ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κόντρα υπουργείου Πολιτισμού-Δήμου Θεσσαλονίκης για τον ανδριάντα του Κων.Καραμανλή




 Να «παγώσουν» οι εργασίες για την ανέγερση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους αποφασίζει το υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας να γνωμοδοτήσει εκ νέου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων. Την απόφαση υπερασπίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει ότι η αντίδρασή του έγκειται στην επιλογή του χώρου ανέγερσης... του ανδριάντα και όχι στην τοποθέτησή του αυτή καθ' εαυτήν, την οποία χαρακτηρίζει «αυτονόητη κίνηση τιμής και μνήμης».

Αναφέρει ότι η τοποθέτησή του στην πλατεία Αριστοτέλους, σε έναν τόπο, που σύμφωνα με το υπουργείο, «συνιστά νεώτερο μνημείο και επιπλέον δεν συνδέεται ιστορικά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή», γεννά ερωτηματικά.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα «προέβαλε σημαντικές ενστάσεις για τη χωροθέτηση του ανδριάντα, οι οποίες αφορούσαν αφ' ενός σε ζητήματα αισθητικής και σε έμμεση βλάβη του μνημείου και αφ' ετέρου στη σκοπιμότητα τοποθέτησης του στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς δεν συνδέεται με το περιβάλλον και την ιστορία του».
Οι αντιρρήσεις της Υπηρεσίας παρακάμφθηκαν στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Θεσσαλονίκης το οποίο με οριακή πλειοψηφία (5-4), στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η ψήφος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την τοποθέτηση.

Την απόφαση αυτή επιβεβαίωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, παρά τις ενστάσεις της Υπηρεσίας.

Την Τρίτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπεραμύνθηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την φιλοτέχνηση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ύψους 3 μέτρων και την τοποθέτησή του στην κορυφή της πλατείας Αριστοτέλους.

«Η Αθήνα δεν αποφασίζει για την τοποθέτηση αγαλμάτων στην πόλη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου