ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Προφυλακιστέοι και οι έξι

http://tvxs.gr/sites/default/files/old_stories_photos_tvxs/stories_photos/022000_022999/022103_0909301704.jpg



 Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι δύο τελευταίοι από τους έξι κατηγορουμένους για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας.Την Παρασκευή, ενώπιον της ανακρίτριας, προσήχθησαν οι Ευάγγελος Σταθόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης, οι οποίοι, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακτρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα,... κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Σύμφωνα με τη συνήγορό του κ. Βαγιανού, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι επί σειρά ετών αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, μετά από τροχαίο, και ήταν ακινητοποιημένος, ενώ, όπως τονίζει, από το 2000 έως και το 2007 ήταν υπόδικος για άλλη υπόθεση και είχε τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Όπως είπε η κ. Βαγιανού, από τα προαναφερόμενα στοιχεία αποδεικνύεται ότι ο εντολέας της δεν θα μπορούσε να έχει συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο Ευάγγελος Σταθόπουλος, σύμφωνα με τη συνήγορό του, αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση στις πολιτικές του πεποιθήσεις, αναφέρει ότι δεν καταδικάζει κανενός είδους αγώνα, ενώ τονίζει ότι η δράση του ήταν πάντα στο φως.

Ο Χριστόφορος Κορτέσης, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του, Γιάννης Ραχιώτης και Βούλα Γιαννακοπούλου, ζήτησε από την ανακρίτρια να του εξειδικεύσει το κατηγορητήριο, καθώς, όπως ανέφερε στην αίτησή του, οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι πανομοιότυπες και το κατηγορητήριο περιέχει απλώς απαρίθμηση των πράξεων για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη ο "Επαναστατικός Αγώνας".

Αναφέρει μάλιστα στην αίτησή του ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός αυτό και οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει σε βάρος του κανένα στοιχείο που να μπορεί να τον συνδέσει με πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η ανακρίτρια απέρριψε την αίτηση και όπως ανακοίνωσε ο κ. Ραχιώτης, θα προσφύγει για το θέμα αυτό στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Την Πέμπτη προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, κατηγορούμενος για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα".

Ο Κωνσταντίνος Γουρνάς αρνήθηκε να απολογηθεί, αναφέροντας ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία.

Την Τετάρτη κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους, οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος.

Και οι έξι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τέσσερις σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο κατηγορητήριο που έχει εκδοθεί σε βάρος τους αναφέρεται ότι την τρομοκρατική οργάνωση διηύθυναν από κοινού οι Μαζιώτης και Ρούπα, καθώς και άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση πρόσωπα.

Ποινική δίωξη

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες, στην Καλλιθέα, που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι τρεις νεαροί και η μητέρα τού ενός παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, καθώς τα στοιχεία δεν κρίθηκαν επαρκή για να διωχθούν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο και να παραπεμφθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Έτσι, σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της κατοχής εκρηκτικών, καθώς και για πλημμεληματικές πράξεις.

Η δικογραφία ανατέθηκε στην 31η τακτική ανακρίτρια.

Χτες, την αποφυλάκιση ενός εκ των τριών πρώτων προφυλακισθέντων για την υπόθεση της Οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να κρίνει το θέμα της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης πέραν του πρώτου εξαμήνου για κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Οι εφέτες αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του νεαρού κατηγορούμενου με περιοριστικούς όρους, ενώ διατάζουν και την αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου του κατηγορούμενου και συγγενικών του προσώπων που είχαν δεσμευτεί όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο συνελήφθη και προφυλακίστηκε ο νεαρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου