ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κλειστός ο εναέριος χώρος της ΒΔ Ευρώπης λόγω της στάχτης από την Ισλανδία

Η 
στάχτη κινείται προς τη Βρετανία
Χάος έχει προκληθεί στα περισσότερα αεροδρόμια της Βόρειας Ευρώπης με κλειστά αεροδρόμια και ματαιώσεις πτήσεων εξαιτίας του νέφους της στάχτης που κάλυψε τον εναέριο χώρο προερχόμενο από την έκρηξη του ηφαιστείου της νότιας Ισλανδίας.


Η στάχτη κινείται προς τη Βρετανία
...
 Η Σουηδία αποφάσισε κι αυτή να κλείσει τον εναέριο χώρο της. Το σύνολο του εναέριου χώρου της Σουηδίας θα κλείσει σταδιακά έως τις 23:00 ώρα Ελλάδος.

 Η British Airways ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση όλων των πτήσεών της ως το νωρίτερο αύριο το πρωί. Έως τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής θα μείνει κλειστός και ο εναέριος χώρος της Βρετανίας, ενώ στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το πλέον πολυσύχναστο παγκοσμίως, δε θα πραγματοποιείται καμία πτήση μέχρι νεοτέρας.

Στη Γαλλία ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το παρισινό αεροδρόμιο του Σαρλ Ντε Γκωλ με προορισμό το Λονδίνο, τη Σκοτία, την Κοπεγχάγη και το Όσλο.

Η ισπανική αεροπορική αρχή Aena αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της ότι τουλάχιστον 122 πτήσεις που θα αναχωρούσαν από την Ισπανία για τη βόρεια Ευρώπη ακυρώθηκαν. Πρόκειται για 122 πτήσεις προς τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία.

Στο Βέλγιο ο εναέριος χώρος της χώρας θα κλείσει σταδιακά και θα παραμείνει κλειστός έως ότου περάσει το νέφος στάχτης. Το ίδιο θα συμβεί και στην Ολλανδία, ενώ η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol αναμένει το κλείσιμο των εναέριων χώρων της ανατολικής Δανίας, της νότιας Σουηδίας, της Ιρλανδίας, του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ και των Βρυξελλών. Εξαιρείται ο εναέριος χώρες άνωθεν του ωκεανού.

Και η δημόσια εταιρεία που διαχειρίζεται τα φινλανδικά αεροδρόμια Finavia ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου στο βόρειο τμήμα της Φινλανδίας λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί για την εναέρια κυκλοφορία το γιγάντιο νέφος στάχτης.

Η ακύρωση πτήσεων λόγω της στάχτης εκτίναξε τις πωλήσεις εισιτηρίων για το δρομολόγιο Βρυξέλλες-Λονδίνο της υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής γραμμής στη Μάγχη, της Eurostar. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που το προσωπικό της Eurostar ζήτησε από τους ταξιδιώτες να μην πηγαίνουν στον τερματικό σταθμό στις Βρυξέλλες αν δεν έχουν προμηθευτεί ήδη εισιτήριο.

Οι περιορισμοί αυτοί θα ισχύσουν ως την Παρασκευή 15:00 ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα βέβαια με τη Eurocontrol τα προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία μπορεί να διαρκέσουν άλλες 48 ώρες. Δεν αποκλείεται μάλιστα το κλείσιμο εναέριων χώρων μπορεί να επεκταθεί και στη Γαλλία και τη Γερμανία και να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 20 με 25% των εμπορικών πτήσεων.

Στην Ελλάδα ακυρωθηκαν όλες οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια που έχουν πρόβλημα.

Δείτε αναλυτικά:
Η Εasy Jet ακύρωσε τις πτήσεις προς Γκάτγουικ των 14.40 και 19.00 και από Γκάτγουικ των 18.20.
 Η Britsh Airways ακύρωσε τις πτήσεις των 19.10 απόψε και 08.15 αύριο το πρωί προς Heathrow και των 02.00 από Heathrow.
Η Olympic Air ακύρωσε την πτήση των 13.30.

Κλειστό το Χίθροου. Το σύνολο των αεροδρομίων της Σκωτίας έχει κλείσει (Αμπερντιν, Εδιμβούργο, Γλασκόβη), καθώς και το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία. Πτήσεις ματαιώθηκαν επίσης στα αεροδρόμια της βόρειας Αγγλίας (Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Νιούκαστλ) , καθώς και στο αεροδρόμιο του Μπέρμινχαμ.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες από τα σπίτια τους καθώς επίκειται έκρηξη του ηφαιστείου και πληθαίνουν οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή.
Πριν από περίπου 10 χρόνια αεροπλάνο της British Airways δεν συνετρίβη στο παρα πέντε την ώρα που πετούσε πάνω από την Ινδονησία, αφού εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης έσβησαν και οι 4 κινητήρες του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου