ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Δεκάδες νεκροί μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στο υψίπεδο του Θιβέτ





Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια σπιτιών και άλλων κτιρίων στην επαρχία Κινγκάι στο υψίπεδο του Θιβέτ, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη. Ο σεισμός και οι επακόλουθοι μετασεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση... πολλών σπιτιών, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις του στρατού.

Πολλοί κάτοικοι της απομακρυσμένης περιοχή Γιουσού έχουν μείνει άστεγοι, ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με σεισμολόγους, η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 240 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της πόλης Κάμντο στο Θιβέτ και 375 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της πόλης Γκολμούντ στην Κίνγκαϊ, και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Το υψίπεδο του Θιβέτ πλήττεται συχνά από σεισμούς, αλλά οι απώλειες είναι συνήθως ελάχιστες λόγω του ότι η περιοχή είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη.

Εξαίρεση είχε αποτελέσει ο σεισμός 8 βαθμών που έπληξε την επαρχία Σετσουάν τον Μάιο του 2008 -στοιχίζοντας τουλάχιστον 80.000 ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου