ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

"Ο Ν. Γρεβενών αξίζει περισσότερα" ( Άρθρο του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Θανάση Χαντάβα)









Η επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη στο Νομό Γρεβενών, σηματοδότησε μια νέα προοπτική στην ανάπτυξη του Νομού μας. Τα έργα υποδομής που εξαγγέλθηκαν, μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδιασμού, απαντούν στην οικονομική και κοινωνική υποχώρηση που γνώρισε ο Νομός μας και η Βόρεια Ελλάδα στο σύνολό της, τα προηγούμενα χρόνια...
Παράλληλα, η ένταξή τους στα κονδύλια της τέταρτης προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ) με παράλληλη χρηματοδότηση τους από εθνικούς πόρους, καταδεικνύει ότι ακόμα και οι δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο όραμα, καθημερινή και συλλογική ενασχόληση και σχεδιασμός. Η χρηματοδότηση και η κατασκευή των δύο σημαντικών οδικών αξόνων Δεσκάτης- Γρεβενών και Γρεβενών – Βασιλίτσας, αποτελούσαν για πολλά χρόνια την ανεκπλήρωτη επιθυμία κάθε Γρεβενιώτη και Γρεβενιώτισσας. Όχι άδικα!

Ο νέος οδικός άξονας Δεσκάτης – Γρεβενών θα βγάλει το νότιο τμήμα του Νομού από την απομόνωση και θα φέρει τους Δήμους Δεσκάτης και Χασίων κοντά στα Γρεβενά, στην Εγνατία οδό και στο νέο Αυτοκινητόδρομο Ε-65 που θα συνδέει τη Λαμία με την Εγνατία Οδό.

Ο νέος οδικός άξονας Γρεβενών – Βασιλίτσας θα φέρει το χιονοδρομικό κέντρο και τις ομορφιές του ορεινού όγκου πιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Ο νέος κόμβος στο Δήμο Γόργιανης προσδίδει μια νέα αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική στο νότιο τμήμα του Ορεινού Όγκου.

Η κατασκευή αμφίπλευρου Σταθμού Εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) και Οικομουσείου στην Εγνατία Οδό κοντά στα Γρεβενά, θα αποτελέσουν μια μόνιμη πρόκληση στους διερχόμενους οδηγούς και θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο Νομό.

Η κατασκευή νέας γέφυρας στον Πόρο Βεντζίου και η ολοκλήρωση των εργατικών κατοικιών Κυρακαλής, ικανοποιούν χρονίζοντα αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων και γενικότερα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε στο έπακρο στις απαιτήσεις του Νομού μας για την ολοκλήρωση των βασικών υποδομών που αποτελούν και τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης. Όπως δήλωσε και ο κ. Μαγκριώτης, τα έργα αυτά αποτελούν στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του Ν. Γρεβενών, ο οποίος διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα για μια βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη.

Πριν ακόμα οι πολίτες του Νομού, με τιμήσουν με την ψήφο τους και με αναδείξουν εκπρόσωπό τους, με άρθρο μου την 1η Ιουλίου του 2009, είχα επισημάνει ότι: «Ο Νομός μας χρειάζεται κατεπειγόντως ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης που θα αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και θα αξιοποιεί στο έπακρο τις αντικειμενικές δυνατότητες ανάπτυξης των περιοχών του…. Ένα σωστά μελετημένο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης που θα είναι προϊόν συνεργασίας του βουλευτή, του Νομάρχη, των δημάρχων, αλλά και αποτέλεσμα διαβούλευσης με τις παραγωγικές τάξεις και τους ειδικούς, θα ενθαρρύνει από μόνο του τις επενδύσεις. Πέραν αυτού, θα αποτελέσει τον οδηγό επένδυσης των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και μοχλό πίεσης και τεκμηριωμένης διεκδίκησης κονδυλίων από την κεντρική πολιτική εξουσία.»

Βάσει αυτού του σχεδιασμού, πορευόμαστε, χωρίς όμως να σταματούμε μόνο στην διεκδίκηση έργων υποδομής. Αυτά, αποτελούν την αναγκαία βάση για να οργανωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης του Νομού μας.

Χρειάζονται ακόμα αρκετές στοχευμένες δράσεις που επικεντρώνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης. Παράλληλα, οι δημόσιες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν θα πρέπει από την πλευρά τους, να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, να ενισχύουν το εισόδημα των πολιτών και κυρίως, να έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, η ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο Καστρί, η κατασκευή του Παλαιοντολογικού Μουσείου στη Μηλιά και του Αστεροσκοπείου στον Όρλιακα, η ανάδειξη των πέτρινων γεφυριών, η αξιοποίηση της λίμνης Ιλαρίωνα και των Ιαματικών Πηγών της Κιβωτού αποτελούν μερικά από τα έργα που είναι αναγκαία για τον Νομό μας και μπορούν να του ανοίξουν νέους αναπτυξιακούς δρόμους.

Αυτά τα έργα πρέπει να αποτελέσουν την επόμενη μας στόχευση…

ΥΓ ΑΕΤΟΣ: Προσυπογράφουμε κ. Βουλευτά και μακάρι να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Τι γίνεται όμως με τον φορέα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας; Υπάρχει "δάκτυλος" από τα Γιάννενα; Λέτε να πάθουμε αυτό που πάθαμε με τον φορέα της Πίνδου που από το Σπήλαιο εν μια νυκτί πήγε στους Ασπραγγέλους Ιωαννίνων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου