ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Έφτασε στην Ελλάδα η τέφρα , αλλά δεν προκάλεσε προβλήματα







Χωρίς καμία συνέπεια πέρασε χθες η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία πάνω από το Ιόνιο και τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Τα ξημερώματα της Πέμπτης οι δορυφόροι κατέγραψαν την παρουσία του νέφους πάνω από την Κέρκυρα, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το φαινόμενο εντοπίστηκε κοντά στην Κεφαλλονιά καθώς και στα σύνορα με...
Αλβανία και Σκόπια. Οι συγκεντρώσεις της τέφρας ήταν πολύ χαμηλές και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν χρειάστηκε να προβεί σε οποιαδήποτε απαγόρευση πτήσεων πάνω από τις περιοχές αυτές. Από σήμερα, με τη στροφή των ανέμων σε νότιους-νοτιοδυτικούς, η ηφαιστειακή στάχτη θα απομακρυνθεί από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα Βαλκάνια, κινούμενη προς την Κασπία Θάλασσα.

Η πανευρωπαϊκή… ταλαιπωρία από την τέφρα φαίνεται πως σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, καθώς η ένταση της ηφαιστειακής δραστηριότητας έχει μειωθεί κατά 80% σε σχέση με το περασμένο Σάββατο, όπως αναφέρει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ισλανδίας. Παράλληλα, πολύ μακρινό είναι το ενδεχόμενο να έχουμε νέες μεγάλες ποσότητες τέφρας στην ατμόσφαιρα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ηφαιστειολόγος του ΙΓΜΕ Γιώργος Βουγιουκαλάκης, μια νέα μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου είναι «πρακτικά αδύνατη». Η σταδιακή διάλυση του νέφους επέτρεψε χθες την επαναλειτουργία των περισσότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων και την πραγματοποίηση περίπου 21.000 από τις 28.000 προγραμματισμένες πτήσεις στη Γηραιά Ηπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Πτήσεων. Πολύ καλύτερη ήταν και η εικόνα στα ελληνικά αεροδρόμια, με τις ακυρώσεις διεθνών πτήσεων να μην ξεπερνούν τις 45. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να ομαλοποιηθούν πλήρως οι πτήσεις στην Ευρώπη και γι’ αυτό όσοι θέλουν να ταξιδεύσουν αεροπορικώς θα πρέπει να επικοινωνούν πρώτα με την αεροπορική τους εταιρεία.

Σ. ΔEΛHΓΙΩΡΓHΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου