ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Εισηγήσεις για «ανασχηματισμό» δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς


 


Δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες από τη συγκρότηση του «σκιώδους υπουργικού συμβουλίου» της Νέας Δημοκρατίας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται προβληματισμένος για την απόδοση των τομεαρχών του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει εντοπίσει λάθη, κενά και αστοχίες και... έχει ήδη δεχτεί εισηγήσεις από στενούς συνεργάτες του να προχωρήσει σε «ανασχηματισμό» του οργάνου. Την ώρα που η κυβέρνηση έχει ανοίξει και συνεχίζει να ανοίγει πολλά μέτωπα (οικονομία, ΕΣΠΑ, απελευθέρωση επαγγελμάτων, Καλλικράτης, μεταναστευτικό, μεταρρύθμιση στην Παιδεία κ.α.), «γαλάζια» στελέχη παραδέχονται ότι αρκετοί τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας «κάνουν διακοπές».
Έτσι, στη Ρηγίλλης έχει διαμορφωθεί κλίμα αλλαγών και τα σενάρια περί «ανασχηματισμού» δίνουν και παίρνουν.
«Όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αξιολογούνται και κρίνονται καθημερινά», σημειώνει  στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά –και συμμετέχων στον καθημερινό «πρωινό καφέ» της Ρηγίλλης- αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Εσωκομματική αστάθεια
Βεβαίως, οι παροικούντες τη νεοδημοκρατική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι μία τέτοια κίνηση είναι «δίκοπο μαχαίρι» για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό διότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καταφέρει να «σταθεί στα πόδια του» ως πρόεδρος και στο «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο» μετέχουν κυρίως στελέχη που τον υποστήριξαν στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής –με εξαίρεση τον τομεάρχη Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και τον τομεάρχη Περιβάλλοντος, Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι, αν επιχειρήσει «να κατεβάσει κάποιους από το τρένο», αυτομάτως θα δημιουργήσει δυσαρέσκειες στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του και αναμένεται να δημιουργηθεί εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία. «Έχουμε την πολυτέλεια να τσακωνόμαστε μεταξύ μας επί μακρόν;», διερωτάται με νόημα ανώτατος κομματικός παράγοντας, που αντιτίθεται στο ενδεχόμενο αλλαγών στο σχήμα των τομεαρχών. Πάντως, η ίδια πηγή αναγνωρίζει ότι «αν δεν κάνουμε όλοι δουλειά και αντιπολίτευση, δεν πρέπει μετά να παραπονιόμαστε ότι τα κανάλια και οι εφημερίδες αναδεικνύουν μόνο τα εσωκομματικά μας προβλήματα».
Συν τοις άλλοις, αφ’ ης στιγμής ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να κρατήσει στάση… κριτικής στήριξης προς την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας, αντικειμενικά το βάρος της αντιπολίτευσης πέφτει στους υπόλοιπους τομεάρχες, από τους οποίους έχει ζητηθεί «να κάνουν man to man αντιπολίτευση».
Επιτυχόντες και… μετεξεταστέοι
Εξάλλου και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς δεν προσπάθησε καθόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, να κρύψει την απογοήτευσή του στη συνεδρίαση του «σκιώδους υπουργικού συμβουλίου», αφού έκανε συστάσεις στους τομεάρχες πως «θέλει περισσότερη δουλειά».
Ως τώρα, με «κάτω από τη βάση» βαθμολογείται ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Θόδωρος Καράογλου, όχι τόσο για τις επιδόσεις του στην κομματική δουλειά που του έχει ανατεθεί, όσο για τις προκλητικές δημόσιες δηλώσεις του, που έχουν πυροδοτήσει την εσωστρέφεια στην Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, κατηγορείται ότι έχει υποπέσει σε δύο φάουλ: το πρώτο ήταν όταν υπονόησε ότι ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μπορεί να έχει και ποινικές ευθύνες και το δεύτερο  ήταν η φράση του «όταν βουλιάζει το καράβι, πετάμε τη σαβούρα», αναφερόμενος σε πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή. Σε αντίθεση με τον κ. Καράογλου, καλά λόγια έχουν ακουστεί στη Ρηγίλλης για τον έτερο αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Χρήστο Σταϊκούρα.
Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να είναι πολύ ικανοποιημένος με τους τομεάρχες Περιβάλλοντος, Κυριάκο Μητσοτάκη, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, Υγείας, Μάριο Σαλμά και Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.
Ωστόσο, στο «κόκκινο» φαίνεται ότι είναι ο τομεάρχης Αθλητισμού, Κώστας Κουκοδήμος –που κατηγορείται ότι είναι άφαντος- η «σκιώδης» υπουργός Παιδείας, Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Κασαπίδης. Μουρμούρα για ελλιπή παρουσία έχει ακουστεί από «γαλάζια» στελέχη και για τον τομεάρχη Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά δεν τίθεται κανένα θέμα για τον πρώην υπουργό. Όχι μόνο διότι είναι ατύπως το νούμερο 2 στη Ρηγίλλης, αλλά και επειδή, ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, απορροφά εκεί όλο το χρόνο του.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς θα μεταθέσει τις αποφάσεις του για τις όποιες αλλαγές σε «ευθετότερο χρόνο», ενώ προς το παρόν έχει αποφασίσει να δώσει κι άλλες ευκαιρίες στους «σκιώδεις υπουργούς του». Για το λόγο αυτό, εξάλλου, δεν κρύβει ότι είναι προβληματισμένος, ελπίζοντας ότι θα δώσει στους τομεάρχες «κίνητρο» για να πιάσουν δουλειά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου