ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δηλώσεις της Διαμαντοπούλου για το πολυνομοσχέδιο της Παιδείας

http://s.enet.gr/resources/2009-10/diamantopoyloy-3-thumb-large.jpg




Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, ενόψει της έναρξης συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής: Σήμερα στη Βουλή συζητείται επί της αρχής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο:... «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού και λοιπές διατάξεις». Είναι σημαντική ημέρα η έναρξη του πολιτικού διαλόγου επί της αρχής.
Προωθούμε μεγάλα ζητήματα: πώς θέλουμε τον εκπαιδευτικό, ποιές είναι οι προϋποθέσεις για να είναι κάποιος εκπαιδευτικός, το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, ο τρόπος εισαγωγής μόνο με το ΑΣΕΠ, αλλά και το δόκιμο εκπαιδευτικό και το μέντορα που τον υποστηρίζει. Ουσιαστικά, είναι διαδικασίες που επενδύουν στην εκπαίδευση και στη δυνατότητα να αλλάξουμε το περιεχόμενο του διδακτικού έργου. Το νομοσχέδιο αφορά ακόμη τις διαδικασίες αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που είναι από τις πλέον επείγουσες ανάγκες στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι πάνω από 35 χρόνια που δεν έχει γίνει αξιολόγηση και θα γίνει με όρους προγραμματισμού και αυτοαξιολόγησης. Επίσης, ρυθμίζονται πολλά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου.

Η λογική και η αρχή είναι μια: Όποια αλλαγή γίνεται έχει στο κέντρο της το μαθητή, το δάσκαλο και τη λειτουργία του σχολείου. Αρχίζει μια δημιουργική συζήτηση στη Βουλή, όπου θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των κομμάτων και των φορέων που θα κληθούν.

Θα γίνει δημιουργική συζήτηση για τις τελικές αποφάσεις και την ενσωμάτωση όλων των παρατηρήσεων που βασίζονται σε μια αρχή: Πρώτα είναι ο μαθητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου