του μηχανισμού κρίνεται πάντα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, της ανάγκης νηνεμίας και ασφάλειας στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία και κάνουμε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως απαιτείται".
Και ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε: "Όσο και αν φωνάζει σήμερα η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς ότι δεν θέλουν το ΔΝΤ, εσείς κύριοι της ΝΔ μας οδηγήσατε σε αυτή την κατάσταση. Αν υπήρχε σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ θα είχαμε πάει κατευθείαν και άμεσα στο ΔΝΤ".
Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση από τον πρόεδρο της ΝΔ, που δήλωσε: "Ο κ. Παπανδρέου ξεχνάει ότι δική του ιδέα ήταν 'το πιστόλι του ΔΝΤ' που έσκασε στα χέρια του. Ο κ. Παπανδρέου ξεχνάει ότι τόσο στο ΔΝΤ, όσο και στην ΕΚΤ, προϊστανται σοσιαλιστές. Η ΝΔ ήταν από την αρχή και παραμένει αντίθετη με το ΔΝΤ. Ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην ψάχνει για άλλοθι".
Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ερώτηση του οποίου απάντησε ο πρωθυπουργος, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ και εγκατέλειψε τον σοσιαλισμό.
"Παραδοθήκατε αμαχητί στην κηδεμονία του ΔΝΤ. Αυτή είναι η αλήθεια. Και είναι ημέρα ταπείνωσης, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Διότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα, μέλος της ευρωζώνης, που παραδίνεται στην υπερατλαντική δικαιοδοσία. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια" είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Και πρόσθεσε: "Παίρνετε με τις επιλογές και τις αποφάσεις σας οριστικό διαζύγιο από την ιστορία σας και τις κοινωνικές δυνάμεις που σας στηρίζουν".
Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε: "Τα αντανακλαστικά μου τα σοσιαλιστικά ήταν να προστατεύσω την πατρίδα από τη χρεοκοπία, ήταν να προστατεύσω όσο μπορώ και αυτό κάνω και αυτό θα κάνουμε, όσο μπορούμε το βιός και τον κόπο του ελληνικού λαού. Γιατί αν σήμερα είμαστε εδώ κύριε Τσίπρα, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που έφερε αυτήν την κατάσταση... Είναι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που έκαναν πολιτική υπέρ των δυνατών, υπέρ των ισχυρών, μια πελατειακή αντίληψη. Αυτά να χτυπάτε".
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εμφανίστηκε να στηρίζει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι δεν θα είναι δίκαιο να χρεωθεί την οικονομική καταστροφή.
"Πρέπει να ομολογήσω -είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ- ότι θα ήταν άδικο να είστε ο δεύτερος πρωθυπουργός που θα πει το 'δυστυχώς, επτωχεύσαμεν'. Δεν σας ανήκει. Και εν πάση περιπτώσει, ο πρώτος είχε μια ιστορική πορεία, δεν τον κατέγραψε η ιστορία με μελανά γράμματα. Εσείς δεν έχετε προλάβει ακόμα να δείξετε έργο και νομίζω ότι θα ήταν άδικο να σκάσει σε σας αυτή η βόμβα".
Στο θέμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού αναφέρθηκε και το ΚΚΕ, με δήλωση του εκπροσώπου του γραφείου Τύπου Π. Μεντρέκα, ο οποίος τόνισε: "Η κυβέρνηση προσφεύγει στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ γιατί και οι δύο στηρίζουν τα νέα, απίστευτα βάρβαρα μέτρα που θα πάρει σε βάρος του λαού. Αυτή είναι η αλήθεια, γι' αυτό συναγερμός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου