ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Οι ψηφοφόροι...

http://www.snowreport.gr/info/vasilitsa.gif


Η επαλήθευση για το σχόλιο του Grevenanews "Ο Καλλικράτης και οι... καρέκλες", που αποτέλεσε και η αφορμή να υπάρξει ένα τεράστιο "κύμα" αντιδράσεων και ξεσηκωμού στο νομό Γρεβενών, κατά του πιθανού τρίτου δήμου στα ορεινά του νομού δεν άργησε να ρθεί. Στην επιστολή των δημοτών του αυτοαποκαλούμενου... δήμου Βασιλίτσας (σ.σ. μου θυμίζει το αλήστου μνήμης κατοχικό "Πριγκιπάτο της Πίνδου") προς τον... υπουργό Εσωτερικών, διαφαίνεται ξεκάθαρα από τους συντάκτες της η αγωνία να πείσουν αρχικά τους υπουργούς, το βουλευτή και φυσικά όλους εμάς τους... ανεγκέφαλους, που τολμάμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ότι κάνουμε ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ, που αντετιθέμεθα στη δημιουργία του "εκτρώματος" αυτού.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τον ΜΕΓΑ ΔΗΜΟ της Βασιλίτσας;

Ο δήμος αυτός λένε έχει πληθυσμό: 11 – 11.500 ψηφοφόρους. Δηλαδή ο πραγματικός πληθυσμός αν προσθέσεις και καμιά 1.500 (χονδρικά) ανήλικα παιδιά, που δεν ψηφίζουν θα ανέλθει κοντά στις 13 χιλιάδες ψυχές. Αν βάλω χονδρικά ότι ο νομός Γρεβενών είχε 40 χιλιάδες κατοίκους με την τελευταία απογραφή, τότε ο δήμος αυτός έχει το 1/3 του πληθυσμού. Δηλαδή αυτός ο δήμος ξεπερνά το νέο διευρυμένο δήμο της Δεσκάτης, για τον οποίο δεν αντιδρά κανείς. Εύλογα λοιπόν ο... ανίδεος υπουργός, οι υφυπουργοί, ο γενικός γραμματέας και οι λοιποί γραμματικοί ότι εδώ υπάρχει μία αδικία. Και η αδικία αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη αν προστεθούν και οι ... "125.000 μικρό ζωικό κεφάλαιο". Είναι δυνατόν όλος αυτός ο... πληθυσμός να μην έχει το δικό του... άρχοντα, το δικό του δήμαρχο.

Έτσι όπως το λένε και το υπογράφουν οι... "930 δημότες του δήμου Βασιλίτσας" πείθομαι και εγώ. Μα θα μου πείτε από τους 13 χιλιάδες κατοίκους (σ.σ. με τον δικό μου υπολογισμό) οι 930 υπογράφοντες είναι μειοψηφία. Εντάξει τώρα αυτό είναι μια λεπτομέρεια. Ο χρόνος ήταν άλλωστε μικρός, καθώς από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν σαν "τσουνάμι" κατά της δημιουργίας του δήμου αυτού, δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο μέχρι να μαζέψουν τις υπογραφές και οι άνθρωποι δεν πρόλαβαν να πάρουν τις... εξουσιοδοτήσεις κτηνοτρόφων για να έχουν και τις υπογραφές για το "ζωικό κεφάλαιο" του δήμου.

Πέρα απ’ αυτά όμως είναι και ο "επαγγελματικός προσανατολισμός" του δήμου, που είναι προσανατολισμένος στον τουρισμό, στην υλοτομία και στην κτηνοτροφία. Το δικαίωμα, κυρίως των επενδύσεων στον τουρισμό, όπως διαφαίνεται με το σκεπτικό των συντακτών της επιστολής φαίνεται να είναι αποκλειστικό των κάτοικων του... δήμου Βασιλίτσας. Τώρα δεν ξέρω πως τόλμησαν αυτοί που δεν ήταν "ιθαγενείς" και δεν είναι λίγοι, να κάνουν κάποιες... ασήμαντες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή. Μάλλον οι ίδιοι ξέρουν τι τράβηξαν με τις "αγκυλώσεις" και τα "τείχη" προστασίας που ύψωσαν ορισμένοι "ιθαγενείς" της περιοχής, που θεωρούν ότι η ανάπτυξη της Βασιλίτσας περνά μόνο απ΄ αυτούς. Για μιλήστε να σας πουν το τι τράβηξαν όσοι τόλμησαν τη δεκαετία του ’ 70 να πείσουν τότε τη μειονότητα αυτή ότι έπρεπε να γίνει η Βασιλίτσα Χιονοδρομικό Κέντρο και όχι να παραμείνει βοσκότοπος, ότι έπρεπε να γίνει ο δρόμος από τη Σμίξη για να πάνε οι "280 – 300.000 επισκέπτες τουρίστες" για τους οποίους υπερηφανεύονται σήμερα, ότι έπρεπε να γίνει ακόμη και πρόσφατα ο δρόμος από το Σταυρό, αλλά και τόσα άλλα. Για όλα αυτά λοιπόν οι δημότες τνω Γρεβενών δεν έκαναν τίποτε και δεν μπορούν να κάνουν γιατί ο... δήμος Βασιλίτσας" Δεν έχει και δεν μπορεί να έχει ίδιους στόχους και σκοπούς με τα αστικά προβλήματα του Δήμου Γρεβενών".

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ λοιπόν κτίσαμε τη Βασιλίτσα και σ’ εμάς ανήκει. Άλλωστε "Επί αιώνες(;;;) ο νέος Δήμος Βασιλίτσας έχει και διατηρεί τα ίδια κοινά ήθη και έθιμα, τις ίδιες παραδόσεις, τον ίδιο πολιτισμό αλλά και τους ίδιους προσανατολισμούς στον τουρισμό και στην ανάπτυξη βρισκόμενοι όλοι στα βουνά της Πίνδου, του Σμόλικα και της Βασιλίτσας".

"Σαράντα (σ.σ. όχι μάστορες) κοινότητες και 11.000 κάτοικοι (σ.σ. ξέχασαν οι συντάκτες να προσθέσουν τα ανήλικα, ενώ εκκρεμούν όπως είπαμε και οι εξουσιοδοτήσεις για τα ζωντανά), του πλέον ορεινού Νομού της Ελλάδας που επί αιώνες κατοικούν (;;;) στα βουνά της Πίνδου του Σμόλικα της Βασιλίτσας και στις παρυφές αυτών", ζητούν να μην καταργηθεί με το σχέδιο Καλλικράτης ο δήμος τους, ο ένδοξος αυτός επί αιώνες... των αιώνων, δήμος της Βασιλίτσας, για τον οποίο οι πρόγονοί τους έδωσαν μάχες έτσι ώστε ούτε ο Καποδίστριας να μην τολμήσει να τον αγγίξει. ΑΜΗΝ
Υ.Γ. 1. Αλήθεια γιατί στο Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε ο βουλευτής Γρεβενών, Θανάσης Χαντάβας απέφυγε έντεχνα να αναφέρει το αν αντιτίθεται ή όχι στη δημιουργία του δήμου αυτού και μας εγκαλεί όλους εμάς ότι "δεν δικαιολογούνται αυθαίρετα συμπεράσματα ή χαρακτηρισμοί ή οξύτητες κ.τ.λ."; Συμφωνεί ή όχι με το Δελτίο Τύπου του STAR FM, όπου φέρεται να δήλωσε ότι ζητά δύο δήμους; Φοβάται μήπως το πολιτικό κόστος να πει ξεκάθαρα και κρυστάλλινα την άποψή του; Η δήλωσή του στη συνέντευξη του Σαββάτου 18 Απριλίου 2010 «Οι δύο δήμοι είναι το καλύτερο, αλλά αν ο ορεινός όγκος εμπίπτει στα κριτήρια ορεινότητας, τότε ενδέχεται να έχουμε τρεις, είτε το ζητά ο βουλευτής είτε όχι», θυμίζει μήπως τον Πόντιο (σ.σ. μην μπερδεύεστε δεν μιλάμε για καταγωγή) Πιλάτο; Μήπως τελικά οι ψηφοφόροι (σ.σ. για να δικαιολογήσω τον τίτλο) είναι αυτοί που χαράσσουν πολιτική στο νομό και όχι οι πολιτικοί τους οποίους εκλέγει ο νομός; Συνεχίζεται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου