ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Άνω κάτω στην ΕΛ.ΑΣ. για τον… μεθυσμένο οδηγού περιπολικού στην Κοζάνη


http://paketo.files.wordpress.com/2009/06/astynomia-5.jpg



Η καθυστέρηση έκδοσης δελτίου Τύπου για τον αστυνομικό που οδηγούσε μεθυσμένος το περιπολικό αυτοκίνητο και το έριξε πάνω σε πινακίδες της Τροχαίας και σε διαχωριστική νησίδα στην πόλη της Κοζάνης έγινε μείζον θέμα στη Γενική...
Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας. Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της ακριτικής περιφέρειας Γρηγόρης Πατσιαρίκας “κάρφωσε” τον αστυνομικό διευθυντή Κοζάνης Γιώργο Κολτσίδα, τον οποίο κατέστησε υπεύθυνο για την καθυστέρηση. Μια καθυστέρηση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα, όταν η ίδια Αστυνομική Διεύθυνση εκδίδει αμέσως δελτίο Τύπου, ακόμη και για έναν χρήστη ναρκωτικών που πιάνει με υπολείμματα χασίς, ενώ δεν έκανε το ίδιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Μηδενική ανοχή
Να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης εξέδωσε δελτίο Τύπου στις 31 Μαρτίου, ενώ το συμβάν με τον μεθυσμένο οδηγό του περιπολικού καταγράφηκε στις 23 Μαρτίου. Μάλιστα, το δελτίο Τύπου βγήκε αφού το θέμα διέρρευσε στα ΜΜΕ από το αρχηγείο, διαφορετικά μπορεί να αποκρυπτόταν. “Η εντολή μου ήταν να εκδοθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση δελτίο και να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός, άμεσα την ίδια μέρα, για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος. Η εντολή δόθηκε, αλλά δεν εκτελέστηκε”, υπογράμμισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Γ. Πατσιαρίκας, ο οποίος πρόσθεσε: “Για μένα το δόγμα της μηδενικής ανοχής, ιδιαίτερα όσον αφορά την αξία, την αξιοπρέπεια, το προσήκον της συμπεριφοράς των αστυνομικών, είναι αδιαπραγμάτευτο”. Γι’ αυτό, είπε, “επέμεινα από την αρχή για αυτόφωρη εκδίκαση της υπόθεσης”, η οποία εκδικάστηκε την επόμενη μέρα και ο εν λόγω αρχιφύλακας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών, ενώ για το θέμα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.
Ο Γ. Πατσιαρίκας διεμήνυσε ότι “δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές στο εσωτερικό της αστυνομίας”. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα αιχμηρός, λέγοντας ότι “ακυρώνεται η προσπάθεια όλων και αμαυρώνεται η εικόνα από συμπεριφορές ενός ή δύο, οι οποίοι δεν ξέρω στο παρελθόν τι συνέβη, αλλά φαίνεται ότι ήταν στο απυρόβλητο”. Να σημειωθεί ότι ο 40χρονος μεθυσμένος αρχιφύλακας έκανε περιπολία στις 23/3 και ώρα 2 τα ξημερώματα στην πόλη της Κοζάνης, έχοντας ως συνοδηγό μια νεαρή ειδική φρουρό.

Του Χρήστου  Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου