ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Π. Ο. ΑΣ. Υ.: Να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά, δίνοντας το δικό μας «παρών» στην πρώτη γραμμή του αγώνα με το κεφάλι ψηλά!

http://www.eaynk.gr/portal//images/rsgallery/original/DSC00059%20Small.JPG






Πιστοί στις Καταστατικές μας Αρχές, χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων της Χώρας και καλούμε τους αστυνομικούς υπαλλήλους να δώσουν δυναμικό «παρών», στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί με όλους τους συμπολίτες μας για να αποκρούσουμε την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται φέτος τα εργασιακά μας δικαιώματα και ο εργασιακός... μας βίος.

«Γνωρίζουμε ότι οι περιστάσεις είναι δύσκολες για όλους μας», σημειώναμε στο περυσινό πρωτομαγιάτικο μήνυμα της Ομοσπονδίας μας, αναφερόμενοι στην παγκόσμια οικονομική κρίση και καταγγέλλοντας ότι με ευθύνη των ισχυρών της γης, τα βάρη και οι ευθύνες επιρρίπτονται για άλλη μια φορά στις πλάτες των εργαζομένων.


Ένα χρόνο μετά, γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας άγριας κατάστασης υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιβάλλουν ασυζητητί και χωρίς όρους και προϋποθέσεις, περαιτέρω περικοπές επιδομάτων, πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας, επί πλέον αύξηση των έμμεσων φόρων σε είδη λαϊκής κατανάλωσης (ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα, κλπ), μείωση των συντάξεων με την καθιέρωση νέου ΛΑΦΚΑ και σκληρότερους όρους και διατάξεις για το ασφαλιστικό.

Η περιδίνηση έκτοτε της Χώρας μας στην οικονομική κρίση και τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται στο όνομα της αντιμετώπισής της, πέρα από τις αντιδράσεις που προκαλούν σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο,  αναμφίβολα δημιουργούν «ιδανικές» συνθήκες για  την αύξηση της εγκληματικότητας και τη γέννηση κοινωνικών εκρήξεων.

Μπορεί, ωστόσο, η «εισαγωγή» του λαού μας στις στυγνές συνθήκες οικονομικής επιτήρησης των Ευρωπαϊκών και Διεθνών μηχανισμών και ο καθημερινός βομβαρδισμός της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ με ειδήσεις και αναφορές που  περιστρέφονται με ηδυπαθή αυταρέσκεια γύρω από το «τι θα πάθουμε», να αυθυποβάλουν και να οδηγούν (το λαό) σε κατάσταση εθελόδουλης παραίτησης από αγώνες και διεκδικήσεις για ένα καλύτερο αύριο και να οδηγούν στο να δεχθούμε άκριτα ότι «καλύτερο αύριο δεν μπορεί να υπάρξει»…, εδώ όμως συνάδελφοι και συναδέλφισσες βρίσκεται και το σημείο όπου από μία κρίση μπορεί να αναδειχθεί η τόλμη και η  ζωογόνα δύναμη όλων εκείνων που μάχονται στην ζωή τους για αξίες και ιδανικά, μη παρασυρόμενοι από τα εγωκεντρικά και φιλοτομαριστικά κελεύσματα της εποχής, εμπνέοντας και παρακινώντας  με το παράδειγμά τους και άλλους στο δημιουργικό πεδίο της ολοκλήρωσης μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες.
Γι’ αυτό, τώρα είναι η ώρα του χρέους και της συστράτευσης όλων των δυνάμεων που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ανόρθωση της Χώρας και την ευημερία του λαού μας, να αγωνιστούν χωρίς ιδιοτελή συμφέροντα και επιδιώξεις.

 Εμείς οι αστυνομικοί, δεν μπορεί να είμαστε απόντες.
Δίνουμε και πάλι το δικό μας «παρών», διαβεβαιώνοντας τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας ότι ο δικός μας αγώνας ποτέ δεν υπήρξε συντεχνιακός, αλλά πάντα λάμβανε υπόψιν του το κοινό καλό, το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καλείται, με την ωριμότητα και την αποφασιστικότητα που το διέκρινε πάντα,  να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών και να μην επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα στο χώρο μας.

Το αίτημά μας για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία, που θα σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και που θα υπηρετεί το λαό μας, χωρίς να δυναμιτίζει τις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους πολίτες, είναι επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ.
Καλούμε όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, με αφορμή και τις φετινές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται από τα εργατοϋπαλληλικά κέντρα όλης της χώρας, αλλά και σε αυτές που θα ακολουθήσουν, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας μας με τις φωνές των εκατομμυρίων συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνίζονται για μια ανθρώπινη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο.
Για τη Χώρα μας, αυτό το μήνυμα συμμετοχής και συστράτευσης στον αγώνα τονίζουμε ότι προσλαμβάνει φέτος την πιο καίρια, ουσιαστική και δυναμική του διάσταση, αρνούμενοι την κήρυξη πτώχευσης της συλλογικής μας αξιοπρέπειας.
Για  την  Εκτελεστική  Γραμματεία  της  Π. Ο. ΑΣ. Υ.    
   
Ο Πρόεδρος        
  Ο Γενικός Γραμματέας    
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος 
  ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου