ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Θα λάβουμε τη μεγαλύτερη βοήθεια που δόθηκε ποτέ και θα πάρουμε τα σκληρότερα μέτρα που πάρθηκαν ποτέ - Δείτε τη Συνέντευξη Σόιμπλε-Τρισέ-Καν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgupcZwe0AK9dSCv-k6G5PAp7QwWMrtWfB1RjdTTYPmxakAy2t13gQv7k3vCi57nue_lGZrlwIj9Ypf5WhGIpO1EQpja_iSysmzZWDoSlm9wNYS2mU7E_vTKG52FjUqY2F02LcC0fXGhaN8/s400/13.jpg



- Μαχαίρι σε 13ο και 14ο μισθό και συντάξεις - Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις -Αυξάνονται ξανά οι έμμεσοι φόροι - Φήμες για τεράστια αύξηση του ΦΠΑ -Σύσκεψη το πρωί στο Μαξίμου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του στις 10:00 -Συνάντηση του πρωθυπουργου στις 11:30 με συνδικαλιστικές οργανώσεις - Ίσως και σήμερα οι ανακοινώσεις για τα νέα... σκληρότερα μέτρα

Νέα οδυνηρά μέτρα απαιτούν πλέον οι εταίροι μας και το ΔΝΤ για να βάλουν μπροστά το μηχανισμό στήριξης. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη ώθησε και χθες τον πρωθυπουργό, όπως σας αποκάλυψε το Newsit να συγκαλέσει έκτακτη πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου καθυστερώντας το υπουργικό συμβούλιο για τον Καλλικράτη. Μάλιστα και σήμερα στις 10:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με στενούς του συνεργάτες όπου ίσως συζητήσουν τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση.
Στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το κλίμα στην κυβέρνηση είναι πολύ βαρύ. Ο πρωθυπουργός χθες στη μια το μεσημέρι μαθαίνοντας τις εξελίξεις από το Βερολίνο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μεταθέτοντας έτσι το υπουργικό προκειμένου να αποφασιστεί το νέο πακέτο μέτρων.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε κατ' αρχήν να ματαιώσει ο πρωθυπουργός την περιοδεία του στην Αργολίδα ώστε να παραμείνει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά. Συζητήθηκαν εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τα μέτρα που θα αποφασιστούν. Δεν ελήφθη μεν οριστική απόφαση, αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέλαβε να επεξεργαστεί αυτά τα σενάρια και οριστικοποιηθούν την Πέμπτη και θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Παρασκευή.

Πάντως, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στην κυβέρνηση για το πότε θα ανακοινωθούν τα νέα σκληρότερα μέτρα, καθώς το Σάββατο είναι Πρωτομαγιά και η κυβέρνηση φοβάται μην υπάρξουν εκτεταμμένες αντιδράσεις με αφορμή την ημέρα και προκληθούν επεισόδια και εντάσεις.

Εξετάζονται :η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και δραστική μείωση των συντάξεων, ενώ οι πρόωρες συντάξεις είτε θα περικοπούν σε ένα μεγάλο ποσοστό είτε ενδεχομένως να καταργηθούν και τελείως. Την ίδια ώρα οι φήμες οργιάζουν από το απόγευμα της Τετάρτης για νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 21% σε αρκετές μονάδες πάνω. Η τρόικα φέρεται να ασκεί αφόρητες πιέσεις για περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ σε επίπεδα σοκ.

Στην ουσία τα χρήματα που θα λάβει η Ελλάδα είναι τα περισσότερα που έχει λάβει ποτέ χώρα, αλλά συγχρόνως καλούμαστε να αποφασίσουμε και τη λήψη των σκληρότερων ίσως μέτρων που έχει λάβει οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.
ΔΝΤ, ΕΚΤ, Γερμανία: Θα σας δώσουμε τα χρήματα μόνο αν πάρετε σκληρά μέτρα

Η Συνέντευξη Σόιμπλε-Τρισέ-Καν


Με στόχο να αποτρέψουν την κατάρρευση της Ελλάδος και τις συνέπειες που θα έχει αυτό σε άλλες χώρες της Ευρώπης η ΕΕ το ΔΝΤ και η ΕΚΤ αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν με σκληρούς όρους όμως την Ελλάδα με 100-120 δις ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια που αναλογούν σε 40 δις ευρώ την χρονιά.

Το ποσό της βοήθειας ίσως φθάσει τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ ή και περισσότερα για τρία χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι η Ελλάδα σε αυτή την τριετία δεν θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές. Με την ολοκλήρωση αυτής της τριετίας η ελληνική οικονομία θα πρέπει να έχει επιστρέψει στις προϋποθέσεις που ορίζει το Μάαστριχτ. Πάντως, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για μία τόσο μεγάλη χρηματοδότηση έπαιξε και το γεγονός της υποβάθμισης της ισπανικής οικονομίας από την S&P.

Ταυτόχρονα σκούνται ασφυκτικές πιέσεις στην Γερμανία για να πάρει επιτέλους την απόφαση και να αποδεσμευθούν χρήματα για την Ελλάδα. Την ίδια ώρα όμως κρατούν τις αγορές στο σκοτάδι λέγοντας οτι "Δεν θα υπάρξουν περεταίρω λεπτομέρειες του μηχανισμού μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα".

"Είναι πολύ σημαντικό οι απαραίτητες διαδικασίες από πλευράς γερμανικού κοινοβουλίου (για τη βοήθεια της Ελλάδας) να κινηθούν γρήγορα", είπε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλώντ Τρισέ.


Ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε ότι διακυβεύεται η εμπιστοσύνη στο σύνολο της ευρωζώνης εξαιτίας της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης.

Παράλληλα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε κατά τη συνέντευξη αυτή ότι η κυβέρνησή του προβλέπει να υιοθετηθεί ήδη από τις 7 Μαΐου νόμος για τη χρηματοπιστωτική βοήθεια προς την Ελλάδα. Το σχετικό νομοσχέδιο θα υποβληθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Οι Στρος-Καν, Ζαν-Κλοντ Τρισέ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραχώρησαν τη συνέντευξη αυτή Τύπου έπειτα από συνάντηση που είχαν με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων της Μπούντεσταγκ.

Στις 17.45 αναμένονται δηλώσεις Μέρκελ.

Το κρίσιμο ημερολόγιο κινήσεων και αποφάσεων:

1-2 Μαϊου θα γίνουν σε Αθήνα και Βρυξέλλες οι ανακοινώσεις για το τριετές πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Από τη Δευτέρα μέχρι την μεθεπόμενη Κυριακή (9 Μαϊου) θα γίνουν οι συνεδριάσεις του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν για να γνωμοδοτήσουν για την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα τα κράτη μέλη μέσω κοινοβουλευτικών αποφάσεων θα επικυρώσουν τη στήριξη προς τη χώρα μας.

Κρίσιμη είναι η ερχόμενη Τετάρτη, 5 Μαϊου, καθώς αναμένεται η Κομισόν να ανακοινώσει τις εκτιμήσεις της για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Την Δευτέρα 10 Μαϊου θα γίνει η συνεδρίαση του eurogroup σε επίπεδο αρχηγών κρατών για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις, οι οποίες θα επικυρωθούν στις 17 του μήνα κατά τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.

Μια ημέρα μετά ίσως υπάρξει και η πρώτη εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα της οποίας λήγουν στις 19 Μαϊου ομόλογα ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Μπαρόζο: Θα εγγυηθούμε τη σταθερότητα του ευρώ

Οι ευρωπαϊκές χώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αποφασισμένες να εγγυηθούν τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ, δήλωσε σήμερα στο Τόκιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


"Στο μυαλό μου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει έγκαιρη ανταπόκριση στις ανάγκες της Ελλάδας", δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Ιαπωνίας.

"Η αναδιάρθρωση του χρέους (της Ελλάδας) δεν αποτελεί ενδεχόμενο. Τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αποφασισμένες να εγγυηθούν την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης", πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΕ ο οποίος μίλησε για δέσμευση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να στηρίξουν την Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης.
Ο κ. βαν Ρόμπεϊ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία εντός των επόμενων ημερών.

Έκκληση στις χώρες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν "επειγόντως" για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών απηύθυνε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Αλιστερ Ντάρλινγκ και τόνισε πως είναι απολύτως απαραίτητο τα προβλήματα της Ελλάδας να επιλυθούν γρήγορα, αποτελεσματικά και με αποφασιστικό τρόπο.


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας θα ικανοποιηθούν εγκαίρως, διαβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Ελληνικές αρχές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχωρούν με σταθερό και γρήγορο ρυθμό και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Σχολιάζοντας δε, δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, ο Α. Αλταφάζ το απέκλεισε κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν αποτελεί επιλογή για κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης, ούτε για την Επιτροπή και την ΕΚΤ, αλλά ούτε και για το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου