ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Μήνυμα του Νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για την παγκόσμια ημέρα Υγείας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhld-edcUrhutCwiOA9tdqJlEH0fZmHe-Jn2TzEo1usF1tLsQZ75Kq2XMr34vpqL0QdgHe5AspWNKMrqwZbCu3I8DH6HD2cRvEAxzFKNQyl72WpsE3qh8OK2_TKt44gPJY_P6ILEfV1ygy3/s400/48797-health.jpg





Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πρόκειται για εξειδικευμένο όργανο του ΟΗΕ για θέματα υγείας. Έτσι κάθε χρόνο την 7η Απριλίου εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Μία ημέρα όχι τόσο γιορτής όσο προβληματισμού για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή μας. Η υγεία αποτελεί το...


μεγαλύτερο δώρο για τον άνθρωπο και μόνο όταν το χάσουμε καταλαβαίνουμε τη τεράστια αξία του.


Οφείλουμε όλοι να παρέχουμε τη δυνατότητα αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των ασθενών με σύγχρονα μέσα και στο τόπο του, χωρίς να χρειάζεται συνεχείς μετακινήσεις σε άλλες περιοχές χάνοντας πολύτιμο χρόνο πολλές φορές με μοιραία κατάληξη. Σε αυτό όμως πρέπει να συμβάλλει η ίδια η Πολιτεία δίνοντας προτεραιότητα στο τομέα της υγείας και φροντίζοντας για την επαρκή στελέχωση με Ιατρικό, Επιστημονικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Γενικών Νοσοκομείων έτσι ώστε ο Πολίτης και του πιο απομεμακρυσμένο χωριού να αισθάνεται ασφάλεια και όχι φόβο για την αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος.


Το σύνθημα της φετινής χρονιάς είναι Αστικοποίηση και Υγεία και έχει να κάνει με την επίδραση που έχει η αστικοποίηση (το 2007 ο παγκόσμιος αστικός πληθυσμός ξεπέρασε το 50% και αυξάνεται συνεχώς), στην ανθρώπινη υγεία και σχετίζεται με τις επιδράσεις που έχει στην υγεία το νερό το περιβάλλον, η βία και οι τραυματισμοί, τα μη μεταδοτικά νοσήματα και οι παράγοντες κινδύνου όπως η κατανάλωση καπνού, η ανθυγιεινή διατροφή, το αλκοόλ κλπ.


Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες ώστε να έχουμε υγιείς μελλοντικά πόλεις προσφέροντας στους πολίτες μας ένα καλύτερο περιβάλλον ελκυστικό σε επενδύσεις για ένα βιώσιμο αύριο του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου