ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Σε απεργιακό κλοιό αυτή την εβδομάδα η χώρα

http://www.agorapress.gr/cms_files/images/DIAFORA/DIKASTHRIO.JPG


Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προσέρχονται αυτή την εβδομάδα πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και στις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Νέα 24ωρη απεργία ενδέχεται προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, αντιδρώντας στις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις... προσανατολίζεται και η ΓΣΕΕ, ενώ το ΠΑΜΕ ήδη έχει προκηρύξει απεργία για τις 21-22 Απριλίου.
Ειδικότερα, από σήμερα, Τρίτη, και ώς την Πέμπτη απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, οι οποίοι αντιδρούν στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Η απεργία συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν σήμερα, Τρίτη, στις 9 το πρωί οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που είναι και πωλητές λαϊκών αγορών, για την αλλαγή του τρόπου φορολόγησής τους, ενώ την Τετάρτη προχωρούν σε πανελλαδική απεργία. Οι επαγγελματίες πωλητές δεν θα απεργήσουν και οι λαϊκές θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι παραγωγοί πωλητές αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και στο λογιστικό προσδιορισμό, καθώς εκτιμούν ότι τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν αύξηση του καλλιεργητικού κόστους παραγωγής κατά 15% έως 20% που μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής των προϊόντων κατά 30% σε βάρος των καταναλωτών.

Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ.- 1 μ.μ.) κήρυξε για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην «απαξίωση, την αποδόμηση και υποβάθμιση της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης».

Οι ίδιοι καταγγέλλουν έλλειψη ελεγκτών ιατρών και διοικητικού προσωπικού στο ΤΥΔΚΥ, καθυστέρηση πληρωμών και την άμεση εξόφληση δαπανών έως 1.000 ευρώ.

Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη οι ιδιοκτήτες ταξί. Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία αναφέρει πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις στους επαγγελματίες του κλάδου για το πού βασίζονται τα στοιχεία που επέφεραν αύξηση 50% στο τεκμαρτό εισόδημά τους το πρώτο εξάμηνο του έτους. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ζητούν από την κυβέρνηση εξηγήσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα που θα προκύψουν από τις αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη στο θέατρο «Περοκέ» στο Μεταξουργείο και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Τέλος, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση του Σωματείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου